Skocz do zawartości

[FBX] FBX#2 - Sezon 2024/25

RonnieArtestics

Rekomendowane odpowiedzi

10 minut temu, goozman napisał(a):

to Ty i @RonnieArtestics przesadzacie licząc co do go godziny. dzisiaj jest 14 dzień bana, prosta matematyka. kolejne rozdanie z FA jutro i wtedy, od 9 (czy tam 8  ) rano powinieneś miec odblokowane FA

III.4.b. Na drużynę zostanie nałożona kara zablokowania pobierania nowych graczy na okres 14 dni od dnia przekroczenia drużynowego limitu pensji [iI.3], która może przejść na następny sezon gdyby złamanie zasady nastąpiło w ostatnich 29 dniach sezonu. Trejdy wciąż będą dozwolone.

interpretacja tego zapisu może być dwojaka:

1. Po przekroczeniu salaray np.w moim przypadku 5.03. Komisz dostaje sygnał i nakłada bana (transakcja jest cofnięta) i wówczas 5.03. liczymy jako pierwszy dzień bana. Cały dzień 5.03 to ban - wówczas 19.03 od rana powinienem być odblokowany czy też od godziny 17:00

2. Blokada jest nałożona 5.03 ale pierwszym dniem liczonym jest 6.03, wówczas blokadę liczymy od 6-20.03.  

zajebisty przepis 14 dni ktore przenosi się na kolejny sezon jeśli przekroczenie nastąpiło w ostatnich 29 dniach sezonu :) chyba 13 tam powinno być

może za długo w to gram ale dla mnie oczywiste jest, że powinieneś mieć zablokowany dostęp do FA przez 14 kolejnych rozdań z Waivers i pełnych "amerykańskich" dni a nie jakieś liczenie - czy od godziny zgłoszenia / zauważenia błędu, czy kiedy komisz cofnął Twój ruch. jeśli ktoś by się połapał kolejnego dnia to i tak powinno być garowanie 14 pełnych dni od czasu doprowadzenia salary do porządku.

a tak w ogóle to 14 dni to tak ciotowaty termin, że naprawdę wstyd się wykłócać. powinno być 30, jak kiedyś :)

słabo tylko tu wyszło z tym zdradzeniem strategii kolejnych pobrań, to fakt

13 godzin temu, t_omko napisał(a):

Odnośnie wymiany Young <-> Fox to eviemu mailowo się tłumaczyłem....  - zakładam większą przydatność w przyszłym sezonie (szanse na dodatnią produkcję) De'Arona, lubię gościa a w tym samym czasie w FBX#3 musiałem go sprzedać, mam swój pick,... 

ale fakt ze nie wyciągnąłeś chociaż jakiegoś bida picku skoro Tryku ma zarówno 2025 i 2026 trochę dziwne no ; ) No tłumaczyłeś to nie przesadzajmy, chciałem wiedzieć i tyle, kulturalnie odpisałeś a ja przyjąłem do wiadomości i dla mnie koniec tematu. 

Z tymi banami jestem za tym co @goozman i @t_omko pisali, dzisiaj mam bana to liczymy 14 dni od dnia następnego i można pobierać po przeliczeniu rano. 

11 godzin temu, goozman napisał(a):

a tak w ogóle to 14 dni to tak ciotowaty termin, że naprawdę wstyd się wykłócać. powinno być 30, jak kiedyś :)

ale wtedy sezon był do zaorania a tak masz szanse na recovery. 

Edytowane przez evitacre

Taaaaaa, @TryczekSzukarek to mój brat - obaj jesteśmy po 40-stce, każdy ma swoją rodzinę, mieszkamy w innych województwach.... i nadal kochamy NBA.

Nie interesują mnie odległe picki typu #18-20 i nawet nie dopytywałem się o taki dodatek, z chęcią kasę bym przygarnął ale u sprzedającego skarbiec był pusty 🤷‍♂️