Skocz do zawartości

Sezon 2024/25 Liga I

wiLQ

Rekomendowane odpowiedzi

jak dla mnie ten deal to majstersztyk i nie wiem jakich argumentów @mac musiał użyć bo Embiid to już mniej więcej wiadomo jak będzie się udzielać w regularze (oby 76ers nie załapali się do play-inów takim kombinowaniem) ale Markannen wcale nie lepszy i chyba nie ma bardziej oczywistego gracza do odpoczywania w drugiej połowie sezonu, a nie dość że Curry to TJD też ma jeszcze wg mnie sporo do pokazania

19 godzin temu, Tecu napisał(a):

Jeżeli Embiid nie zagra nawet meczu to wciąż mam jakieś szanse by się utrzymać a jeżeli jednak pogra na dobrym poziomie to zwiększam swoje szanse na to by pograć o coś więcej. Oczywiście masz rację, że to zakład o formę/zdrowie Embiida, ale nie uważam, że to automatycznie skazuje jednego z nas na spadek, choć jeżeli już to bardziej mnie 😉

Znając moje szczęście to zaraz będzie info o Embiidzie, że out for season, ale żałować, że chciałem walczyć o coś więcej, nie będę.

To ciekawa perspektywa i wiele wyjasnia.

19 godzin temu, Tecu napisał(a):

Inna sprawa, że nie bardzo widzę by @mac był zagrożony spadkiem, ani przed ani tym bardziej po tym dealu.

Na ten moment od miejsca spadkowego dzieli go 4 pkt roto, to ciezko uznac za bezpieczna odleglosc, zwlaszcza, ze dosc mocno zmienil profil kategorii ta wymiana.

10 godzin temu, Mikowal83 napisał(a):

Co do tabeli na średnich to moim zdaniem w aktualnym stanie nie daje dobrego obrazu bo @wiLQ i @mac mają chyba ok 25-30 niedogranych meczów po ponad ćwiartce sezonu więc nadrabianie tej ilości może nie być łatwe i przynieść różne rezultaty ale kto jak nie tacy starzy wyjadacze mogą sobie z tym poradzić 😏

Zazwyczaj jednak jest tak że tabela na średnich zawyża miejsca drużyn z niedogranymi meczami

To prawda, ale tez wazne kim sie odrabia te mecze - totalnymi leszczami czy solidniakami przykiszonymi na lawce...

10 godzin temu, Mikowal83 napisał(a):

Moim zdaniem @mac zrobił zajebisty ruch i jego zajebistosc polega na samym fakcie że udało mu się w ogóle pozbyć Embiida i znaleźć kogoś kto go chciał.

2 godziny temu, Mikowal83 napisał(a):

W b2b i tak nie będzie grał przez cały sezon + kolejne odpoczynki itd. przed sezonem obstawiałem że zagra max 50 meczów teraz nie wiem czy dobije do 40

27 minut temu, goozman napisał(a):

jak dla mnie ten deal to majstersztyk i nie wiem jakich argumentów @mac musiał użyć bo Embiid to już mniej więcej wiadomo jak będzie się udzielać w regularze (oby 76ers nie załapali się do play-inów takim kombinowaniem) ale Markannen wcale nie lepszy i chyba nie ma bardziej oczywistego gracza do odpoczywania w drugiej połowie sezonu, a nie dość że Curry to TJD też ma jeszcze wg mnie sporo do pokazania

Za to Curry nie ma zadnego ryzyka zdrowotnego ani minutowego w wyjatkowo glebokich Warriors... ;-]

Osobiscie rozumiem obie strony bo moze wyjsc duzy upside dla Tecu [gdyby kupil dwie gwiazdy w cenie jednej], ale tez spokojnie moze wymiane wygrac mac [jesli Embiid i Lauri rozegraja w sumie mniej dobrych spotkan niz Curry].

Embiid wyglada zle i na pewno trzeba uwzgledniac scenariusz, ze to bedzie sezon na pol gwizdka albo wrecz przesiedzony na lawce, ale z drugiej strony miewal juz sytuacje, ze wygladal zle po powrocie, ale sie ogarnial do wysokiego poziomu. Ktore wypadnie tym razem IMO zadecyduje kto tu bedzie zadowolony.

23 minuty temu, wiLQ napisał(a):

Za to Curry nie ma zadnego ryzyka zdrowotnego ani minutowego w wyjatkowo glebokich Warriors... ;-]

pewnie, że ma, już mu coś tam dolega ale jednak w moich oczach na ten moment lepiej rokuje w pakiecie z TJD (on jest akurat niedocenioną częścia tego dealu).

żeby była jasność - nie czepiam się samego deala - podziwiam @Tecu za odwagę a @mac za dalekowzroczność:)

Teraz jeszcze Markkanen znowu bóle pleców...i jeszcze @mac pobrał Drummonda co @Tecu powinien zrobić od razu po wymianie a nawet i przed. @Tecu w mojej ocenie raczej zdecydowanie przegrał tą wymianę i nie wiem co go podkusilo żeby to zrobić zwłaszcza w momencie kiedy zaczął się powoli piąć w górę w tabeli. Gratki dla @mac za umiejętności negocjacyjne 

46 minut temu, Mikowal83 napisał(a):

Teraz jeszcze Markkanen znowu bóle pleców...i jeszcze @mac pobrał Drummonda co @Tecu powinien zrobić od razu po wymianie a nawet i przed. @Tecu w mojej ocenie raczej zdecydowanie przegrał tą wymianę i nie wiem co go podkusilo żeby to zrobić zwłaszcza w momencie kiedy zaczął się powoli piąć w górę w tabeli. Gratki dla @mac za umiejętności negocjacyjne 

Nie oceniaj dnia przed zachodem słońca 😉

W dniu 4.12.2024 o 09:33, wiLQ napisał(a):

Tu sie nie zgodze, jak ma nadgrane mecze i jest na rowni na totalach to London Supersonics jest w lepszej sytuacji. Ot czeka na powrot swojej polamanej piatki.

To prawda, nadganiam póki zawodnicy są zdrowi, ale wiem jak to wygląda na średnich.

6 minut temu, goozman napisał(a):

@wiLQ machnąłem się przy akceptacji wiszącego trejdu - do zrzutu miał być tylko Keon Johnson - bez Robinsona - mozesz mi wrócić Robinsona gdy wymiana przejdzie?

Jasna sprawa.

Co zabawne to L.TM tez mi wyslal propsa z Whitem i on wciaz wisial po Waszej wymianie... Ciekawe co by sie stalo gdyby to klepnal ;->

26 minut temu, wiLQ napisał(a):

Jasna sprawa.

Co zabawne to L.TM tez mi wyslal propsa z Whitem i on wciaz wisial po Waszej wymianie... Ciekawe co by sie stalo gdyby to klepnal ;->

Mi też wisiał inny trade z bohaterem tej wymiany, ale podejrzewam, że po akcepcie dostalibyśmy komunikat, że już nie ma takiej opcji.

1 godzinę temu, wiLQ napisał(a):

Co zabawne to L.TM tez mi wyslal propsa z Whitem i on wciaz wisial po Waszej wymianie...

ja proponowałem @L.TM JJJ za Brunsona pod koniec października ale dopiero chyba dojrzał do tej wymiany i nawet White'a dorzucił :) trochę mi się narobiło tych PG/SG a nie mam praktycznie F/C - przytulę chętnie takie nowoczesne cipeczki bardziej z trójką, asystami, stealami bez bloków i zbiórek 😉

2 godziny temu, Mikowal83 napisał(a):

Ej. Nie śmieje sie z cudzego (Twojego) nieszczęścia tylko z tego pajaca Embiida. 

Tobie tylko się wciąż troche dziwie że poszedłeś w tą wymianę ale to Twoje wybory.

Jeżeli piszesz to tu, w dziale fantasy, to jasne jest dla mnie, że śmiejesz się w sprawie fantasy.

Co jest śmiesznego, że ktoś dostał w ryja łokciem i będzie pauzował ?

Tak, to moje wybory.

4 godziny temu, Mikowal83 napisał(a):

Ej. Nie śmieje sie z cudzego [...] nieszczęścia tylko z tego pajaca Embiida. 

To zabrzmialo iscie oksymoronowo...

55 minut temu, Tecu napisał(a):

Co jest śmiesznego, że ktoś dostał w ryja łokciem i będzie pauzował ?

36 minut temu, Mikowal83 napisał(a):

O rany. Nie wiedziałem że tutaj wszyscy tacy empatyczni i współczujący. Widziałem tutaj na forum o fantasy gorsze rzeczy ale dobra to już nic nie mówię żeby nikogo nie urazić.

Wg mnie docinki sa jak najbardziej czescia gry, ale tutaj nie dosc, ze trafiles w czuly punkt to jeszcze Embiid siedzi z czysto losowego powodu, a nie jak zwykle, przez kolano/forme.

W temacie dobijajacych absencji to dla mnie w tym roku liderem jest Quickley [w innych ligach], uwazalem go za steala, a ten zagral 3 niepelne mecze i nawet nie wiadomo kiedy wroci...