Skocz do zawartości

Jazda, Jazda czyli sezon 24/25 na żywo!

LeweBiodroSmoka

Rekomendowane odpowiedzi

8 minut temu, LeweBiodroSmoka napisał(a):

typowe przereagowanie na bazie niedzielnego meczu, gdzie były już jakieś blowouty 50 punktami Celtics nad Dubs

OKC nie gra swojej gry, to widać gołym okiem

Tak. Jak tez nie wierze w mistrza OKC to wiadomo ze dzis nie sa soba. To jest jakos miedzy 15 a 17 ich mecz jaki widze (dokladnie mam spisane na trackerze na kompie sluzbowym) i zdecydowanie najgorszy. We wtorek bedzie inna druzyna. 

Btw- takie dwa mecze dwoch druzyn w jednym miejscu zazwyczaj koncza sie 1-1 czy to tylko moje mylne odczucie?

Thunder faktycznie są trochę overrated, tj. dzisiaj trafił się meczyk do rutynowego L, nic nie zrobisz, i dalej to jest top2 kandydatów do mistrzostwa obok Celtics, ale oni mocno statpadują ze słabymi teamami (jedna przypadkowa porażka przez cały sezon), z dobrymi teamami wyglądają jak randomowy ~55-60W team. Ale nie ma na Zachodzie drugiego tak kompletnego teamu, tak że nie ma co przesadzać w drugą stronę.

1 minutę temu, ignazz napisał(a):

Dziś przy medialnej presji nie dojechali. W PO może nie być łatwiej. I pewnie stąd takie myśli. I brak wiary. 

Dojdzie MVP dla Shaia, gdzie można sobie gadać, ale to jest momentalnie inna presja, oczekiwnia i  wszystko co się pośrednio z tym wiąże, zwłaszcza patrząc na to kogo pokona

2 minuty temu, z8k napisał(a):

Chcialby lal, ale to raczej nie w tym sezonie ;)

Najwyzej mam chyba Boston. Czarny kon (poza Lal) to Gsw. 

Nie widze Okc wygrywajacych final konfy a potem ligi.

Dubs imo nie dojadą zdrowotnie i kondycyjnie, imo Stefek nie jest w stanie już rozegrać czterech serii na intensywności PO, nie mówiąc o Jimmym

2 minuty temu, z8k napisał(a):

Chcialby lal, ale to raczej nie w tym sezonie ;)

Najwyzej mam chyba Boston. Czarny kon (poza Lal) to Gsw. 

Nie widze Okc wygrywajacych final konfy a potem ligi.

Raczej jak nie w tym sezonie, to Lbj finałów już nie zobaczy. 

1 minutę temu, LeweBiodroSmoka napisał(a):

Dojdzie MVP dla Shaia, gdzie można sobie gadać, ale to jest momentalnie inna presja, oczekiwnia i  wszystko co się pośrednio z tym wiąże, zwłaszcza patrząc na to kogo pokona

Dubs imo nie dojadą zdrowotnie i kondycyjnie, imo Stefek nie jest w stanie już rozegrać czterech serii na intensywności PO, nie mówiąc o Jimmym

Ja bym nie lekceważyl Gsw, bo tym razem zagrają bez ceglącego Klaya. 

2 minuty temu, LeweBiodroSmoka napisał(a):

A moim zdaniem juz w semis zacznie sie zadyszka. Zobaczymy kto ma racje.

1 minutę temu, tankathon napisał(a):

Raczej jak nie w tym sezonie, to Lbj finałów już nie zobaczy. 

Dlatego jako fan wierze, ale na chlodno wiem ze to bardzo trudne.

Teraz, LeweBiodroSmoka napisał(a):

niesamowite jest to, że ludzie wciąż otwarcie piszą takie rzeczy gdy oni mają jednego grywalnego centra, którym jest k**** Hayes

Ale mają najlepszego zawodnika poprzednich play-offów i całkiem prawdopodobnie również tych nadchodzących.

23 minuty temu, LeweBiodroSmoka napisał(a):

OKC nie gra swojej gry, to widać gołym okiem

Z mojej perspektywy, gdzie rzadko oglądam mecze, to ciężko określić czy grali swoją czy nie swoją grę, zaangażowanie widać było na 100%, pełny pressing w tej drugiej kwarcie jak próbowali szarpać, wrzucali zmianę krycia na strefę, próbowali wszystkiego. Ten Jalen Williams też próbował sporo pod kosz wjeżdzać, ale obrona Lakers na wyjątkowo wysokim poziomie. Dla mnie najbardziej w oczy rzucała się przewaga w brutalnej sile fizycznej i surowym atletyzmie. Te wszystkie DFS'y, Vanderbilty, Hachimury wyglądają na tle OKC jak koledzy ze starszych klas w podstawówce.

1 minutę temu, P_M napisał(a):

Z mojej perspektywy, gdzie rzadko oglądam mecze, to ciężko określić czy grali swoją czy nie swoją grę, zaangażowanie widać było na 100%

Te wszystkie DFS'y, Vanderbilty, Hachimury wyglądają na tle OKC jak koledzy ze starszych klas w podstawówce.

wybacz, ale to się zwyczajnie wyklucza ;)

2 minuty temu, Kepler napisał(a):

Ale mają najlepszego zawodnika poprzednich play-offów i całkiem prawdopodobnie również tych nadchodzących.

Donek przecież od drugiej rundy chyba już grał z urazem i to były jego zdecydowanie najgorsze PO w karierze, patrząc na efektywność

5 minut temu, LeweBiodroSmoka napisał(a):

niesamowite jest to, że ludzie wciąż otwarcie piszą takie rzeczy gdy oni mają jednego grywalnego centra, którym jest k**** Hayes

I tego najbardziej szkoda, ze nie ogarneli wysokiego. Wtedy byli by legit.

3 minuty temu, LeweBiodroSmoka napisał(a):

I uważasz, że w konfrontacji np. z Denver będzie to miało znaczenie? 

1 minutę temu, tankathon napisał(a):

I uważasz, że w konfrontacji np. z Denver będzie to miało znaczenie? 

a co, Jeziorany już mają tą serię do przodu po jednym blowoucie?

why?

Lakers trafili w pierwszej połowie 15 trójek, to był pace na rekord alltime, jakoś mi się to gryzie ze 100% zaangażowaniem ze strony Thunder