Skocz do zawartości

Sezon 2024/25 Liga I

wiLQ

Rekomendowane odpowiedzi

14 minut temu, wiLQ napisał(a):

Ogolnie to jak w tej grze ciezko sie powtrzymywac przed wywaleniem gosci...

Wydaje mi się, że w długim terminie to się wyrównuje u aktywnych na FA - u mnie np. wpadli przez takie "szukanie" Malik Beasley, ostatnio Ty Jerome. No ale Clingana mega szkoda, bo on akurat daje te kategorie, które pewnie by mi zapewniły spokojne utrzymanie :) 

Teraz, barcalover napisał(a):

Wydaje mi się, że w długim terminie to się wyrównuje u aktywnych na FA - u mnie np. wpadli przez takie "szukanie" Malik Beasley, ostatnio Ty Jerome. No ale Clingana mega szkoda, bo on akurat daje te kategorie, które pewnie by mi zapewniły spokojne utrzymanie :) 

W sumie na sezon to na pewno wieksza aktywnosc jest lepsza, ale regularnie sa te przypadki nadaktywnosci, ze nic nie robiac wyszedlbys lepiej.
Np w innej lidze 20 druzynowej kisilem Colliera 2 miesiace i go wywalilem doslownie tydzien przed tym jak zostal starterem. Zonk.
Czyli mozna miec racje co do gracza a i tak zrobic zle ;-]

Ani Clingan ani Bol Bol jakoś nie zachwycają. Z Bol Bolem można było się tego spodziewać że skończy się na dobrym streamie i mieć nadzieję że potrwa jak najdłużej ale wyniki Clingana to duże zaskoczenie. 

Zaraz się okaże że mimo wszystko lepiej wyszedłem na Nurkicu i Time Lordzie 😏😉😛

W dniu 23.02.2025 o 12:01, Mikowal83 napisał(a):

Zaraz się okaże że mimo wszystko lepiej wyszedłem na Nurkicu i Time Lordzie 😏😉😛

Oj raczej nie...

Ale to jest zabawne, ze od tamtej pory kolejny GM pobral Bol Bola za kase waiverowa ;-]

Wystarczyło że Bol Bol wrócił do pierwszej piątki. Pytanie na jak długo.

No z Time Lordem to faktycznie raczej nie ale Nurkic mimo że gra mało minut to gra całkiem zacnie i jakoś szczególnie nie odstaje od Bola czy Clingana w ostatnich 2-3 meczach.

W dniu 6.02.2025 o 11:55, barcalover napisał(a):

Dałem swojego maksa, zerkając na budżet @Tecu, ale liczyłem się, że ktoś z drużyn poniżej może być bardziej zdesperowany ode mnie :) 

Przy okazji jak już piszę, to wrzucę średnie, bo mamy prawie 2/3 sezonu za nami. Kolejne średnie chyba jeszcze w połowie marca, a potem to już idziemy na noże na totalach :) 

Screenshot-2025-02-06-at-11-54-59.png

To w takim razie wrzucam przy okazji pięknej niedzieli ostatnie średnie i teraz to już chyba przesuwamy skupienie na totale.

@wiLQ skubany pięknie ocenił stosunek price/risk w przypadku Jokica, dodał bardzo dobrych Giddeya, Poole'a, Jarretta Allena, Herro no i po kilku latach posuchy wraca na tron 1 ligi. Gratulacje. Reszcie pozostaje się bić o podium - realistycznie chyba 3 drużyny będą się bić o 2 miejsca - może jakimś fartem jeszcze @Tecu, ja lub ktoś za nami się włączy. Natomiast reszta oprócz @Mason i @ArtZ (niestety chyba już pewny spadek) walczy o przetrwanie w 1 lidze.

Screenshot-2025-03-09-at-16-49-39.png

4 godziny temu, barcalover napisał(a):

To w takim razie wrzucam przy okazji pięknej niedzieli ostatnie średnie i teraz to już chyba przesuwamy skupienie na totale.

Dzieki za te pamiatki ;->

@wiLQ skubany pięknie ocenił stosunek price/risk w przypadku Jokica,

True, true. Z Top15 najdrozszych u nas tylko on i Shai okazali sie dobrym wyborem.

dodał bardzo dobrych Giddeya, Poole'a, Jarretta Allena, Herro no i po kilku latach posuchy wraca na tron 1 ligi. Gratulacje.

Akurat Giddey przez pol sezonu wygladal jak wtopa, ale sie rozruszal w ostatnich miesiacach.

IMO wygrana zapewnilo mi Poole, Herro, Powell, Kristaps, Braun za laczne 29$ gdy wg ninjy na srednich sa warci az 160$!

Reszcie pozostaje się bić o podium - realistycznie chyba 3 drużyny będą się bić o 2 miejsca - może jakimś fartem jeszcze @Tecu, ja lub ktoś za nami się włączy.

3 punkty roto to raczej mala przewaga, zwlaszcza w obliczu silly season.

• 2 tygodnie później...

śmieszny sezon gdzie na tle całej ligi tylko 1 drużyna wyróżnia się pozytywnie i 2 negatywnie -> reszta baaaardzo równo

u mnie jeszcze matematyczne szanse na utrzymanie są, ale powoli - po trzech sezonach w topce - witam się już z 2gą ligą niestety :(

W dniu 18.03.2025 o 13:18, julekstep napisał(a):

u mnie jeszcze matematyczne szanse na utrzymanie są, ale powoli - po trzech sezonach w topce - witam się już z 2gą ligą niestety :(

Na co zwalasz taki obrot spraw?

A obaj z barcalover po drafcie widzielismy Cie jako contendera...

3 minuty temu, wiLQ napisał(a):

Na co zwalasz taki obrot spraw?

A obaj z barcalover po drafcie widzielismy Cie jako contendera...

chyba właśnie na to xDDD

w poprzednich dwóch sezonach - jak byłem wymieniany w grupie spadkowej - to kończyłem na 4th i 2nd

jinx is real!

Teraz, julekstep napisał(a):

chyba właśnie na to xDDD

w poprzednich dwóch sezonach - jak byłem wymieniany w grupie spadkowej - to kończyłem na 4th i 2nd

jinx is real!

Tak na 1 rzut oka to centrzy okazali sie grubym niewypalem, a Paolo i Fox opuszcza spory kawal sezonu.

Tym trejdem IQ+Claxton za Kesslera to tez chyba sobie strzeliles w stope?

Teraz, wiLQ napisał(a):

Tak na 1 rzut oka to centrzy okazali sie grubym niewypalem, a Paolo i Fox opuszcza spory kawal sezonu.

no Paolo wyleciał 3 dni po tym jak zrobił 50/13/9 i myślałem że to będzie jego sezon

Foxa trade (i w konsekwencji shutdown) do SAS też nie pomógł, ale tutaj nie narzekam bo póki grał to grał b.dobrze

Nurkic tragedia, Gobert meh, McCollum meh, Giannis meh -> no generalnie nikt nie zagrał ponad stan a sporo zagrało poniżej

2 minuty temu, wiLQ napisał(a):

Tym trejdem IQ+Claxton za Kesslera to tez chyba sobie strzeliles w stope?

strzał w stopę to za dużo napisane, ale na pewno trade na spory minus :)

ale bardziej wkurwia mnie to że jako fan Nuggets z ostatnim pickiem wziąłem Russa ponad Braunem (a byłem 50/50 między nimi) i dałem ci wziąć za free największego chyba overachievera tego sezonu :( 

22 minuty temu, julekstep napisał(a):

no Paolo wyleciał 3 dni po tym jak zrobił 50/13/9 i myślałem że to będzie jego sezon

34 minuty temu, julekstep napisał(a):

jinx is real!

😜

23 minuty temu, julekstep napisał(a):

no generalnie nikt nie zagrał ponad stan a sporo zagrało poniżej

I tak mozna podsumowac wiekszosc druzyn z dolow tabeli.

22 minuty temu, julekstep napisał(a):

ale bardziej wkurwia mnie to że jako fan Nuggets z ostatnim pickiem wziąłem Russa ponad Braunem (a byłem 50/50 między nimi) i dałem ci wziąć za free największego chyba overachievera tego sezonu :( 

Panie, jakie za darmo, wykosztowalem sie 3 dolary!

Poza tym mogles miec obu gdyby mniej wierzyl w rookich...

• 4 tygodnie później...

Dziękuję za grę w tym sezonie, Panowie. Dziwny to był sezon, ale ostatecznie nie mogę narzekać, bo zdecydowanie mogło się to dla mnie skończyć spadkiem, patrząc na wyrównany poziom na miejscach 2-12 oraz mój beznadziejny start. SGA kozak, szkoda, że nie wykorzystałem lepiej wydraftowania go tutaj.

Gratulacje dla @wiLQ za dominację przez cały rok oraz dla @Mikowal83 za konsekwencje w tej dzikiej strategii puntowej :) 

15 minut temu, barcalover napisał(a):

Gratulacje dla @Mikowal83 za konsekwencje w tej dzikiej strategii puntowej :) 

+1.

Ogolnie wyszedl nam bardzo ciekawy sezon bo na miejscach 2-12 male roznice punktowe dawaly spory skok w tabeli.

13 minut temu, barcalover napisał(a):

Gratulacje dla @wiLQ za dominację przez cały rok oraz

Dziekuje, dawno nie mialem tak spokojnego sezonu w jakiejs lidze ;->

Nieksromnie wspomne, ze to moje 5 mistrzostwo w I [plus jeszcze 2x podium] na 11 sezonow...

Dzięki za grę, dzięki @wiLQ za organizację i gratuluję wygranej!

Tak jak wcześniej pisałem, deal Curry za Embiida i Markannena był po to by spróbować powalczyć z Tobą. Nie wyszło, ale z Currym co najwyżej miałbym podium a nie o to mi chodziło. Trudno i tak cieszę się z utrzymania i w sumie walki do końca o podium.

Współczuję spadkowiczom, ciężka to liga, głowy do góry!

• wiLQ zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.