Skocz do zawartości

Sezon 2024/25 Liga I

wiLQ

Rekomendowane odpowiedzi

W dniu 3.12.2024 o 10:04, barcalover napisał(a):

Mniej więcej 25% sezonu za nami, więc wrzucam kolejną tabelkę na bazie średnich:

Screenshot-2024-12-03-at-10-03-26.png

Teraz już jesteśmy za 1/3 sezonu i zbliżamy się powoli do półmetka, więc wrzucam kolejne średnie.

Screenshot-2024-12-28-at-10-44-33.png

Dla mnie ten ostatni miesiąc jest zdecydowanie najlepszym okresem w tym roku. Na plecach SGA, Murphiego, Mikala Bridgesa, Moranta i Malika Beasleya udało się trochę nadgonić i zbudować w miarę rotację mimo ciągłych problemów z jakimkolwiek dobrym drugim podkoszowym i mimo braku Easona.

Nadal mega równa jest sytuacja w zasadzie wszędzie między drugim miejscem a ostatnim. Natomiast @wiLQ wydaje się kontrolować sprawę zwycięstwa i zdrowie Jokica powinno wystarczyć, żeby dociągnąć mistrzostwo. 

A u Was jak tam ostatnio?

Nie mam przekonania że mając ok 25 meczów w plecy kontroluje się w pełni sytuacje. @mac też miał tyle i wcześniej był 7 na średnich odrobił ok 10 meczów i spadł na 10 mimo że pozbył się Embiida.

Ale faktycznie płytko i ciasno u nas w tabeli.

U mnie po tych wszystkich wymianach jest dużo lepiej chociaż mam sporo (coś ok 10) meczów nadgranicznych więc to też trochę wypacza.

Wciąż brakuje mi asyst i troche steali.

Do oddania Hartenstein.

11 godzin temu, barcalover napisał(a):

Dla mnie ten ostatni miesiąc jest zdecydowanie najlepszym okresem w tym roku. Na plecach SGA, Murphiego, Mikala Bridgesa, Moranta i Malika Beasleya udało się trochę nadgonić i zbudować w miarę rotację mimo ciągłych problemów z jakimkolwiek dobrym drugim podkoszowym i mimo braku Easona.

Gratki za to! Dzieki temu wrzucania tabelek na srednich widac jakie miales piekne odbicie.
Czasem faktycznie wystarczy po prostu poczekac az pol skladu zacznie grac lepiej ;-]

Nadal mega równa jest sytuacja w zasadzie wszędzie między drugim miejscem a ostatnim.

Ano. Kilka punktow dzieli podium od srodka i kilka pkt dzieli srodek od strefy spadkowej.

Natomiast @wiLQ wydaje się kontrolować sprawę zwycięstwa i zdrowie Jokica powinno wystarczyć, żeby dociągnąć mistrzostwo. 

Tu sie nie zgodze, Jokic jest w kazdej lidze, a nie w kazdej ta druzyna wyglada dobrze...
Takze reszta skladu ma tu ogromne znaczenie i...

A u Was jak tam ostatnio?

poki co nie doczekalem sie na ten zdrowy okres. Czy takie juz po prostu nie istnieja?

10 godzin temu, Mikowal83 napisał(a):

Nie mam przekonania że mając ok 25 meczów w plecy kontroluje się w pełni sytuacje.

Ano jest takie ryzyko. Niestety poki co doly wygladaja slabo. Nie moge sie doczekac startowania Clingana.

19 godzin temu, wiLQ napisał(a):

Gratki za to! Dzieki temu wrzucania tabelek na srednich widac jakie miales piekne odbicie.
Czasem faktycznie wystarczy po prostu poczekac az pol skladu zacznie grac lepiej :-]

Dzięki, nie mam jeszcze przekonania, że znalazłem pewną rotację, więc póki co muszę to traktować jako chwilowy wzrost formy. Zobaczymy, czy jak Eason wróci, to będzie nadal stabilnie w innych miejscach. Z Morantem już to wygląda słabo przy barku.

19 godzin temu, wiLQ napisał(a):

Tu sie nie zgodze, Jokic jest w kazdej lidze, a nie w kazdej ta druzyna wyglada dobrze...
Takze reszta skladu ma tu ogromne znaczenie i…

Nie próbowałem umniejszać, czy sugerować że masz samograja. Bardziej podkreśliłem te równą od początku formę na średnich i jednak na tyle mocne uzupełnienia, że zdrowy Jokic raczej dowiezie wynik wg mnie.

A propos zdrowych okresów, to u mnie jest podobnie i chyba ciężko liczyć, że będą długie momenty z top10 składu bez szwanku. Mi się to chyba nigdzie nie zdarzyło w tym roku, zawsze ktoś wypada na krócej lub dłużej.

• 3 tygodnie później...
W dniu 28.12.2024 o 10:48, barcalover napisał(a):

Teraz już jesteśmy za 1/3 sezonu i zbliżamy się powoli do półmetka, więc wrzucam kolejne średnie.

Screenshot-2024-12-28-at-10-44-33.png

Półmetkowa tabelka dla potomnych:

Screenshot-2025-01-20-at-10-23-32.png

Co do @wiLQ to chyba jednak ja miałem rację.

Natomiast oprócz tego, @Tecu zaliczył świetny okres mimo nieregularnej gry Embiida i Lauriego, więc może on przy szczęściu będzie w stanie powalczyć o wygraną. U mnie mini rollercoaster cały czas - ktoś wraca lub zaczyna lepiej grać, to drugi wypada. Jak się uda utrzymać, to będzie sukces.

Nie przesadzaj. O podium jeszcze spokojnie można powalczyć a do grupy spadkowej ci daleko więc o utrzymanie raczej możesz być spokojny. Opisując Twoją sytuację opisuje również swoją 😛😁

No chyba że ktoś weźmie Hartensteina nawet spakowanego z kimś w zamian za difference makera jeśli chodzi o asysty.