Skocz do zawartości

[2045] Regular Season - Komentarze

julekstep

Rekomendowane odpowiedzi

5 minut temu, elwariato napisał(a):

Ale wrzucic paytona mogleś, reka jednak zadrżała😋 inna sprawa ze jakby z paytonem wynik byl taki sam to Krzemik tez by sie pewnie przypier... ze jego zamysł taktyczny został zniszczony 😉

Przeciez pisalem - gdyby nie to ze Krzemo wczesniej robil afery o totalne pierdoly (jakis backup) to bym wrzucil :)

6 minut temu, Krzemo napisał(a):

Ta jasne. Zabójcza logika. 

Tak Ci było wygodnie.

Trzeba było poczekać i nie robić simki. 

Ale tak szczerze to czemu miałby czekać?

Wydaje mi się, że zasady są dla wszystkich takie same.

Czas porannej simki są przybliżone i zawsze może pojawić się kontuzja na którą ktoś nie zdąży zareagować.

Już bardziej oszukany może czuć się @Ashigaru bo nie było informacji o kontuzji Odena w Day29.

Edytowane przez MarcusCamby

9 minut temu, MarcusCamby napisał(a):

Ale tak szczerze to czemu miałby czekać?

Wydaje mi się, że zasady są dla wszystkich takie same.

Czas porannej simki są przybliżone i zawsze może pojawić się kontuzja na którą ktoś nie zdąży zareagować.

Po prostu śmieszne jest to pi****lenie, że jakby nie coś tam, to by zrobił inaczej. Skorzystał z okazji, że nie zmieniłem taktyki i nawet brew mu nie drgnęła. 

Gdyby nie te wysrywy to nawet bym tematu nie skomentował. 

21 minut temu, MarcusCamby napisał(a):

Już bardziej oszukany może czuć się @Ashigaru bo nie było informacji o kontuzji Odena w Day29.

Masz rację, mecze Bucks z day 31 i 32 są do powtórki. 

Oden powinien grać. 

13 minut temu, Krzemo napisał(a):

Po prostu śmieszne jest to pi****lenie, że jakby nie coś tam, to by zrobił inaczej. Skorzystał z okazji, że nie zmieniłem taktyki i nawet brew mu nie drgnęła. 

Gdyby nie te wysrywy to nawet bym tematu nie skomentował. 

Masz rację, mecze Bucks z day 31 i 32 są do powtórki. 

Oden powinien grać. 

Czemu miałby grać, skoro był kontuzjowany?

Ashigaru miał trzy simki by zauważyć kontuzje Odena i ewentualnie nanieść poprawki.

To ewentualnie do powtórki może być tylko mecz z Wizards, który akurat wygrał.

Ale tu wracamy do tego co napisałem wcześniej. Czas reakcji na zmianę jest dla wszystkich taki sam. Czasem simka wleci o 22, potem koło 10 i można nie mieć czasu na reakcje. Ale też po to ustawiane są ustawienia w trzech opcjach, by w razie czego móc mieć w miarę optymalną rotacje.

Edytowane przez MarcusCamby

2 godziny temu, julekstep napisał(a):

I pieknie

Hejterki to wiatr w zagle Okretu z Orlando!

Masz na mysli mecz Knicks - Heat w PO? To @ignazz nie przeszkadzalo choc waga byla duuuzo wieksza (mecz PO, caly sklad a nie jeden grajek, brak historii narzekania GM na bledy w taksie wiec mozna bylo luzno dac auto - co sam chyba sugerowalem :P)

podwojne standardy w kibicowskim swiecie simki!

Ja jestem uczciwy. Przecież zapłaciłem. 

2 godziny temu, julekstep napisał(a):

I pieknie

Hejterki to wiatr w zagle Okretu z Orlando!

Masz na mysli mecz Knicks - Heat w PO? To @ignazz nie przeszkadzalo choc waga byla duuuzo wieksza (mecz PO, caly sklad a nie jeden grajek, brak historii narzekania GM na bledy w taksie wiec mozna bylo luzno dac auto - co sam chyba sugerowalem :P)

podwojne standardy w kibicowskim swiecie simki!

Ja jestem uczciwy. Przecież zapłaciłem. 

Teraz, Krzemo napisał(a):

Bo on nie powinien być kontuzjowany, w kolejnych dniach po day 29. Kontuzja wpadła dopiero w powtórce dnia po braku sejwa. 

To zmienia postać rzeczy.

Ale wygrany mecz też powinien w takiej sytuacji podlegać powtórce, bo nie ma pewności czy z Odenem byłoby tak samo.

18 minut temu, Krzemo napisał(a):

Nie jest to pi****lenie bo juz tak robilem u przeciwnikow Magic

a ze tamta afere z pupy dobrze pamietam to skorzystalem z okazji wbicia szpilki

Zreszta smieszna ta gownoburza o brak Paytona (bezposrednio z winy GMa) w kontekscie tego ze Bucks od 3 kolejek leca bez Odena (nie z winy GMa bo przy powtorce kontuzje powinny byc manualnie ustawiane do stanu z oryginalnej simki) xD

5 minut temu, julekstep napisał(a):

Nie jest to pi****lenie bo juz tak robilem u przeciwnikow Magic

a ze tamta afere z pupy dobrze pamietam to skorzystalem z okazji wbicia szpilki

Czyli raz robisz tak, a raz inaczej, jak Ci wygodnie. 

Tmata sytuacja dotyczyła innego przypadku. 

6 minut temu, julekstep napisał(a):

Bucks od 3 kolejek leca bez Odena (nie z winy GMa bo przy powtorce kontuzje powinny byc manualnie ustawiane do stanu z oryginalnej simki)

Zgadza się. Przed wieczorną skoryguje na tyle, na ile jest techniczna możliwość. 

4 minuty temu, Krzemo napisał(a):

Czyli raz robisz tak, a raz inaczej, jak Ci wygodnie. 

Dokladnie. Jak wiem ze GM wczesniej robil afery o taktyke przy baaardzo nieistotnych sprawach (taki Pablo np tez robil afere 'taktykowa', ale tam chodzilo o waznego startera, wiec bylo to zrozumiale*) to wtedy takiemu GMowi nie ruszam samowolnie taktyki nawet z dobroci serca. Bo faktycznie tak jest wygodniej :) )

* z wylaczeniem niezrozumialej kwestii ze klasycznie probowal to podpiac pod narracje 'julek mnie krzywdzi' xD

Edytowane przez julekstep

Teraz, Krzemo napisał(a):

Zgadza się. Przed wieczorną skoryguje na tyle, na ile jest techniczna możliwość. 

Może się chociaż wstrzymajmy do wypowiedzi samego zainteresowanego. Przypomnę, że @Roger w podobnych okolicznościach walcząc o PO nie domagał się powtórki meczu.

A jeśli @Ashigaru podejmie inną decyzje to ja chciałbym, by kontuzje z tego meczu nie były liczone. Jedna simka się odbyła i to byłby ogromny żal, gdyby za wyłapanie przez mnie tej sytuacji miałbym stracić nie tylko potencjalne zwycięstwo, ale też być może zawodnika.

Ponowne simowanie więcej niż jednej simki wstecz to już chyba przesada.

GM sobie może sprawdzić swój skład na bieżąco i żądać powtórki ostatniego meczu.

To już zbyt duża ingerencja chociażby w nagrody indywidualne.

Edytowane przez Pablo81