Skocz do zawartości

[2045] Power Rankingi

julekstep

Rekomendowane odpowiedzi

39 minut temu, Cichy napisał(a):

1. Orlando Magic -  z przykrością to stwierdzam, ale na początku sezonu Magic wyglądają najlepiej nie tylko na Florydzie, nie tylko na wschodzie, ale i całej lidze. Zasługa GM'a w tym mała - fart na campach i fart z przedbudową Bulls, no ale co zrobić - nr 1 w lidze. Może być +60 winów, ale tylko dlatego, że wschód słabszy niż zwykle.

Nadchodzi Tedd Deireádh

CZAS KLĘKANIA!

14 minut temu, Ice23 napisał(a):

Nie będzie żadnych potknięć....Sacramento Kings będzie napierdalać i nie będzie brać jeńców, od początku do samego końca :P

Akurat podczas tego FA wszytsko Co wyszło. Jedna z lepszych przebudów przez FA.

Ogólnie uważam taki sposób budowania ekipy za samobójstwo, ale pykło :)

9 godzin temu, Cichy napisał(a):

(...) 

13. Toronto Raptors - ostatnie posty wskazują, że Raptors znowu nie zawalczą o PO, ale jeśli nie uda się sprzedać Love to ciężko będzie podjąć walkę z Celtics i Bulls. Resztki talentu zniknęły z Kanady i Murray tego nie odmieni, Raps mogą dumnie wkroczyć do pełnoprawnego wyścigu o czerwoną latarnię ligi.

(...)

3. Houston Rockets - Harden wejdzie w buty Westbrooka, grając jak zwykle świety RS, ale co nowość szybko odpadając w PO. Niemniej wielkie brawa za takie wstrzelenie się w rozbiór Bulls i całkowitą odmianę ekipy z tankera. Wzmocnieni Lovem, czego nie zauważyłem pisząc pierwotny post Houston uciekają peletonowi z pozycji 4-5. Dziurą będzie PG, ale GM może to ogarnie jakimś swoim balanced.

(...)

7. Denver Nuggets - w sumie campy podstawowych graczy mogą wskazywać na problem z dostaniem się do PO, ale za zasługi wylądowali na 8 miejscu. Jako, że mój ranking wskazał Paytona przed świecącą gwiazdą Dinviddiego musi być zmiana opisu i awans o jedno oczko w górę. Elfrid pomoże dowieźć PO szybciej niż w dniu 120.

8. Portland Trailblazers - powrót do PO, na szczęście GM opanował się z defensywnymi SF'ami. Sam jestem ciekaw co opowie przed przygotowaniami do sezonu reporterowi Portland Tribune. 

9. Golden State Warriors - tylko dlatego, że Nuggets na siłę wcisnąłem do PO;) jako, że Nuggets uciekli nieco ostatnim? trejdem przed sezonem

(...)

mała errata do pierwotnego postu, po ostatnich trejdach

16 godzin temu, Cichy napisał(a):

13. Toronto Raptors - ostatnie posty wskazują, że Raptors znowu nie zawalczą o PO, ale jeśli nie uda się sprzedać Love to ciężko będzie podjąć walkę z Celtics i Bulls. Resztki talentu zniknęły z Kanady i Murray tego nie odmieni, Raps mogą dumnie wkroczyć do pełnoprawnego wyścigu o czerwoną latarnię ligi.

14. Boston Celtics - walka o najgorszy wynik w lidze z Bulls, kto będzie słabszy zadecyduje rzut monetą, albo to, że w walce o ROTY, GM pozwoli poszaleć Wagnerowi.

Myślę że tutaj będzie można zamienić te miejsca. Po pierwsze i najlepsze że Celtics nie mają swojego picku nawet protected. Cały pick jest w Nets, więc Ci mogli sobie pozwolić na spuszczenie Butlera i postawienie na młodszych a Raptors muszą od początku raczej tankować bo swój pick muszą obronić w top7 co przy jednym z 3 najgorszych bilansów powinno być bezproblemowe :) inaczej Kings będą się cieszyć.

Ewentualnie Celtics dałbym nawet nad Hawks 

22 godziny temu, Cichy napisał(a):

2. New York Knicks - słabe campy i strata Isaac'a ktory łatał wiele dziur, będzie odczuwalna i stawia Knicks daleko za Magic. Curry pozwoli jednak @Koelner spokojnie przejść RS w oczekiwaniu na PO.

Isaac jest słabszy od Og. 

Og jest lepszy overall, ma jest sprofilowany do SF i ma lepsze statsy ofensywne. dałbym to na plus.

zgadzam się, że campy słabo overall -14

Cody Martin 23
Nic Claxton 21
Justise Winslow 13
Miles McBride 13
Dario Saric 8
Og Anunoby 8
Kristaps Porzingis 7
Stephen Curry -1
Patrick Beverley -5
Evan Fournier -11
Enes Kanter -12
Jae Crowder -14
Kawhi Leonard -17
Monta Ellis -21
Miles Plumlee

-26

najważniejsze, że Curry nie zjechał a miałem obawy przy wszystkich próbnych gdzie zdarzało się mocne zestarzenie, spadły mu lekko ofensywne a za to poprawił się w def.

claxton i porzingis mocne plus -> poringod poszedł z pf/c na pf/sf a claxton poprawił block i zbiórkę i siłę ( jego największa wada )

słabo kawhi ale na szczęście nie zepsuł aż tak statsów w def gdzie najbardziej mi odpowiada

wiadomo, że magic są faworytem ale jeśli dochodzi praktycznie do fuzji jednej ekipy przegrywów POteam czyli magic oraz mistrza regulara czyli Bulls to nie dziwota :)