Skocz do zawartości

Sezon 2024/25 Liga I

wiLQ

Rekomendowane odpowiedzi

1 godzinę temu, goozman napisał(a):

chyba musiałoby byc ustawienie: "Allow injured players from waivers or free agents to be added directly to injury slot" na YES

1 godzinę temu, Tecu napisał(a):

Nie mogę. 

Tego nie można zmienić? 

1 godzinę temu, goozman napisał(a):

komisz może. tylko inni mogą mieć zastrzeżenia, że do tej pory nie mogli prosto z waivers brać ludków na INJ

Yup, zmiany zasad tylko przed sezonem...

1 godzinę temu, Mikowal83 napisał(a):

Pisałem przed sezonem że biorąc pod uwagę że w dzisiejszych czasach ciągle są jakieś kontuzje a na status IL na Yahoo czeka się aż trzy mecze chyba że od razu wiadomo że to będzie dłuższa pauza, to już w zeszłym roku należało poważnie to rozważyć i wprowadzić od tego sezonu zamiast IL to IL+

... troche za pozno zauwazylem ten temat, ale za rok wrzuce ankiete.

47 minut temu, barcalover napisał(a):

4 tygodnie gry za nami, tabelka na średnich:

Poprawiles sie o 1 punkt roto, ale spadles o 3 miejsca, wiec juz czas... ?

W dniu 7.11.2024 o 10:29, barcalover napisał(a):

Na razie mam start słabiutki w obu kluczowych sezonówkach - tutaj i w superlidze postprime, więc pozostaje mi jeszcze dać sobie ze 2 tygodnie czasu na obserwacje i wnioski, zanim się zdecyduję na jakieś potencjalne większe zmiany.

Na pocieszenie tier walczacy o utrzymanie poki co jest bardzo plaski...

A z tej tabelki na srednich IMO najbardziej imponujace jak ladnie to wyciagnal @goozman

U mnie widac brak Richardsa, ale przynajmniej przyfarcilem z Clinganem ;-]

12 godzin temu, wiLQ napisał(a):

Poprawiles sie o 1 punkt roto, ale spadles o 3 miejsca, wiec juz czas... ?

Na pocieszenie tier walczacy o utrzymanie poki co jest bardzo plaski...

Aż się chce jeszcze ze 2-3 tygodnie poczekać przy tych kontuzjach Moranta, Murphiego, WCJa... Bam, Miller żenująca skuteczność. Jeszcze liczę na mini-odbicie. Liga faktycznie płaska pod Wami na podium.

W dniu 19.11.2024 o 10:45, wiLQ napisał(a):

A z tej tabelki na srednich IMO najbardziej imponujace jak ladnie to wyciagnal @goozman

ale wcale jakoś mocno nie szalałem - 7 najwyżej bidowanych graczy mam nadal w składzie, wymieniłem Drummonda (w drafcie za 4) z Washingtona (w drafcie za 3) i parę połowów na FA siadło (chociaż np Mathurina za szybko zrzuciłem). chyba po prostu nie docenialiście mojego core :)

17 godzin temu, goozman napisał(a):

ale wcale jakoś mocno nie szalałem - 7 najwyżej bidowanych graczy mam nadal w składzie, wymieniłem Drummonda (w drafcie za 4) z Washingtona (w drafcie za 3) i parę połowów na FA siadło (chociaż np Mathurina za szybko zrzuciłem). chyba po prostu nie docenialiście mojego core :)

Pisalem o roznicy miedzy tabelkami ;-] +18 pkt roto!

• 2 tygodnie później...
W dniu 19.11.2024 o 09:55, barcalover napisał(a):

4 tygodnie gry za nami, tabelka na średnich:

Screenshot-2024-11-19-at-09-54-33.png

Mniej więcej 25% sezonu za nami, więc wrzucam kolejną tabelkę na bazie średnich:

Screenshot-2024-12-03-at-10-03-26.png

Jest dość ciekawie, bo oprócz małych różnic w tabeli zarówno na średnich, jak i na totalach, to mamy jeszcze spory rozstrzał pod kątem rozegranych meczów (188-224). 

U mnie trochę lepiej ze zdrowiem graczy, więc może coś się uda nadgonić, choć jakichś ogromnych nadziei sobie nie robię.

Przyjmę graczy, którzy Wam psują FG% - jestem zmuszony przytankować tę kategorię.

3 godziny temu, barcalover napisał(a):

Jest dość ciekawie, bo oprócz małych różnic w tabeli zarówno na średnich, jak i na totalach, to mamy jeszcze spory rozstrzał pod kątem rozegranych meczów (188-224). 

W temacie rozegranych gier po prostu wciaz czekam na zdrowy sklad...
Co prawda Kristapsa bralem juz polamanego, ale Richards, Miles Bridges i Powell opuscili lacznie wiecej niz caly sezon 1 gracza.

3 godziny temu, barcalover napisał(a):

U mnie trochę lepiej ze zdrowiem graczy, więc może coś się uda nadgonić,

Gratki za to... i przy okazji gratki dla @Mikowal83 ktory klepnal juz 5 trejdow!

Najbardziej mi imponuje Wasze handlowanie totalnymi bolkami, ja to bym sie wstrzydzil pytac czy ktos takich chce ;->

49 minut temu, wiLQ napisał(a):

Najbardziej mi imponuje Wasze handlowanie totalnymi bolkami, ja to bym sie wstrzydzil pytac czy ktos takich chce ;->

14 minut temu, Mikowal83 napisał(a):

Ze mną gadałeś i o Siakamie i Anunoby i Claxtonie i Lively i Claxton i Quickley też się przewinął więc ja ci Bolków nie oferowałem 😏

Spokojnie, mialem tylko na mysli gosci spoza Top150...

14 minut temu, Mikowal83 napisał(a):

to raczej ty mi niektórych Bolków oferowales w zamian 😏😉😛

... i bysmy klepneli z tego ze 3 trejdy gdybys tylko akceptowal swoje wlasne propozycje 😜

Fakt 😉 ale w ostatecznym rozrachunku ciesze sie że jednak do nich nie doszło. Te które zrobiłem są dla mnie bardzo dobre tylko teraz dałem dupy z tym oddaniem Missi za Simmonsa który oczywiście właśnie teraz się połamał 🤦‍♂️😒

Edytowane przez Mikowal83

tym razem największy skok @Mikowal83 bo te ostatnie trejdy (mimo przesadnego spamowania wszelkich kanałów) w kierunku mocnego puntu PTS, 3PM / FT (który tak skutecznie uprawiał @mac) wg mnie bardzo udane chociaż właśnie za Missiego powinien na luzie więcej wytargować niż Simmonsa. @wiLQ już zaczyna odczuwać ile znaczyły dla niego mocne starty Poole i Powella i po cichutku, wobec kontuzji Holmgrena u @qbarox na realnego lidera przesuwa się względnie zdrowy (na razie - hejunia trio Butler/Lillard/Anunoby) Ball Lovin Criminals @pabloboar

8 godzin temu, wiLQ napisał(a):

Spokojnie, mialem tylko na mysli gosci spoza Top150...

jeśli to o wiszącym trejdzie Kuminga za Castle - to w obu wierzę, że mogą jeszcze progresować ale dla mnie liczy się zabezpieczenie na wypadek końca pięknego startu CP3 no i lekkie wzmocnienie AST i FT%

Edytowane przez goozman

10 godzin temu, goozman napisał(a):

tym razem największy skok @Mikowal83 bo te ostatnie trejdy (mimo przesadnego spamowania wszelkich kanałów) w kierunku mocnego puntu PTS, 3PM / FT

Tez mialem pochwalic za ta zmiane kierunku, moze to byc dobry sposob na wybicie sie do srodka tabeli.

W tym temacie, ale gruby zaklad miedzy @mac a @Tecu o Embiida!
Mam wrazenie, ze to bedzie trejd ktory jednego z nich zepchnie do strefy spadkowej, a drugiego przed nia wybroni. Glownie od formy Joela zalezy ktory bedzie zadowolony?

@wiLQ już zaczyna odczuwać ile znaczyły dla niego mocne starty Poole i Powella i

Przeciez wciaz ich poziom jest grubo powyzej pensji, jak juz sie czepiac regresji to Pippen pierdzielnal o ziemie.

po cichutku, wobec kontuzji Holmgrena u @qbarox na realnego lidera przesuwa się względnie zdrowy (na razie - hejunia trio Butler/Lillard/Anunoby) Ball Lovin Criminals @pabloboar

Tu sie nie zgodze, jak ma nadgrane mecze i jest na rowni na totalach to London Supersonics jest w lepszej sytuacji. Ot czeka na powrot swojej polamanej piatki.

jeśli to o wiszącym trejdzie Kuminga za Castle - to w obu wierzę, że mogą jeszcze progresować ale dla mnie liczy się zabezpieczenie na wypadek końca pięknego startu CP3 no i lekkie wzmocnienie AST i FT%

O nim o Missi-Simmons. Dla jasnosci, wg mnie to fajnie, ze klepiecie takie trejdy.

5 godzin temu, wiLQ napisał(a):

temacie, ale gruby zaklad miedzy @mac a @Tecu o Embiida!
Mam wrazenie, ze to bedzie trejd ktory jednego z nich zepchnie do strefy spadkowej, a drugiego przed nia wybroni. Glownie od formy Joela zalezy ktory bedzie zadowolony

Jeżeli Embiid nie zagra nawet meczu to wciąż mam jakieś szanse by się utrzymać a jeżeli jednak pogra na dobrym poziomie to zwiększam swoje szanse na to by pograć o coś więcej. Oczywiście masz rację, że to zakład o formę/zdrowie Embiida, ale nie uważam, że to automatycznie skazuje jednego z nas na spadek, choć jeżeli już to bardziej mnie 😉

Znając moje szczęście to zaraz będzie info o Embiidzie, że out for season, ale żałować, że chciałem walczyć o coś więcej, nie będę.

Inna sprawa, że nie bardzo widzę by @mac był zagrożony spadkiem, ani przed ani tym bardziej po tym dealu.

Moim zdaniem @mac zrobił zajebisty ruch i jego zajebistosc polega na samym fakcie że udało mu się w ogóle pozbyć Embiida i znaleźć kogoś kto go chciał.

Obyście obaj zyskali na tej wymianie.

Co do tabeli na średnich to moim zdaniem w aktualnym stanie nie daje dobrego obrazu bo @wiLQ i @mac mają chyba ok 25-30 niedogranych meczów po ponad ćwiartce sezonu więc nadrabianie tej ilości może nie być łatwe i przynieść różne rezultaty ale kto jak nie tacy starzy wyjadacze mogą sobie z tym poradzić 😏

Zazwyczaj jednak jest tak że tabela na średnich zawyża miejsca drużyn z niedogranymi meczami

Edytowane przez Mikowal83

• wiLQ zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.