Skocz do zawartości

Detroit Pistons 2024/25 czyli odnowa od nowa.

DRK

Rekomendowane odpowiedzi

Tak oglądam sobie ten mecz z Heat i nachodzi mnie myśl - po jaką cholerę drugi raz? Przecież to już było z miesiąc temu.

Znowu Pistons wysoko prowadzą w końcówce i znów wypuszczają zwycięstwo z rąk bo znów nie potrafią zdobyć FG przez długie minuty, znowu Herro włącza sobie tryb hero i ładuje trójkę za trójką , znowu dogrywka, znowu Miami wypracowuje sobie 8 pkt przewagi w OT i znów staje się cud. Tym razem nie Spoelstra błędnie wziąć time, ale Hardaway ( zapatrzył się na Herro) zagrał minutę życia i trzy celne trójki wróciły Pistons do świata żywych. Ostatnia akcja Heat jak na Spo to marnie rozegrana. Herro po switchu został z Duren przy jednym punkcie przewagi i rzuca z 10 metrów przez ręce.

W porównaniu z poprzednim spotkaniem z Miami to dziś bez Harris, Iveya i z połamanym w 2q Beef Stew, a Heat tym razem z Butlerem. 

36 minut temu, DRK napisał(a):

Tak oglądam sobie ten mecz z Heat i nachodzi mnie myśl - po jaką cholerę drugi raz? Przecież to już było z miesiąc temu.

Znowu Pistons wysoko prowadzą w końcówce i znów wypuszczają zwycięstwo z rąk bo znów nie potrafią zdobyć FG przez długie minuty, znowu Herro włącza sobie tryb hero i ładuje trójkę za trójką , znowu dogrywka, znowu Miami wypracowuje sobie 8 pkt przewagi w OT i znów staje się cud. Tym razem nie Spoelstra błędnie wziąć time, ale Hardaway ( zapatrzył się na Herro) zagrał minutę życia i trzy celne trójki wróciły Pistons do świata żywych. Ostatnia akcja Heat jak na Spo to marnie rozegrana. Herro po switchu został z Duren przy jednym punkcie przewagi i rzuca z 10 metrów przez ręce.

W porównaniu z poprzednim spotkaniem z Miami to dziś bez Harrisa, Iveya i z połamanym w 2q Beef Stew, a Heat tym razem z Butlerem. 

to byla dobra pozycja dla herro. wystarczajaco dobra, bedac scislym. a duren bronil 'na radar'...

wybitnie wk... mnie pasiaki w tym spotkaniu. generalnie, caly sezon sedziuja 'przeciw' nam (wystarczy spojrzec na ilosc fauli na c2 vs ilosc szarz w jego wykonaniu, by pokusic sie o pewne, oczywiste, wnioski), ale w tym spotkaniu, dysproporcja byla uderzajaca. u nas ausar, thj i duren byli bliscy wyautowania, w heat jeno smith kolekcjonowal przewinienia...

spoelstra to najwieksza gwiazda heat. gdyby nie spo, heat grali by dzis o top 5 w drafcie...

Przetrwali. A czemu doprowadzili do dogrywki? Bo chcą dostarczyć swoim fanom emocji :D 

Włączam mecz, widziałem że nie zagra Harris i okazuje się, że JI też odpadł - lekko nie będzie. Z drugiej strony Ausar i Malik w s5 to zawsze cieszy. Pełna kontrola przez 3/4 meczu, wpadało wszystko, zbiórki ale też nieszczęsne straty następnie totalna klapa i odrobienie strat w dogrywce .. thriller w naszym stylu. 
Niezła kanapka Hardawaya w postaci dwóch trójek na starcie, potem długo nic + 2 szarże i 3 trójki na koniec, a i jeszcze piłkę oddał na 15s do końca. Fajnie, że jak na weterana przystało dorzucił naprawdę sporo. 

Beasley i Thompson dwaj bohaterowie bez, których nie byłoby tej wygranej. Thompson do s5 za Tima. 
Zastanawia mnie jeszcze Beasley ale i w pierwszym i z ławki robi robotę, ciężko byłoby go upchać jak ma grać AT. 

Na koniec MotorCade, który już trzeci raz w tym sezonie bije rekord asyst, kolejne triple-double chłop nie zwalnia tempa. Generał.

Z ciekawostek: Nowa fryzura Durena.

Szok meczu: nieudany wsad Thompsona - on się wzbijaj w powietrze wyżej i wyżej wyglądało to .. nierealistycznie. 

Paul Reed .. co robi tu Paul Reed :D oglądam, nagle kontuzja Beefa i myślę hm Duren problemy z faulami, Harris kontuzja to pewnie Thompson na c. Wchodzi zwolniony Reed, mówię co jest. 
Oczywiście wszystko szybko się wyjaśniło - masterplan Langdona :D a McCoy zwolniony.. po jednym dniu. NBA to biznes 😂

Nie zazdroszczę Heat, może bilans tego nie pokazuje ale jesteśmy w dużo lepszym i bardziej perspektywicznym położeniu. U nich formuła całkowicie się wyczerpała, a u nas dopiero kształtuje się Pistons culture.  

Szkoda tego meczu, przegraliśmy zbiórkami i skutecznością za 3. Z drugiej strony George i Sexton mieli dzień konia w ataku.

może od minusów:

❌Harris w ataku jest słaby i czasami przeciętny, liczyłem że będzie chociaż dobry. Z jednej strony wskoczył w jego buty Beasley ale to nie zmieni faktu, że liczyłem na te 18-20 punktów. Mam wrażenie, że on wypełnia miejsce w rosterze, nie wnosi nic ekstra. Zawsze był solidny ale widocznie ma już zjazd. 

❌Duren, przykro mi to mówić ale nie spełnia oczekiwań. Dzisiaj Reed wyglądał dużo lepiej. Gdzie te chodzące double-double? 

Plusy:

✅Thompson i Holland. Jako fan dobrej defensywy to spory przywilej móc ich oglądać, patrzeć jak się rozwijają. Jeden opanowany drugi wybuchowy. Holland to niezła zadziora, kolejny raz już stawia się innym uwielbiam ten charakter!

✅Reed całkiem dobry występ ale jednak brakowało Stew i jego energii oraz obrony. Wychodzi teraz, że bez różnicy czy jest Duren czy Reed ważne aby był Stewart.

✅Cade agresywnie ale oprócz Beasleyego znowu brakowało wsparcia w ataku. Włączam mecz i już wiem, że zagra na swoim wysokim poziomie. W poprzednim sezonie jeszcze myślałem czy to będzie jego dobry czy może bardziej przeciętny występ to teraz jest już gwarancją. Po TD z NYK ludzie w końcu zaczęli doceniać jego występ i naprawdę jest szansa na ASG. 

✅Beasley czy to może Cade go tak wywindował w tym sezonie? Jest niesamowity, nie da się chłopa nie lubić. Skuteczny, waleczny, mental jakiego potrzebowaliśmy. 

✅najlepsze moment to 2Q i 4Q ale to były emocje, obrona i walka wow to chcę oglądać! A te zamkniecie przeciwnika w przez Cada i AT w 4q? Potem wywalczenie kolejnej piłki? FENOMENALNE, marzyłem o dogrywce w tym meczu i jakimś Game winnerze. 
Duuża dawka emocji 🔵🔴

nie ma sie co o to spotkanie szczegolnie przypierdalac, imo. jazzmani mieli dzien konia zza luku, my nie trafialismy z czystych pozycji. bywa...

harris wyglada jak emeryt. zachodze w glowe, jak chlop, ktory jest lekko po 30-tce moze byc tak anemicznym grajkiem :( ...

duren na pewno stracil 'ofensywnie' na przyjsciu shooterow. cade gra zdecydowanie mniej p'n'r w tym sezonie, bo ma komu odegrac na obwod...

Edytowane przez joe dumars