Skocz do zawartości

Detroit Pistons 2024/25 czyli odnowa od nowa.

DRK

Rekomendowane odpowiedzi

33 minuty temu, Winchester napisał(a):

Holland: co to za harpagan, jak on wbija się w pomalowane, nie boi się kontaktu ale .. podpalony walką z Matasem stał się trochę kurczakiem bez głowy ale świetna defensywa i końcowy wynik go broni. W dalszym ciągu uważam, że dobrze wybraliśmy. Sufit jest wysoko. Bym zapomniał: jego rzut wygląda ok (trójka w twarz Buzelisa).

Obejrzałem tylko skrót, Buzelis fajnie wyglądał, spory repertuar w ataku, a w obronie kilka efektownych bloków zaliczył. Holland na razie jest bardziej surowy w ofensywie, trzeba pracować nad rzutem z dystansu i w siłowni. Jak dobrze pójdzie to Pistons i Bulls będą z nich obu mieli pociechę  

2 minuty temu, Grzechu napisał(a):

Obejrzałem tylko skrót, Buzelis fajnie wyglądał, spory repertuar w ataku, a w obronie kilka efektownych bloków zaliczył. Holland na razie jest bardziej surowy w ofensywie, trzeba pracować nad rzutem z dystansu i w siłowni. Jak dobrze pójdzie to Pistons i Bulls będą z nich obu mieli pociechę  

RH00 dużo lepiej w D zagrał niż Buzelis. Matias po mocnej 1Q gasnął jak całe Bulls. U naszego rookasa rzut, mechanika jest ok ale najbardziej to mi imponuje jak po kontakcie potrafi oddać rzut. Dzisiaj dużo nie weszło i pewnie masa spudłowanych rzutów przed nim i jak piszesz jest dość surowy.

Może za szybko aby to pisać ale overallowo tegoroczny numer 5 draftu wygląda lepiej niż zeszłoroczny. Jak przypomne sobie rzut Ausara i zestawie z Ronem.. nie ma co porównywać.

7 minut temu, joe dumars napisał(a):

holland, poki co, gra slabo. w meczu z bulls emocje wziely gore - zle decyzje, silowe granie, bardziej 'pod siebie' niz dla druzyny. ciezko bylo na to patrzec...

Nom, ale trzeba pamietac ze to byly dwa pierwsze mecze od pol roku, bo on nie gral od stycznia.

Jego to trzeba zamknac na silowni teraz, bo brakuje mu sily. Ale pokazal fajny atletyzm, ciag na zbiorke, a I rzut wyglada wizualnie ok. Natomiast tak, bedziecie na pewno musieli byc cierpliwi z nim I nie spodziewalbym sie fajerwerkow na poczatku.

2 minuty temu, Reikai napisał(a):

Nom, ale trzeba pamietac ze to byly dwa pierwsze mecze od pol roku, bo on nie gral od stycznia.

Jego to trzeba zamknac na silowni teraz, bo brakuje mu sily. Ale pokazal fajny atletyzm, ciag na zbiorke, a I rzut wyglada wizualnie ok. Natomiast tak, bedziecie na pewno musieli byc cierpliwi z nim I nie spodziewalbym sie fajerwerkow na poczatku.

ja sie nie spodziewam...

Przy tym nowym rosterze to Holland i Klintman raczej (chciałbym się mylić) do ASG za dużo nie pograją. To projekty na sezon 2025/26 albo 2026/27.

Wydaje mi się, że JB będzie chciał stawiać na Iveya w pierwszej piątce chociaż nie do końca to pasuje. O ile pozycje PG, PF i C są pewne to SG i SF to dla mnie zagadka.

PG Cunningham

SG + SF Ivey + Fontecchio albo Beasley + Thompson

PF Harris

C Duren

Tak przy okazji to jestem bardzo ciekawy tego "skoku" jakości jaki ma dać Atkinson w Cavs bo widocznie duety Mitchell+Garland i Mobley+Allen zostaną w pierwszej piątce.

Edytowane przez Winchester

1 godzinę temu, Winchester napisał(a):

RH00 dużo lepiej w D zagrał niż Buzelis. Matias po mocnej 1Q gasnął jak całe Bulls. U naszego rookasa rzut, mechanika jest ok ale najbardziej to mi imponuje jak po kontakcie potrafi oddać rzut. Dzisiaj dużo nie weszło i pewnie masa spudłowanych rzutów przed nim i jak piszesz jest dość surowy.

Może za szybko aby to pisać ale overallowo tegoroczny numer 5 draftu wygląda lepiej niż zeszłoroczny. Jak przypomne sobie rzut Ausara i zestawie z Ronem.. nie ma co porównywać.

Buzelis jest bardziej wszechstronny, jak trzeba potrafi rzucić floatera, zrobić eurostep czy piwotować pod koszem. I jak na białasa jest bardzo sprawny i skoczny, fajnego dunka też zrobi jak jest okazja. Podobał mi się przed draftem i spełnia oczekiwania. A Holland póki co opiera się głównie na swoim atletyzmie. Nie mówię, że nie będzie kiedyś lepszy, ale musi się sporo nauczyć. Ale faktycznie wygląda na lepszy prospect niż Ausar. Kilka cm więcej to też bonus. Tyle tego gadania było o słabym tegorocznym drafcie a wygląda na to, że z tym samym numerem może być lepszy wybór.

No i Klintman pozytywnie zaskoczył. Za jakiś czas może zastąpić Stewarta. Wyższe 2nd roundery mają jak widać swoją wartość, jak się odrobi pracę domową przy scoutingu    

Mecz numer 4.

Znowu ta nasza 4Q gdzie włączyliśmy najwyższy bieg ale dorwać rywala się nie udało i tak brawa 👏🏻

Sasser w końcu wskoczył w buty lidera i ciągnął drużynę teraz wyglądał jak odpowiedni back up na PG. Dalej problemy ze stratami i trójka. 

Holland dużo lepiej wyglądał jak nie forsował rzutu tak jak z Bulls chociaż i tak miał ich 19. Dzisiaj dwa razy zrobił to co pisałem wyżej: złapał w powietrzu kontakt z rywalem, utrzymał się i zdobył punktu. 
Rzut dalej nie siedzi chociaż pierwsza trójka zrobiła nadzieję. Obronie dobrze, czasem za bardzo chce ale nauczy sie. W limitowanym czasie jako rezerwowy powinien sporo dać podobnie jak Bobi. Klintman bardzo dobrze fituje, robi odpowiednie rzeczy, podejmuje trafne decyzje i jest zdecydowanie największym wygranym tego SL. 
Na plus Smith fajnie walczy, broni także obwód ale pod koszem mamy już 3 pewniaków. Gorzej Jenkins. 
Powrót w 4q najbardziej cieszył, a i ten Kolek całkiem ciekawy gracz. 
Czekam na mecz z Jazz. 

To skończyliśmy SL. Szkoda przespanej 1 i 2Q gdzie wiekszość graliśmy rezerwami rezerw. Miło widzieć zejście z -28 na -5 na przestrzeni 2 połowy.

Wiadomo mecze mało istote ale dobrze zobaczyć obronę i powroty bo to buduje fundamenty i odpowiednią kulturę (szczególnie 4Q).

Skupiłbym się tylko na 3 zawodnikach bo oni powinni być w rotacji.

Sasser: najstarszy i najbardziej doświadczony, trochę mu zajęło zanim odnalazł rzut ale jak ruszył to czasami miał niezłe momenty gdzie brał mecz w swoje ręce. Zadziorny w obronie, kilka stealy wykradł czyli coś co musimy koniecznie poprawić. 6/10

Holland: widać duży talent i im dalej w las tym lepiej. Obrona to już spokojnie nba level, sprawny, atletyczny z ciągiem na kosz. W ostatnich meczach juz nie zastawiał się tylko jak miał pozycję to rzucał (pewnie już zaczął pracę z naszym trenerem), a te jego wbicia pod kosz i punkty po kontakcie (dzisaj dwie takie akcje) świetna rzecz. Pracy przed nim sporo: siłownia + pewniejszy rzut (sama technika jest ok, skutecznoć już nie). Nie powalczy o RotY, zacznie od bycia rezerwowym ale będzie miał momenty. Może coś wiecej pokaże po ASG ale jestem pewny, że po tym co widziałem to był dobry wybór numer 5 w tym drafcie. Powinien celowac w all rookie 2nd team. 8/10

Klintman: największe zaskoczenie i potencjalny steal. Wysoki, mobilny skrzydłowy ze świetną trójką: raz 4 trójki, 3x3 i w jednym 0. Lepiej wychodziły mu rzuty za 3 niż za 2 więc nad tym trzeba popracować ale też na ramę musi trochę wrzucić. Wyróżniał się obroną i podaniami - polecam zobaczyć sobie jego asysty. Czwórka z obroną, podaniem i trójką? Biorę w ciemno. Największy wygrany. 8/10

Dodatkowo Jenkins i Smith: mieli momenty, dobrą obronę, na 2waya bym ich wziął.

2 minuty temu, Winchester napisał(a):

To skończyliśmy SL. Szkoda przespanej 1 i 2Q gdzie wiekszość graliśmy rezerwami rezerw. Miło widzieć zejście z -28 na -5 na przestrzeni 2 połowy.

Wiadomo mecze mało istote ale dobrze zobaczyć obronę i powroty bo to buduje fundamenty i odpowiednią kulturę (szczególnie 4Q).

Skupiłbym się tylko na 3 zawodnikach bo oni powinni być w rotacji.

Sasser: najstarszy i najbardziej doświadczony, trochę mu zajęło zanim odnalazł rzut ale jak ruszył to czasami miał niezłe momenty gdzie brał mecz w swoje ręce. Zadziorny w obronie, kilka stealy wykradł czyli coś co musimy koniecznie poprawić. 6/10

Holland: widać duży talent i im dalej w las tym lepiej. Obrona to już spokojnie nba level, sprawny, atletyczny z ciągiem na kosz. W ostatnich meczach juz nie zastawiał się tylko jak miał pozycję to rzucał (pewnie już zaczął pracę z naszym trenerem), a te jego wbicia pod kosz i punkty po kontakcie (dzisaj dwie takie akcje) świetna rzecz. Pracy przed nim sporo: siłownia + pewniejszy rzut (sama technika jest ok, skutecznoć już nie). Nie powalczy o RotY, zacznie od bycia rezerwowym ale będzie miał momenty. Może coś wiecej pokaże po ASG ale jestem pewny, że po tym co widziałem to był dobry wybór numer 5 w tym drafcie. Powinien celowac w all rookie 2nd team. 8/10

Klintman: największe zaskoczenie i potencjalny steal. Wysoki, mobilny skrzydłowy ze świetną trójką: raz 4 trójki, 3x3 i w jednym 0. Lepiej wychodziły mu rzuty za 3 niż za 2 więc nad tym trzeba popracować ale też na ramę musi trochę wrzucić. Wyróżniał się obroną i podaniami - polecam zobaczyć sobie jego asysty. Czwórka z obroną, podaniem i trójką? Biorę w ciemno. Największy wygrany. 8/10

Dodatkowo Jenkins i Smith: mieli momenty, dobrą obronę, na 2waya bym ich wziął.

A ja jestem zaskoczony negatywnie Sasserem na maxa.

Lubilem go przed draftem, ale on wygladal okropnie po prostu, a jest stary jak na 2 roczniaka. Dalbym mu 4 max.

Teraz, Reikai napisał(a):

A ja jestem zaskoczony negatywnie Sasserem na maxa.

Lubilem go przed draftem, ale on wygladal okropnie po prostu, a jest stary jak na 2 roczniaka. Dalbym mu 4 max.

Strasznie nierówny co irytowało więc rozumiem. Jako backup go nie widzę, chyba że część minut zabierze mu Ivey (ten jednek powinien być w s5).

Miał momenty gdzie rzucał back2back trójki i gdy trzeba było gonić to raczej można było na niego liczyć. Jednak po 24latku z rokiem doświadczenia w nba powinno wymagać się więcej, barkuje mi u niego stabilności. Tutaj rzucasz kostką i nie wiesz jakiego Sassera wylosujesz.

Godzinę temu, Winchester napisał(a):

Też na mnie zrobił bdb wrażenie, świetne passing skills. Dałbym 9/10 czyli trochę wyżej niż Holland, żeby docenić że to była druga runda draftu 

• 4 tygodnie później...
18 minut temu, joe dumars napisał(a):

nowy ceo + podsumowanie draftu...

...rzucilem okiem na kalendarz spotkan. nie widze 'wzoru' 4 w 5. czyzby liga poszla po rozum do glowy w tym aspekcie?!...

Tak, usuneli natlok meczow plus maja byc przerwy przed national TV.

• 2 tygodnie później...