Skocz do zawartości

OKC 24/25 - banknoty i wzloty, nadchodzą Grzmoty!

shadowy86

Rekomendowane odpowiedzi

W dniu 9.01.2025 o 09:56, mayor napisał(a):

Jak czytam takie opinie to mam przekonanie, graniczące z pewnością, że pisane są przez kogoś kto nie oglądał meczu, najwyżej przestudiował box  score i obejrzał highligtsy. Mecz nie był z rodzaju kolejnego meczu RS o pietruszkę ,tylko był grany bardzo intensywnie przez obydwa teamy, miał dosyć sporą dramaturgię, zwroty akcji . Naprawdę ciekawe spotkanie, gorąco polecam każdemu komu brakuje czasu na oglądanie jak i tym którzy narzekają  na poziom gry w dzisiejszej NBA. Warto obejrzeć od dechy do dechy 

Jednak trzeba wziąć po uwagę, że dla obu ekip był to 3 mecz pod rząd w trzy kolejne dni (kto ułożył ten terminarz jest po prostu genialny). Co prawda wielu Celtów odpoczywało, ale Tatum zgrał w każdym. I do tego Celtics grali na wyjazdach, a Thunder trzy dni u siebie. Trzy mecze w trzy dni na wyjazdach - nie dziwię się, że jak ich przycisnęli to się Celtowie nie mordowali za wszelką cenę, bo wynik (poza prestiżem) nie ma wielkiego znaczenia w kontekście całego sezon. Wyglądało to w drugiej połowie jakby zaciągnęli ręczny i tylko walili za trzy - będzie wpadać to powalczymy z młodymi wilczkami, nie wpadało to ch.., wracamy do hotelu i idziemy się wyspać

W dniu 9.01.2025 o 09:56, mayor napisał(a):

Jak czytam takie opinie to mam przekonanie, graniczące z pewnością, że pisane są przez kogoś kto nie oglądał meczu, najwyżej przestudiował box  score i obejrzał highligtsy.

Z tymi highlights to trochę mnie przeceniles - tylko box score siadł. Wierze na słowo że mecz to top i obie drużyny poszły "na noże", bo chyba Ignaz jeszcze nawet tak pisał. Nie zmienia to faktu że:

1. Jeśli żadna poważna kontuzja się nie wydarzy to obie drużyny mają raczej pewny awans do PO z wysokich seedow.

2. Od czasów tak mocnych faworytów jakimi byli Cavs ( LBJ który całkowicie zdominował wschód) i GSW ( KT, SC, DG w prime+ później Durant) w swoich czasach, w tej chwili nie widać tak jednoznacznych faworytów do mistrzostwa.

Ogólnie nie chcę mi się oglądać meczy w RS.

W ostatnim roku obejrzałem kilka meczy w RS Celtics, a później ich wszystkie mecze w PO + jedną z drużyn zachodu i padło na Lakers. 

Shai i spółka fajnie się zaprezentowali z Cavs. Łapią naprawdę dobry vibe, czuć w powietrzu team spirit w pełni. Chłopaki chyba też czują, że mają realne szanse na mistrzostwo i to wznosi wielu z nich na wyższy poziom. Czy to zadaniowcy jak Joe czy Wiggins, czy alpha dog Shai wszyscy ciągną tę lokomotywę mocno do przodu. Dodatkowo dochodzą dobre wieści o rehabilitacji Holmgrena. W Oklahomie dobrze jest.🙂