Skocz do zawartości

[FBX] FBX#1 - Sezon 2024/25

Roger

Rekomendowane odpowiedzi

Team GP Total FPPG (  +/-  ) (  FPPG DNIA  )
Roger 146 6579,0 45,06 (-0,04) (43,50)
piotreksuper 160 7162,5 44,77 (-0,16) (39,80)
wiLQ 139 6113,5 43,98 (0,29) (57,33)
Antek 176 7708,0 43,80 (-0,10) (27,00)
Lu 158 6861,5 43,43 (-0,20) (35,75)
Chytruz 171 7335,0 42,89 (-0,01) (42,17)
lorak 169 7111,0 42,08 (-0,09) (37,00)
GeDDo 158 6610,5 41,84 (0,05) (43,88)
Wirakocza 179 7307,5 40,82 (0,06) (45,75)
TryczekSzukarek 169 6794,5 40,20 (0,25) (61,00)
Evitacre 172 6854,0 39,85 (-0,01) (39,50)
Jendras 181 7206,0 39,81 (0,37) (52,70)
Dunk Fan 173 6642,0 38,39 (0,28) (47,70)
Matek 157 6011,0 38,29 (-0,09) (35,50)
bulek 152 5590,5 36,78 (-0,13) (30,33)
Krzemyk 168 6147,0 36,59 (0,25) (44,60)
Mar 164 5961,0 36,35 (-0,31) (24,00)
ai3 144 4883,0 33,91 (0,31) (56,25)
Regis 127 4245,5 33,43 (0,42) (50,67)
PeWee 120 3794,5 31,62 (-0,26) (16,25)

Trzeba przyznac, ze grubo i ciekawie. Pewnie jest to jakis rekord w historii ligi by po prostu wywalic salary 70tke?

Z drugiej strony ta decyzje rozumiem bo kiszenie zlamasa teraz bardzo boli, a offseason zweryfikowalo rynek Embiida na "meh".

Z trzeciej strony bylbym zaskoczony gdyby nikt nie pokusil sie z waivera na zasadzie o ktorej wspomnial Chytry...

A jedyna pozostaloscia z trejdu Embiid-Kuzme jest pick, ktory juz wrocil za Portera ;-D

byl Kyrie na Fa, byl Harden - obaj wrócili i rozegrali bdb sezony, nie pamietam czy ktoś jeszcze 

pewnie Embiid w czwartek jebnie 120fp - takie moje życie ostatnio w FB, anyway już wiem ze jedyny gość wart takiej ceny to ktoś kto gra te mecze i gra je na podobnym poziomie

przepadło mi sporo ludków - Peyton Watson , Mathurin 

plus tron jest otwarty jak dawno , pełno teamów z wada czy większą usterka , ten Embiid mnie spowolnia na każdy fronie a będzie się można fajnie pobawić , anyway... Im back...albo tak mi się wydaje 

Godzinę temu, Chytruz napisał(a):

Zapraszamy grupę panów od "nie wyrzuca się takich zawodników" do komentowania.

Może to być league winner za rok, jeśli zagra w tym jeszcze 26 meczów.

Pewnie pijesz miedzy innymi do mnie, ale prześledziłem temat z ewentualnymi zmianami w salary (mega post @wiLQ)i doszedłem do wniosku, ze macie rację z zostawionym sc na poziomie 460 fp, po za oczywista oczywistością i możliwością porównywania sezonów do sezonów, te 460 fp jest trochę jak mityczne 82 mecze w regular season. Jak któraś z 40tek czy 50tek gra choojnie, wywalasz go na fa, bierzesz dwóch solidniakow, albo masz sporo cap space na ruchy. Imo super pomysł z daily today, bo to mocno zdynamizowało rozgrywkę.

Ps, dopiero dziś siadłem na kompa i zobaczyłem ze tylko 3 gmow bidowała po Elfrida Paytona, trochę dla mnie dziwne, bo gość wazy 15 fp, a obecnie np niejaki Mr Boston robi +40 fp za ostatnie 10 meczów czy inny gigant Robinson-Earl stuka ponad 35 fp w połamanych Pelicans. Inna sprawa, ze standardowo trochę przepłaciłem :)

Ps2, na Embiida biorąc pod uwagę politykę gmow w budowaniu składów, bid od @Regiswydaje sie oczywistością :)

Ps3, wolałem @Roger jak rzadziej wrzucałeś tabelki :)

14 minut temu, ai3 napisał(a):

byl Kyrie na Fa, byl Harden - obaj wrócili i rozegrali bdb sezony, nie pamietam czy ktoś jeszcze 

Ale wtedy nie byli 70tkami... zreszta trzeba bylo napisac 80tka i na pewno to bylby pierwszy raz ;->

14 minut temu, ai3 napisał(a):

plus tron jest otwarty jak dawno , pełno teamów z wada czy większą usterka , ten Embiid mnie spowolnia na każdy fronie a będzie się można fajnie pobawić , anyway... Im back...albo tak mi się wydaje 

Whaat? Z dna tabeli? Kupiles pick i NIE tankujesz?

2 minuty temu, antek napisał(a):

Pewnie pijesz miedzy innymi do mnie, ale prześledziłem temat z ewentualnymi zmianami w salary (mega post @wiLQ)i doszedłem do wniosku, ze macie rację z zostawionym sc na poziomie 460 fp, po za oczywista oczywistością i możliwością porównywania sezonów do sezonów, te 460 fp jest trochę jak mityczne 82 mecze w regular season. Jak któraś z 40tek czy 50tek gra choojnie, wywalasz go na fa, bierzesz dwóch solidniakow, albo masz sporo cap space na ruchy. Imo super pomysł z daily today, bo to mocno zdynamizowało rozgrywkę.

Prosze bardzo. Wszystko co napisalem w tamtym poscie uwazam nadal za aktulane wlacznie z moja propozycja zmiany zasad...

2 minuty temu, antek napisał(a):

Ps, dopiero dziś siadłem na kompa i zobaczyłem ze tylko 3 gmow bidowała po Elfrida Paytona, trochę dla mnie dziwne, bo gość wazy 15 fp, a obecnie np niejaki Mr Boston robi +40 fp za ostatnie 10 meczów czy inny gigant Robinson-Earl stuka ponad 35 fp w połamanych Pelicans. Inna sprawa, ze standardowo trochę przepłaciłem :)

Ale niedlugo wracaja ich obwodowi.

11 godzin temu, antek napisał(a):

10 godzin temu, wiLQ napisał(a):

Ale niedlugo wracaja ich obwodowi.

Miales racje, warto bylo go pobrac chocby na jeden mecz (-;

Szanowno Lozo Szydercow.

Po 1, handlowalem Banem od czasu urazu i generalnie reakcja bylo jedno wielkie "meh", wiec klepnalem IMO najlepsza dostepna wymiane za Kristapsa.

Po 2, na tym etapie sezonu glowny problem handlowania zlamasami/rozczarowaniami polega na tym, ze malo druzyn jest zdecydowanych na tankowanie, wiec jak garstka GMow powie "pass" to szybko koncza sie opcje na negocjacje.

Po 3, poziom FAsow jest ektremalnie wysoki, wiec w miare latwo wyrzezbic srednie opcje od reki bez zadnych rozmow.
To powoduje, ze nie ma potrzeby akceptowania byle jakich ofert trejdowych, co kiedys bylo musikiem, bo poprzeczke minimum ustawiaja najlepsi FAsowcy.

Po 4, moja opinia o niewywalaniu gwiazd pochodzi z czasow kiedy Embiid i Kawhi byli w skladach, a nie sobie lezeli na FAsach.
Czasem rzeczywistosc weryfikuje pewne zalozenia...

Podpisano,
Sypiacy glowe popiolem za bledna ocene minut Bane'a.

Edytowane przez wiLQ

@wiLQdobrze ze wziales tego Kristapsa, bo mocno się głowiłem czy nie brać go za George'a. Tak chociaż już nie mam nad czym myśleć. Łotysz będzie miał na pewno ładna średnia, ale biorąc pod uwagę szeroki skład Celtics za pewne co kilka spotkań będzie siedział. Ale faktycznie patrzę na tego Bane'a to w tym roku za równo liczba spotkań jak i przede wszystkim średnia- słaba.

Godzinę temu, antek napisał(a):

@wiLQdobrze ze wziales tego Kristapsa, bo mocno się głowiłem czy nie brać go za George'a. Tak chociaż już nie mam nad czym myśleć.

Prosze bardzo. W sumie mnie zaskoczylo, ze tyle lezal po powrocie.

Godzinę temu, antek napisał(a):

Łotysz będzie miał na pewno ładna średnia, ale biorąc pod uwagę szeroki skład Celtics za pewne co kilka spotkań będzie siedział.

Godzinę temu, piotreksuper napisał(a):

Kristaps na pewno pozwoli odrobić sloty 😁

Oczywiscie istnieje spore ryzyko, ze predzej czy pozniej rozczaruje, ale wtedy wroci tam skad go wzialem... moze za wracajacego Kawhiego? 😜

A odnosnie odrabiania slotow to spokojnie, jak nadejdzie odpowiedni moment to zaczne streamowac weteranami jak Ty.