Skocz do zawartości

New Orleans Pelicans 2024/25

karpik

Rekomendowane odpowiedzi

11 godzin temu, RonnieArtestics napisał(a):

Dejounte Murray zerwał Achillesa, ta organizacja jest albo przeklęta, albo zatrudniają tam jakichś szarlatanów w sztabie medycznym. 

images?q=tbn:ANd9GcQw9A7y7NqtC1mC2K41BJf

Mimo wszystko trzeba się starać wyciągnąć jakieś pozytywy z tego sezonu.

1. Trey Murphy zrobił krok do przodu i to jego extension wygląda dziś jak świetny kontrakt. TM3 przede wszystkim zaczął ostatnio trafiać trójki off the dribble, i jak tak dalej pójdzie, to może być legit 2nd option. 

2. Top pick w mocnym drafcie to naprawdę niezła nagroda pocieszenia. Pisałem, że chcę Dylana Harpera, ale ostatnie mecze Edgecombe też dają do myślenia. Fajnie wygląda czubek draftu i miło byłoby przyfarcić.

3. Missi dostaje niezbędne minuty i choć póki co jest trochę zagubiony, to ma przebłyski świetnego rim protectora, a w ataku ma jakieś post moves, face up game i generalnie dobre ręce. Powinien być dobrym starterem za rok, może dwa.

Honorable mention: Zion. Już nie mam żadnej nadziei, że można będzie na nim polegać na dłuższą metę, ale trzeba mu przyznać, że odkąd wrócił po kontuzji, to wygląda zajebiście. Oczywiście to jest część tzw cyklu Ziona i jesteśmy właśnie w punkcie kiedy sobie przypominamy ile ma on talentu i jak dobry potrafi być. Znaczy to, że za jakiś czas znów się połamie i będzie jak zawsze.

Coraz bliżej deadline, a Pels są tuż nad podatkiem, więc na pewno coś się wydarzy. Jeśli nikt nie da nic ciekawego za Ingrama, to pewnie zostawią go do lata i będą szukać snt, a poleci gdzieś Javonte. 

8 minut temu, ignazz napisał(a):

Ciekawe czy na przekór twoich słusznych uwag oddadzą TM3.  Byłaby to głupota. Ale zaskoczony nie będę. 

Z tego co kiedyś czytałem to tylko Jones, Missi i właśnie Murphy byli nie do ruszenia.

Więc akurat ja byłbym w dużym szoku gdyby go wymienili.

Udalo sie sprzedac Ingrama! I to jeszcze za pick 1 rundowy! Warto bylo czekac...

Zas fakt, ze Zion, Ingram i Dejounte nie zagrali razem ani sekundy to jest jakas depresja...

W dniu 1.11.2024 o 19:04, LeweBiodroSmoka napisał(a):

przenieść do Seatlle, dokumenty spalić

I zapomniec, ze kiedys byli w Nowym Orleanie. Nie wiem czemu na sile liga tam trzyma druzyne.

W dniu 10.11.2024 o 09:50, karpik napisał(a):

PS Dobry ten Cooper Flagg?

Gdyby trafil do Pelikanow to NBA powinno interweniowac. Albo bedziemy mieli przypadek gdy #1 wymusi trejd w swoim pierwszym offseason.

W dniu 1.02.2025 o 06:27, RonnieArtestics napisał(a):

Dejounte Murray zerwał Achillesa, ta organizacja jest albo przeklęta, albo zatrudniają tam jakichś szarlatanów w sztabie medycznym. 

A oni niedawno nie wymieniali tej ekipy medycznej?
Tak czy inaczej... luzna mysl. W watkach pobocznych sie rzuca jakoby Luka-AD to byl najgorszy trejd w historii, ale ten Dejounte od Hawks wskoczyl na jakis absolutnie najgorszy mozliwy scenariusz: juz w listopadzie bylo widac, ze sam Dyson Daniels jest lepszym assetem od Dejounte. Dorzucili do tego 2 picki pierwszorundowe i... teraz czekaja ich 2 stracone lata Dejounte. Ja pierdziele...

19 minut temu, wiLQ napisał(a):

A oni niedawno nie wymieniali tej ekipy medycznej?
Tak czy inaczej... luzna mysl. W watkach pobocznych sie rzuca jakoby Luka-AD to byl najgorszy trejd w historii, ale ten Dejounte od Hawks wskoczyl na jakis absolutnie najgorszy mozliwy scenariusz: juz w listopadzie bylo widac, ze sam Dyson Daniels jest lepszym assetem od Dejounte. Dorzucili do tego 2 picki pierwszorundowe i... teraz czekaja ich 2 stracone lata Dejounte. Ja pierdziele

Tak, ale Dealu SGA + milion picków za Paul George imo długo nikt nie przebije.