Skocz do zawartości

[FBX] FBX#2 - Sezon 2024/25

RonnieArtestics

Rekomendowane odpowiedzi

10 minut temu, goozman napisał(a):

to Ty i @RonnieArtestics przesadzacie licząc co do go godziny. dzisiaj jest 14 dzień bana, prosta matematyka. kolejne rozdanie z FA jutro i wtedy, od 9 (czy tam 8  ) rano powinieneś miec odblokowane FA

III.4.b. Na drużynę zostanie nałożona kara zablokowania pobierania nowych graczy na okres 14 dni od dnia przekroczenia drużynowego limitu pensji [iI.3], która może przejść na następny sezon gdyby złamanie zasady nastąpiło w ostatnich 29 dniach sezonu. Trejdy wciąż będą dozwolone.

interpretacja tego zapisu może być dwojaka:

1. Po przekroczeniu salaray np.w moim przypadku 5.03. Komisz dostaje sygnał i nakłada bana (transakcja jest cofnięta) i wówczas 5.03. liczymy jako pierwszy dzień bana. Cały dzień 5.03 to ban - wówczas 19.03 od rana powinienem być odblokowany czy też od godziny 17:00

2. Blokada jest nałożona 5.03 ale pierwszym dniem liczonym jest 6.03, wówczas blokadę liczymy od 6-20.03.  

zajebisty przepis 14 dni ktore przenosi się na kolejny sezon jeśli przekroczenie nastąpiło w ostatnich 29 dniach sezonu :) chyba 13 tam powinno być

może za długo w to gram ale dla mnie oczywiste jest, że powinieneś mieć zablokowany dostęp do FA przez 14 kolejnych rozdań z Waivers i pełnych "amerykańskich" dni a nie jakieś liczenie - czy od godziny zgłoszenia / zauważenia błędu, czy kiedy komisz cofnął Twój ruch. jeśli ktoś by się połapał kolejnego dnia to i tak powinno być garowanie 14 pełnych dni od czasu doprowadzenia salary do porządku.

a tak w ogóle to 14 dni to tak ciotowaty termin, że naprawdę wstyd się wykłócać. powinno być 30, jak kiedyś :)

słabo tylko tu wyszło z tym zdradzeniem strategii kolejnych pobrań, to fakt

13 godzin temu, t_omko napisał(a):

Odnośnie wymiany Young <-> Fox to eviemu mailowo się tłumaczyłem....  - zakładam większą przydatność w przyszłym sezonie (szanse na dodatnią produkcję) De'Arona, lubię gościa a w tym samym czasie w FBX#3 musiałem go sprzedać, mam swój pick,... 

ale fakt ze nie wyciągnąłeś chociaż jakiegoś bida picku skoro Tryku ma zarówno 2025 i 2026 trochę dziwne no ; ) No tłumaczyłeś to nie przesadzajmy, chciałem wiedzieć i tyle, kulturalnie odpisałeś a ja przyjąłem do wiadomości i dla mnie koniec tematu. 

Z tymi banami jestem za tym co @goozman i @t_omko pisali, dzisiaj mam bana to liczymy 14 dni od dnia następnego i można pobierać po przeliczeniu rano. 

11 godzin temu, goozman napisał(a):

a tak w ogóle to 14 dni to tak ciotowaty termin, że naprawdę wstyd się wykłócać. powinno być 30, jak kiedyś :)

ale wtedy sezon był do zaorania a tak masz szanse na recovery. 

Edytowane przez evitacre

Taaaaaa, @TryczekSzukarek to mój brat - obaj jesteśmy po 40-stce, każdy ma swoją rodzinę, mieszkamy w innych województwach.... i nadal kochamy NBA.

Nie interesują mnie odległe picki typu #18-20 i nawet nie dopytywałem się o taki dodatek, z chęcią kasę bym przygarnął ale u sprzedającego skarbiec był pusty 🤷‍♂️   

Mimo że to fantasy i cyferki, ja patrzę trochę na tę grę i ligę jako budowanie prawdziwego zespołu.

I tak bardzo się cieszę, że mam dwóch liderów Ziona i PGeorga, którzy mogą stanowiść wzór dla reszty zespołu.

9 godzin temu, mac napisał(a):

Mimo że to fantasy i cyferki, ja patrzę trochę na tę grę i ligę jako budowanie prawdziwego zespołu.

I tak bardzo się cieszę, że mam dwóch liderów Ziona i PGeorga, którzy mogą stanowiść wzór dla reszty zespołu.

Przy takim podejściu to fbx1 byłby dla Ciebie rajem. Zespół wzorców pościągałbys z FAsow. Leżą tam praktycznie cały sezon Embiid, kilka tygodni George, a Leonard dopiero co znalazł dom, po tym jak wypoczywał jako wolny agent praktycznie do marca. 

Jeszcze tylko Tim Duncan wracający z emerytury i reszta zespołu miała by się od kogo uczyć :)

• 2 tygodnie później...
43 minuty temu, RonnieArtestics napisał(a):

Yesus maria, w sobotę nikt nie gra wiec nawet nie dogram slotów przez te wszystkie resty. Nie miałem czasu w ostatnich dwoch tygodniach by być aktywny, bedzie to kosztować jedno miejsce w dół na podium.

ja się też dopiero rano ocknąłem :) także jeszcze teoretycznie możesz dogonić

4 minuty temu, goozman napisał(a):

ja się też dopiero rano ocknąłem :) także jeszcze teoretycznie możesz dogonić

Ty jeszcze z tego co patrzyłem możesz wszystko zapełnić, chociaż bedzie trudno przy restach, a ja już nie. Nawet już nie zrzucam Simonsa ani Champagnie chyba, bo mi szkoda.

Fatalnie rozegrałem końcówkę sezonu, jedyny plus moich decyzji jest taki, ze Mark will wrócił do mnie i powinien być legitny za rok, a No i złapałem tez Mogbo który wykazuje potencjal by być fbx-owym napierdalaczem w przyszłości, bo fajnie podaje i zbiera. 

W sumie yebac tego Townsa, za rok bedzie ważył 70, ale najbardziej to chyba pożałuje pochopnego oddania keegana, w tym sezonie różnicy by nie zrobił, ale jak derozan za rok spadnie z formą przez wiek, to keegan może pykać te 50-55fp ważąc 40. 

Edytowane przez RonnieArtestics

16 godzin temu, RonnieArtestics napisał(a):

Ty jeszcze z tego co patrzyłem możesz wszystko zapełnić, chociaż bedzie trudno przy restach, a ja już nie. Nawet już nie zrzucam Simonsa ani Champagnie chyba, bo mi szkoda.

Fatalnie rozegrałem końcówkę sezonu, jedyny plus moich decyzji jest taki, ze Mark will wrócił do mnie i powinien być legitny za rok, a No i złapałem tez Mogbo który wykazuje potencjal by być fbx-owym napierdalaczem w przyszłości, bo fajnie podaje i zbiera. 

W sumie yebac tego Townsa, za rok bedzie ważył 70, ale najbardziej to chyba pożałuje pochopnego oddania keegana, w tym sezonie różnicy by nie zrobił, ale jak derozan za rok spadnie z formą przez wiek, to keegan może pykać te 50-55fp ważąc 40. 

U Tibsa - KAT ważący 70fpp - to nadal bardzo dobra opcja na przyszły sezon. 

Jako ze jutro wylatuje na wakacje to składam gratulacje dla mistrza i wicemistrza! Szkoda mi tego drugiego miejsca, a pierwsze było nie do wyjęcia w tym roku, kompletna dominacja od początku do końca sezonu i zasłużone zwycięstwo GSW.

Phoenix pierwsze podium w historii fbx wiec jestem w miarę usatysfakcjonowany. Powtórzyć sukces z tym składem bedzie ciezko w przyszłym sezonie, chociażby ze wzgledu na konieczność zejścia z salary, a wiec już teraz zapraszam do offseasonowych negocjacji wszystkich, którzy byliby zainteresowani którymś z :
Siakam, Lillard, Bridges, Garland, Porter jr. 

Dzięki za sezon! 

Edytowane przez RonnieArtestics

• Roger odpiął/ęła i zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.