Skocz do zawartości

Philadelphia 76ers 2024/2025 - czyli jak ja tych k$#w nienawidzę...

T+?%hZ<A<5ZZB~5L

Rekomendowane odpowiedzi

Nurse wygląda, jakby pierwszy raz zasiadł na ławce trenerskiej. Ja kumam, że nie ma Biida w 2 na 3 mecze, i 20 gier opuszcza PG, ale to też nie jest tak, że reszta tej ekipy nie potrafi w ogóle grać w kosza. 

Maxey, Grimes, Oubre, PG13 i nawet Drummond, powinni dawać dużo większą jakość po obu stronach parkietu. Lowry, Butler, Gordon, Walker, Roddy, Yebusele to albo doświadczeni gracze, albo młodsi którzy juz sporo w s5 grali, więc tez jakąś tam jakość powinni dać... ale tu nie ma pomysłu na grę. 

18 godzin temu, the_secret napisał(a):

Podobno Embiid przez to że odwlekał operacje i grał na igrzyskach latem to gdyby poddał się jej teraz to miałby 12 miesięcy rehabilitacji

Tej czesci nadal nie rozumiem, skoro z jego kolanem bylo slabo po kiego grzyba gral w IO???

18 godzin temu, the_secret napisał(a):

Podobno Embiid przez to że odwlekał operacje i grał na igrzyskach latem to gdyby poddał się jej teraz to miałby 12 miesięcy rehabilitacji

Chłop jest na pewno niewinny. Po prostu tamtejszy NFZ wyznaczył mu planowany termin zabiegu na grudzień 2026 i musi biedulek czekać.

2 godziny temu, wiLQ napisał(a):

Tej czesci nadal nie rozumiem, skoro z jego kolanem bylo slabo po kiego grzyba gral w IO???

Mial wtedy już  30 lat a nic druzynowo nie wygrał, IO trafia się raz na cztery lata, mysle ze też bym pojechał sobie po „pewny” złoty medal  na jego miejscu. Przecież widać gołym okiem, że to był tz. gold chasing, bo jeszcze rok wcześniej były doniesienia że rozważał grę dla Francji, a gdy okazało się że cała ekipa Durantów, Lebronów się zbiera to przypomniał sobie o tym, że ma również amerykański paszport. 

Edytowane przez RonnieArtestics

dokladnie, zaskakujecie mnie krytyką.

Być mistrzem olimpijskim to spore osiągniecie życiowe i ważniejsza sprawa niż termin operacji choć to nie znaczy że odwlekanie operacji nie odbije się na zdrowiu nie tylko czkawką. tak po ludzku w pełni rozumiem chęć zdobycia Paryża

10 minut temu, RonnieArtestics napisał(a):

Mial wtedy już  30 lat a nic druzynowo nie wygrał, IO trafia się raz na cztery lata, mysle ze też bym pojechał sobie po „pewny” złoty medal  na jego miejscu. Przecież widać gołym okiem, że to był tz. gold chasing, bo jeszcze rok wcześniej były doniesienia że rozważał grę dla Francji, a gdy okazało się że cała ekipa Durantów, Lebronów się zbiera to przypomniał sobie o tym, że ma również amerykański paszport. 

Jak dla mnie to jednak wciąż głupota ryzykować poważne problemy zdrowotne dla io 

Tym bardziej że sztab Sixers to legendarne ciołki więc szansa na poważną kontuzje wzrasta 

Coś czuję że pan proces latem może przenieść swoje wątpliwe zdrowie do innego miasta 

6 minut temu, ignazz napisał(a):

dokladnie, zaskakujecie mnie krytyką.

Być mistrzem olimpijskim to spore osiągniecie życiowe i ważniejsza sprawa niż termin operacji choć to nie znaczy że odwlekanie operacji nie odbije się na zdrowiu nie tylko czkawką. tak po ludzku w pełni rozumiem chęć zdobycia Paryża

Jakie osiągnięcie jak to było w przybliżeniu jak mecz Barcelony z Legią 

Niby każdy się łudzi ale wiadomo z góry kto wygra 

Gdyby miał jaja poszedłby do Francji czy Kamerunu i tam walczył a nie wsiadł do pociągu biorącego udział w wyścigu z zaprzęgiem konnym 

Edytowane przez josephnba

z klawiatury łatwo pisać. Na jego miejscu zrobiłbyś to samo znając chłopaków z kadry USA i może nawet się lubiąc.

Wirtualnie łatwo pisać o ambicji, walce na Westerplatte Kamerunem ale realia i wybór są dla sportowca prostsze niż myślisz

romantyczny idealizm u gracza który całe życie jest zawodowcem?

3 minuty temu, ignazz napisał(a):

z klawiatury łatwo pisać. Na jego miejscu zrobiłbyś to samo znając chłopaków z kadry USA i może nawet się lubiąc.

Wirtualnie łatwo pisać o ambicji, walce na Westerplatte Kamerunem ale realia i wybór są dla sportowca prostsze niż myślisz

romantyczny idealizm u gracza który całe życie jest zawodowcem?

Wybór 

Byc za kilka lat kaleką lub być może na emeryturze opalc się będąc relatywnie zdrowym 

Ja bym chyba wybrał zdrowie, tym bardziej że przeszedłem też trochę zabiegów na kolano i dodatkowo Achillesa więc wiem jak trudno wrócić do sprawności 

Romantyczny idealizm to dla mnie wiara w to że krążek io ma jakieś znaczenie dla tych ludzi 

Gdyby śmietanka USA nie pojechała, embiida też bus tam nie uświadczył 

Ja wiem że czasami i do pustej bramki trzeba strzelić ale na miejscu sixers i ligi wprowadził bym jakieś regulacje w tej kwestii bo embiida znając diagnozę celowo odpuścił operacje czym wydatnie wpłynąl na sytuację kadrową zespołu który mu płaci 200 baniek 

Edytowane przez josephnba

40 minut temu, RonnieArtestics napisał(a):

Skoro bylo to oczywiste gold chasing to dostanie z tego zero punktow reputacji za swoja kariere.
Po jej zakonczeniu "zloty medalista IO z USA" bedzie w jakims 5 akapicie jego biografii.

Ale ja nawet nie czepiam sie checi zdobycia medalu [bo ta jest oczywista] tylko tego, ze tam pojechal doslownie kilka miesiecy po "torn meniscus in left knee".
Wg artykulow z ESPN teraz sam mowi, ze mial za malo czasu na regeneracje... no kurde, na wlasne zyczenie!

Ktos tu ewidentnie zaliczyl epicki fuckup, albo Embiid znacznie skrocil swoja kariere decyzja o IO [czy Sixers i ich sztab medyczny mu tego nie odradzali??] albo Sixers podpisujac 3-letnie max extension z gosciem, ktory juz wtedy wymagal powaznych prac nad kolanem.

32 minuty temu, josephnba napisał(a):

Gdyby miał jaja poszedłby do Francji czy Kamerunu i tam walczył a nie wsiadł do pociągu biorącego udział w wyścigu z zaprzęgiem konnym 

Z tego co mi wiadomo nie mogl grac dla Kamerunu bo ich nie bylo stac na ubezpieczenie jego kontraktu.

32 minuty temu, josephnba napisał(a):

Ja bym chyba wybrał zdrowie, tym bardziej że przeszedłem też trochę zabiegów na kolano i dodatkowo Achillesa więc wiem jak trudno wrócić do sprawności 

i dlatego byś tak wybrał :) po swojej kontuzji wybrałbym tak samo. Tylko, że to perspektywa się trochę zmienia po ~8 miesiącach przemocy ze strony fizjo xd 

Teraz, airmax napisał(a):

i dlatego byś tak wybrał :) po swojej kontuzji wybrałbym tak samo. Tylko, że to perspektywa się trochę zmienia po ~8 miesiącach przemocy ze strony fizjo xd 

Przeciez Embiid przeszedl kilka powaznych kontuzji i rehabilitacji. To wlasnie najlepiej powinien wiedziec by sie skupiac na odpoczynku/zdrowiu?

A wychodzi na to, ze Sixers sa totalnie udupieni na lata po offseason w ktorym popularna opinia bylo, ze pozamiatali!

ma kontrakt gwarantowany? ma

ma kłopoty i to spore ze zdrowiem?  ma

może jest właśnie wprost przeciwnie. wie że już długo nie pogra i zrobił sobie ostatni taniec wiedząc że po 30 sce jest już emerytem za chwilę. tylko nie ogłosi tego bo odbiera sowitą wypłatę.

co mnie zaskakuje to po prostu wiedza ( nas wszystkich) ludzi bez jakichkolwiek porównywalnych dokonań sportowych i "dobre rady" dla Joela

bym trochę przyhamował z tą krytyką

zarówno umiejętności jak i obciążenia treningiem jak i kłopoty ze zdrowiem jak i dostęp do pomocy medycznej ma Joel nieporównywalny więc ma dużo więcej i doświadczenia i wiedzy na temat tego co robi

krytykować można wspominając, ze ryzykuje ale czy serio wiecie lepiej?

litości

ja go rozumiem, i bym postąpił identycznie 

ktoś inny pisze że robi źle i by nie pojechał sam na IO 

mnie to dziwi bo jednak jest to wydarzenie epokowe taki złoty medal

a to że będzie on w CV na piątym miejscu no cóż taki mocny ma życiorys tylko pozazdrościć

łatwość tytułu ma tu najmniejsze znaczenie, ewentualnie napakpwany skład pomógł mu nie dociążać kolana i taki wpływ na wyjazd może być kluczowy a nie że bez honoru jechał bo USA mistrza mieli już w samlocie

moim zdaniem wszystkie pobudki były odwrotne niż to co staracie się napisać

jedynie ryzyko zdrowia tu jesteśmy zgodni. ogromne. ale przekalkulował i poleciał

jak ludzie sadzają się na ławce i nie grają krytykujecie

grają też niedobrze

co robić?

tu jesteśmy zgodni ale tak zostało to ustalone czytaj wynegocjowane. 

inaczej to moim zdaniem też ... włąsciciel klubu nie ryzykujący zdrowiem zarabia 49%

gdyby uwolnić gwarancję mogłoby się zdarzyć że w wyniku kontuzji realny podział zysków byłby 25% vs 75% 

to sprawiedliwe?

11 minut temu, joe dumars napisał(a):

gwarantowane kontrakty to 'rak'

w ogóle powinien być apartheid i zawodnicy powinni się cieszyć że majo szansę zagrac i tak z 1mln rocznie max zarabiać

no bo co to w sumie za praca, wrzucanie piłki do kosza?

18 minut temu, ignazz napisał(a):

ma kontrakt gwarantowany? ma

ma kłopoty i to spore ze zdrowiem?  ma

może jest właśnie wprost przeciwnie. wie że już długo nie pogra i zrobił sobie ostatni taniec wiedząc że po 30 sce jest już emerytem za chwilę. tylko nie ogłosi tego bo odbiera sowitą wypłatę.

13 minut temu, joe dumars napisał(a):

to sie nazywa 'robienie w c***a pracodawce', i powinien za to dostac mocno po kieszeni; gwarantowane kontrakty to 'rak'...

Chwila, chwila. Embiid nie mial tego samego kontraktu w momencie decyzji o IO!

Przeciez gdyby jego kontrakt wygasal w przyszlym sezonie [jak to oryginalnie wygladalo] to bysmy mieli tu zupelnie inna dyskusje.

51 minut temu, wiLQ napisał(a):

Ktos tu ewidentnie zaliczyl epicki fuckup, albo Embiid znacznie skrocil swoja kariere decyzja o IO [czy Sixers i ich sztab medyczny mu tego nie odradzali??] albo Sixers podpisujac 3-letnie max extension z gosciem, ktory juz wtedy wymagal powaznych prac nad kolanem.

A tam, tzn. mógł nie jechać na IO (i pewnie obiektywnie nie powinien), ale na moje i tak by się posypał, typ przez pierwsze trzy lata zagrał 30 meczów, nigdy nie dobił do 70 meczów w sezonie, on ma nogi 36-latka bez względu na udział w IO, tak że z tym wpływem Igrzysk to na moje laickie oko nie ma co przesadzać. Z poziomu turbo-szklanki w ogóle ciężko było pewnie lepszą karierę wyciągnąć, nikt mi nie przychodzi do głowy (poza Waltonem, ale to najdziwniejsza kariera do oceny ever). Teraz chyba można się już rozejść. 

+ Sixers to turbo-rakowa organizacja, więc jak komuś jest ich żal to przeskipował ostatnie 10 lat, ale jak Embiid chciał se zagrać na IO to niewiele mogli zrobić.