Skocz do zawartości

FB#1 2024/25

Mar

Rekomendowane odpowiedzi

Gratuluje @popeye mistrza! Goniłem ale ostatecznie miałeś zbyt dużą przewagę w średniej. W ostatnim tygodniu to nawet musiałem się ratować jakimiś leszczami z FA, bo liderzy sporo spotkań odpuścili. Choć nawet przy ich obecności, raczej byłoby ciężko. 3 lata temu przegrałem dużo mniejszą różnicą punktów, więc obece 270,50fp jakoś bardzo nie boli ;). Przed sezonem napisałem ...

W dniu 19.10.2024 o 14:27, GeDDo napisał(a):

Ogólnie jestem zawowolony. Jak zdrowie dopisze to będę wysoko, jak nie to będę walczył o utrzymanie.

Zdrowie dopisało, więc byłem wysoko. Chociaż gdyby P.George i T.Murphy się nie rozwalili, to może te 270,50fp bym odrobił.

Draft skończyłem ze składem:

W dniu 19.10.2024 o 14:27, GeDDo napisał(a):

PG: S. Gilgeous-Alexander | I. Quickley (SG) | J. Poole (SG)

SG: C. Cunningham (PG) | A. Simons (PG)

SF: P. George (SG, PF) | K. Leonard (SG, PF) | A. Thompson (SG)

PF: E. Mobley (C) | T. Murphy (SF)

C: K. Towns (PF) | O. Okongwu (PF)

Za wyjątkiem Okongwu i Simonsa, wszyscy zagrali około 70% sezonu u mnie. Geroge i Mruphy do momentu aż się połamali. Thompsona wywaliłem szybko, ale w odpowiednim momencie wrócił do składu. Jeśli miałbym żałować jakiegoś wyboru, to [9 runda] Simons i [6 runda] Quickley. Szczególnie ten ostatni boli, bo jak na 6 rundę to wypadł kiepsko.

Gratulacje dla zwycięzców, fajnie żeście rozprowadzili przede wszystkim draft - wybierając nieoczywistych grajków i trafiając z tymi co zrobili duże postępy w porównaniu z poprzednimi sezonami: KAT, Cade, Franz, J-Dub, Giddey, Kessler, Amen i kilku in.

Ja wprost przeciwnie - draft fatalny i pewnie bym spadł gdyby nie dobre FA (m.in. Dyson) i pilnowanie rozegranych meczy.

W przyszłym roku poprawię się z draftem 😛

PS. Aukcja zamiast snake'a dla zmiany/ urozmaicenia ktoś coś? 😃

Dzięki @GeDDo za super walkę do końca, piękny sezon.

@Stromile - draft niestety stał się przy braku trejdow najważniejszą częścią zabawy. To 60% zwycięstwa. Pozostałe 40% to zdrowie i FA. 

U mnie podobnie jak u @GeDDo wiekszosc graczy została z draftu cały sezon, tylko Scoot, Clowney i Podziemski wylecieli. Ten ostatni zlapal wiatr dopiero pod koniec sezonu u Geddo.

Najbardziej tak naprawde skasztanilem picki 2 i 3 w postaci Brunsona i Moranta, nadrabiając to Jdubem, Franzem, Giddeyem, Garlandem i Kesslerem. No i oczywiście Jokicem, który miał najlepszy sezon w historii FB. 

Dziękuję wszystkim i do zobaczenia w wrześniu!

Gratulacje @popeye i gratulacje dla pozostałych na podium.

Co do mnie to lekkie rozczarowanie, bo kontuzje w marcu pogrzebały moje szanse na dobry wynik. Ale patrzę też na moje wybory, to było solidnie ale bez jakiegoś "złotego strzału". Tym strzałem na pewno był Hart z FA i jego prawie 58fp. A tak Sabonis wzięty z 7 pickiem, miał 7 średnia na koniec sezonu, ale inni jak Sengun czy Maxey niby swoje ale liczyłem na ciut więcej. Nie pomogła też szybka kontuzja Murray na początku sezonu. Ingrama, Russella i Kuzmę też przemilczę :D