Skocz do zawartości

OKC 24/25 - banknoty i wzloty, nadchodzą Grzmoty!

shadowy86

Rekomendowane odpowiedzi

W dniu 3.02.2025 o 13:01, shadowy86 napisał(a):

Czemu Doncicia Oklahomie nie zaproponowano? Dostaliby Dorta, Joe, Wigginsa i tonę picków🤔

Bo Dallas ma w planach grac w WCF przez najblizsze 3 lata a OJC  to ich głowny przeciwnik w walce o pierścien na zachodzie :). 

4 godziny temu, Dziuseppe napisał(a):

POTĘGA!

Gna2TcwWkAA4m84?format=jpg&name=900x900

W drugą stronę chyba nie ma aż takich cyrków, nie? Przynajmniej od kiedy ja pamiętam to od XXI w. mam wrażenie, że zawsze to Zachód był tą silniejszą Konferencją. Kiedy ostatnio Wschód był wyraźnie mocniejszy? Jakiś sezon z prime Wadem i Shaqiem, Cavs LeBrona i końcówką Pistons już bez Bena? To jedyne co mi przychodzi do głowy z tego wieku.

• 2 tygodnie później...

Czyli padło na Memphis. Nie będzie łatwo, ale zachodnia konferencja jest mega silna, więc tu łatwych przeciwników nie ma i nie są to puste słowa. W regularze same zwycięstwa nad Grizzlies, ale play-offy rządzą się swoimi prawami. Oby niespodzianka przyszła w jakiejś innej parze. Grizzlies drugą część sezonu zasadniczego grali słabo. Od 9.02 zanotowali 2-10 z rywalami z Top 10 konferencji zachodniej, więc jeśli chcą coś ugrać muszą odwrócić tendencję. Liczę na 4:2 dla Oklahomy. Będzie ciężko, ale czas na prawdziwe ciężary przyjdzie później. Shai nie powinien przejechać się na Grizzlies, do boju!🙂

Przewrotnie nie napawa to optymizmem jako fana okc. Mam nadzieje ze grizz jednak sprawdza okc przynajmniej w jednym dwoch meczach. Glownie JDuba czy jakies postepy poczynil na dzis w sztuce ciagniecia gry bez sga.

W paru meczach w tym sezonie nie wygladalo to dobrze @dal bez luki jeszcze przed trejdem, straszna gral kaszane jako pierwsza opcja.

Bedzie to potrzebne na druga runde i dalej.

No tak same problemy zamachy bombowe, tornada, teraz znowu ten szkodnik SGA, Williams nie wiadomo który bo tych Williamsów jest jak nasrał (prawie w każdym teamie jakiś ) nie wygląda to dobrze. Muszą chyba Nico Harrisona zatrudnić to zrobi szybko porządek, przynajmniej z tym wrednym Kanadyjczykiem-szkodnikiem

A ja się cieszę że ten mecz to był spacerek zakończony wysoką wygraną. W grizzlies nie za bardzo kto ma testować obronę Thunder poza JJJ pod koszem i Moranta na obwodzie. Choć z Ja mam taki problem, że od momentu zawieszenia spowodowanego chęcią życia gangsterskim życiem, pogrywa dosyć w mocno w kratkę i dalej wymac***e paluchami jakby miał w dłoniach gnata. Oby ta seria skończyła się szybkim 4:0 aby chłopaki mogły odpoczywać i szykować się na przeciwnika w 2 rundzie.