Skocz do zawartości

Hall of Fame - klasa [2044]

julekstep

Hall of Fame - klasa [2044]  

30 użytkowników zagłosowało

1. 1. Kto powinien zostać HoFem?

Rekomendowane odpowiedzi

Godzinę temu, kuba2419 napisał(a):

Postaw Dragica w miejsce Conleya i wątpię aby Bucks powąchali PO....natomiast Conley z Brookiem to była być ciekawsza para 😉

..ale miałby dużo nagród indywidualnych i teraz 12 czy tam 13 głosów na HOF oraz miecz Julka 🤣

Godzinę temu, julekstep napisał(a):

jak takie bilanse mają Bucks to tak

jak takie bilanse mają Sonics to nie

:P 

Przekręcasz jak zawsze;)

Moje bilanse dają playoffs

18 godzin temu, Alonzo napisał(a):

Tak z ciekawości Marcus - w których latach grał u Ciebie Calderon - legenda Hornets, która osiągnęła podobno więcej niż sam wiesz kto? Pomogę, że w playoffs byłeś w latach 32-36 (5 sezonów) oraz w '39. W ostatnich (jak też byłeś - '42 i '43) już nie grał. W sumie grając kilka sezonów dłużej ode mnie w simce, masz tyle samo playoffowych sezonów co ja (i wiadomo kto :) ) - 8.

Pomogę też, że Roy - kolejny faworyt do HOF grał do tej pory w swoich 15 sezonach 5 razy w playoffs, a teraz jako gracz Bucks może rozegrać swoje 6 playoffy (choć grając w regularze w 29 meczach po śr. 5min. raczej nie należy zbyt wiele od niego oczekiwać). 

Z innej beczki - w ostatnich 17 sezonach 3 najczęściej grające drużyny w playoffs to - Jazz (15 - opuścili tylko sezonu '33 i '42 - co ciekawe w '42 grał u nich przez jeden sezon Roy) oraz Magic i Nuggets - po 14. 

ASSIST LEADERS:

2035 - JOSE CALDERON (11,1 APG) (New Orleans Hornets)

2034 - JOSE CALDERON (11,2 APG) (New Orleans Hornets)

2033 - JOSE CALDERON (10,6 APG) (New Orleans Hornets)

2032 - JOSE CALDERON (10,9 APG) (New Orleans Hornets)

2031 - JOSE CALDERON (10,4 APG) (New Orleans Hornets)

Dwa wybory do ASG, jeden wybór do all-team.

Co ty z tymi Playoffami? To wyznacznik dla Ciebie wszystkiego? Znaczy, że dwukrotny mistrz ligi Mateusz Ponitka bardziej zasługuje na HOF niż przykładowo Greg Oden?

Brandon Roy w peaku to był absolutny szef ofensywy. Dragic to po prostu zawodnik, który statpaderował ze względu na to, że grałeś bez SG, a on sam ma/miał 99 handlingu. Nie mówię, że nie miał imponującej kariery z której wyciągnął 110%, ale Twoja argumentacja odnośnie HOF to żart.

Swoją drogą Bogut to jeden z bardziej niedocenianych graczy w simce. On już kosztem Perkinsa powinien wjechać. 

18 minut temu, MarcusCamby napisał(a):

Swoją drogą Bogut to jeden z bardziej niedocenianych graczy w simce. On już kosztem Perkinsa powinien wjechać. 

przecież Perk - jeśli Spurs przetrwają kontuzję Giannisa - ma szansę zaraz grać w 4tych finałach jako starer

gdzie Bogut przy nim, pls

2 minuty temu, julekstep napisał(a):

przecież Perk - jeśli Spurs przetrwają kontuzję Giannisa - ma szansę zaraz grać w 4tych finałach jako starer

gdzie Bogut przy nim, pls

Zabawne, że stosujesz niejako tą samą argumentacje co Alonzo przy Dragicu, obecność w finałach/obecność w Playoffs

Bogut impactem zjadał Perkinsa. Perkins po prostu lepiej trafiał.

5 minut temu, MarcusCamby napisał(a):

Zabawne, że stosujesz niejako tą samą argumentacje co Alonzo przy Dragicu, obecność w finałach/obecność w Playoffs

Bogut impactem zjadał Perkinsa. Perkins po prostu lepiej trafiał.

dojście do finałów to trochę większa sprawa niż obecność w PO :)

a generalnie przy ocenie powinno się brać średnią wypadkową różnych rzeczy: accolades, peak, longevity, sukcesy drużynowe -> i tutaj jeśli chodzi o accolades i peak to jest z grubsza remis za to jeśli chodzi o longevity i - przede wszystkim - sukcesy drużynowe to Perk ma znaczną przewagę

ale wiem że jesteś fanbojem simkowego Vince'a, więc przez to propsujesz Boguta :P 

Edytowane przez julekstep

W dniu 29.08.2024 o 09:58, Alonzo napisał(a):

@julekstep @MarcusCamby @Koelner @elwariato @Ashigaru

Zawiodłem się na Was :(

Brak szacunku dla #kulturyorganizacji.

Goran Dragic - legenda Dumnych SuperSonics.. Wszystkie 13 sezonów dotychczasowych w Seattle. 10 w s5. 9 ze śr. ponad 20pkt. Jako podstawowy pg tylko w swoim debiutanckim sezonie i teraz nie wprowadził Seattle do playoffs. Prowadził Seattle do wielu zwycięskich meczy w playoffs, będąc liderem drużyny która pokonywała wg rankingów niby lepszych pg. Rok temu zakończył dominacje Mutantów z Colorado.

Z całym szacunkiem Panowie - ale wybierając mniej utytułowanych graczy do HOF którzy latali często po klubach jako trybiki pokazujecie że demokracja to nie jest jednak zbyt dobry ustrój i nie oddaje faktów. :P

Goran to no brainer HOF. I nigdy nie nabijał stats, tylko jego dobra gra zawsze przekładała sie na playoffy w Seattle jako współlidera z Brookiem. To tak jakby e rl Utah marginalizować rolę Stocktona przy Malone.. 😐

Shame on you!

TLDR 

U mnie kluczem wyboru był fakt czy grają u mnie w zespole lub mieli coś z moim zespołem wspólnego xP

14 godzin temu, MarcusCamby napisał(a):

ASSIST LEADERS:

2035 - JOSE CALDERON (11,1 APG) (New Orleans Hornets)

2034 - JOSE CALDERON (11,2 APG) (New Orleans Hornets)

2033 - JOSE CALDERON (10,6 APG) (New Orleans Hornets)

2032 - JOSE CALDERON (10,9 APG) (New Orleans Hornets)

2031 - JOSE CALDERON (10,4 APG) (New Orleans Hornets)

Dwa wybory do ASG, jeden wybór do all-team.

Co ty z tymi Playoffami? To wyznacznik dla Ciebie wszystkiego? Znaczy, że dwukrotny mistrz ligi Mateusz Ponitka bardziej zasługuje na HOF niż przykładowo Greg Oden?

Brandon Roy w peaku to był absolutny szef ofensywy. Dragic to po prostu zawodnik, który statpaderował ze względu na to, że grałeś bez SG, a on sam ma/miał 99 handlingu. Nie mówię, że nie miał imponującej kariery z której wyciągnął 110%, ale Twoja argumentacja odnośnie HOF to żart.

Zacząłem przeglądać Wyniki playoffs '36 - byłeś wtedy @MarcusCamby w Finale Konfy - gratulacje :) Nie pamiętałem tego. Później wszedłem w komentarze i już na samym początku profesjonalny opis matchupów wszystkich serii @SlaKB z którego dowiedziałem się m.in. że to Barea był w tamtym sezonie Twoim podstawowym pg a Calderon był już w tamtym sezonie backupem u Julka. Pokonałeś wtedy faworyzowanych Magic w I rundzie playoffs. 

Skoro to z krytykowanym powszechnie jako słabym pg Bareą osiągnąłeś swój największy - jak mi się wydaje sukces drużynowy, to raczej potwierdza moją opinię że nabite statsy/nagrody (asysty, które podałeś u Calderona) nie przekładają się na sukcesy drużynowe.

Szybko też znalazłem takie posty z mojej serii:

W dniu 15.03.2022 o 20:15, Alonzo napisał(a):

Goran to jest jednak prawdziwy lider! I to wszystko z Bynumem grającym 12min. Brook 4/24 FG.. masakra.. Jest honorowy łin jbc. Gdyby nie nieobecność Gorana w 2 pierwszych meczach u siebie zupełnie inaczej by ta seria chyba wyglądała. Walczymy! :) 

W dniu 15.03.2022 o 08:43, Roger napisał(a):

Mam to samo, bo pewnie teraz wróci Dragić i przewróci to całą serię do góry nogami. (...)

Analiza tych wszystkich playoffowych wojaży kandydatów do HOF by mi zajęła z połowę dnia, a widzę że i tak nie ma chęci do obiektywnej oceny karier tych graczy, ktoś to skwituje jakimś textem z d.. a ktoś inny i tak nie przeczyta. Demokracja - więc nie ma co liczyć na uczciwe, profesjonalne wybory :P 

A odnośnie tych playoffs Marcus - to dla mnie jeden z ważniejszych wyznaczników karier graczy - i dlatego Oden, czy Bogut faktycznie powinni być wyżej, bo gdzie się nie pojawiali, tam faktycznie drużyny stawały się lepsze. Byli szeryfami w defensywie, ale na minus u nich słaby wpływ na ofensywę. Szczególnie u Boguta. Dlatego @julekstep zmieniam głos z ciężkim sercem z Biedrinsa na Odena.

A odnośnie braku klasowego sg przez całą karierę obok Gorana - nie zgodzę się z Twoją argumentacją. Jednym z największych atutów Dragicia był zawsze scoring i robi to bardzo dobrze przez całą karierę cały czas. Natomiast wykorzystanie przez niego tzw. 110% potencjału, to powinien być właśnie atut - a nie to robicie - czyli umniejszanie, bo ktoś tam ma potencjalnie lepsze skille wg exela. :) Później graczy ocenia się przecież za ich faktyczne dokonania, a nie za to że ktoś był wyżej w drafcie :P 

Goranowi też zaszkodziłeś Marcus umieszczając go na liście Ogórów - bo to kolejna wada, którą widzę - czyli patrzenie na graczy nie przez ich dokonania na boisku, a przez wysokość ich kontraktów. Tak samo bawiło mnie zawsze pomijanie przez Julka w jego top15 Słoweńca - co zwyczajnie jest głupie, bo zwykła logika mówi że jak 16 drużyn awansuje do playoffs, a Goran jako współlider z Brookiem tam zawsze był, to już z automatu gdzieś tam się taki gracz powinien pojawić - nawet na tym 12-13 miejscu :P Nawet sama simka w jednym sezonie wybrała Gorana do ASG - czyli uznała go za drugiego najlepszego pg w Konfie - co jednak u Julka nie wywołało zadnych reflexji. Na samym końcu Goran był playoffowym kozakiem - kimś, kim Conley nie został nigdy. No nic.. trudno :) 

edit. A właśnie wyciągnięcie z graczy tych przysłowiowych 110% jest oznaka #kulturyorganizacji :P 

2 godziny temu, julekstep napisał(a):

Niniejszym do HoF dołączają

Rajon Rondo
Mike Conley
Brandon Roy (tu było 50/50 z Odenem bo jednak były rozterki Alonzo + ignazz mający 'pół głosu' + wiek Roya będący tie-breakerem, więc wybrałem Roya AUTORYTARYZM RULEZ)

Gratulacje!

Oszustwo jak ignazz może mieć pół głosu to cichy też powinien moc głosować i Oden wygra.