Skocz do zawartości

[2045] Draft i Free Agency - Komentarze

julekstep

Rekomendowane odpowiedzi

Ja czekam az Julek bedzie mial jakis topowy pick, w ktoryms drafcie i zobacze ile poupierdala skilli zawodnikom.....mam nadzieje ze po -100 minumum. Wał za wałem w tej lidze idzie.....

Nie po to ktoś siedzi i traci czas na robienie draftu, zeby potem kto inny zmienial sobie to wg wlasnego widzimisie.....

Edytowane przez Ice23

1 minutę temu, Pablo81 napisał(a):

To kto wg Ciebie powinien być wybrany z #1 po interwencji Julka?

Z przyjemnością wrócę do tej dyskusji za parę picków :)

Teraz, Ice23 napisał(a):

Ja czekam az Julek bedzie mial jakis topowy pick, w ktoryms drafcie i zobacze ile poupierdala skilli zawodnikom.....mam nadzieje ze po -100 minumum. Wał za wałem w tej lidze idzie.....

Tatuma nie obniżał :)

Ale co wolno wojewodzie... :)

Albo Cade, albo ten kogo wybierzesz :) Żartuję oczywiście.

Nawet po nerfie Scottie najlepszy.

Jak campy dopisza, to moze byc zawodnik w stylu Barkleya kiedys. Czyli wiekszosc skilli na przyzwoitym poziomie, ale w niczym topowy.....

3 minuty temu, Ice23 napisał(a):

Jak campy dopisza, to moze byc zawodnik w stylu Barkleya kiedys. Czyli wiekszosc skilli na przyzwoitym poziomie, ale w niczym topowy.....

Scoring ma przecież na poziomie topowych ofensywnie "setek" z ostatniego draftu, jak twój Lamelo, Edwards czy Haliburton, a oprócz tego jest dość duży i dobry fizycznie.

15 minut temu, Ice23 napisał(a):

Nie po to ktoś siedzi i traci czas na robienie draftu, zeby potem kto inny zmienial sobie to wg wlasnego widzimisie.....

Co draft cambiego 'upierdalam' skille zawodnikom i co draft Camby o to placze, wiec komentarze takie jak ten:

16 minut temu, MarcusCamby napisał(a):

Tatuma nie obniżał :)

Ale co wolno wojewodzie... :)

sa nie na miejscu.

No ale co u jednych jest klamstwem / pomylka u CambyGOAT jest

9 minut temu, MarcusCamby napisał(a):

Niestety nie ma mnie w domu. Postaram się jutro. Dobrze, że przypominasz.

🙃

31 minut temu, MarcusCamby napisał(a):

Dopiero co twierdziłeś, że drugi Shaq...

O sile tego draftu chyba najlepiej świadczy, że jedynka została wypchnięta po dość kiepskim value.

Barnes się jeszcze wyróżniał i mógł być kimś w rodzaju Butlera, ale po znerfieniu to wyjdzie raczej coś w stylu lepszej wersji Aarona Gordona. Jak na pierwszy pick w drafcie, nic specjalnego.

Aż sprawdziłem - Gordon ma 206 scoringu, a Barnes 205 i 100 potencjału. Jest minimalna szansa, żeby nie był o klasę lepszym scorerem. 

5 minut temu, julekstep napisał(a):

Co draft cambiego 'upierdalam' skille zawodnikom i co draft Camby o to placze, wiec komentarze takie jak ten:

sa nie na miejscu.

No ale co u jednych jest klamstwem / pomylka u CambyGOAT jest

🙃

Ten Sengun wygląda na missclick jakiś patrząc po statach. Sam wiesz, że to co wklepałeś się nie zapisuje.

Aczkolwiek nie wiem, bo w sumie Per36 w sezonie https://www.basketball-reference.com/leagues/NBA_2023_per_minute html

ma podobne go Hartensteina, który też wydaje mi się, że wchodził z bardzo mocną zbiórką.

Tak między Nami to Sengun i tak był już przez mnie mocno znerfiony, bo on w statach wyszedł dość chory i nawet obronę miał dobrą plus elitarny inside z miejsca.

Sprawdzić mogę jutro :)

3 minuty temu, MarcusCamby napisał(a):

Ten Sengun wygląda na missclick jakiś patrząc po statach. Sam wiesz, że to co wklepałeś się nie zapisuje.

Aczkolwiek nie wiem, bo w sumie Per36 w sezonie https://www.basketball-reference.com/leagues/NBA_2023_per_minute html

ma podobne go Hartensteina, który też wydaje mi się, że wchodził z bardzo mocną zbiórką.

Tak między Nami to Sengun i tak był już przez mnie mocno znerfiony, bo on w statach wyszedł dość chory i nawet obronę miał dobrą plus elitarny inside z miejsca.

85 na zbiorce, 84 scoring u 19 latka z 100 potencjalu, to az ciekawe jak wyglądał bazowo😋

Godzinę temu, kuba2419 napisał(a):

Niby masz Irvinga na 1 ale ma 29 lat i wydawało mi się że zaczniesz jakąś przebudowę od wystartowania Cunninghama :) zresztą wydaje się on chyba jednym z lepszych wyborów :)

Ale ja nie idę w przebudowę a #2 pick to wyszedł z fartu losowanie nie z tanku. 

41 minut temu, MarcusCamby napisał(a):

Bo julka bolał wielki Sengun. 

@Pablo81 Teraz mogę powiedzieć, że w sumie z pierwszym pickiem jak nie Barnes to rozważałbym przy farcie w loterii, właśnie Cade i po znerfieniu Scottie i dorzucenie potencjału Cade z jedynką wziąłbym prawdopodbnie Cuninghama.

Długo się ostał.

O słabości draftu najlepiej świadczy jak tanio poszedł Cade. Fernando + Mcgarry bardzo fajna paczka, ale żeby Cade'a za nią puścić, to nie wiem, czy aż tak mocna.

Nie no Panie, przecież to w ogóle inna rozmowa jest, bo to tylko część większej wymiany 😆

2 minuty temu, MarcusCamby napisał(a):

@Pablo81 Teraz mogę powiedzieć, że w sumie z pierwszym pickiem jak nie Barnes to rozważałbym przy farcie w loterii, właśnie Cade i po znerfieniu Scottie i dorzucenie potencjału Cade z jedynką wziąłbym prawdopodbnie Cuninghama.

Długo się ostał.

Różnica w scoringu na korzyść Cade jest dużo mniejsza niż różnica w defie i overallu na korzyść Barnesa. Sam też podkreslaleś rolę siły :)

5 minut temu, Pablo81 napisał(a):

O słabości draftu najlepiej świadczy jak tanio poszedł Cade. Fernando + Mcgarry bardzo fajna paczka, ale żeby Cade'a za nią puścić, to nie wiem, czy aż tak mocna.

ja #4 miałem chwilowo, nawet nie bardzo ogarniam czy Cade to pg czy sg bo skilli z draftu pierwszorundowców nawet nie analizowałem :P 

Do mnie po prostu wraca Fernando. 

Teraz, Pablo81 napisał(a):

Te dwa picki to była druga część zapłaty za ROLO xD a Bruno poszedł jako filtr który @Alonzochciał oddzyskac i zaproponował aby zrobić to w ten sposób wykorzystując pick