Skocz do zawartości

[FBX] FBX#1 - Sezon 2024/25

Roger

Rekomendowane odpowiedzi

Co do mnie to jestem zadowolony z działań na FA. Nowe wiadomości o tym, że Robinson może wróci i w styczniu do gry skłoniły mnie do pozyskania Achiuwy. Wywaliłem Mathurina, co do którego mam/miałem oczekiwania, ale z drugiej strony Achiuwa jest w stanie 40fp wykręcić, a konkurencja na C w Knicks jest mizerna. Inna sprawa że brakowało mi zawodnika ze znaczkiem PF. Wziąłem też rookie Shannona. Natrafiłem na parę ocen draftu, gdzie był wskazywany jako steal z tym numerem. Nie napalam się, pewnie nic z tego nie będzie. Dalej wziąłem Hayesa z Lakers - może coś pogra, miał jakieś przebłyski w zeszłym sezonie, ale też bez większej podjary. I na koniec Robinson-Earl co wynika z niewiadomej w NOP z pozycją C, ale liczę że wzięty przeze mnie w drafcie Missi coś będzie prezentował więcej. 

4 godziny temu, Lu- napisał(a):

*Pippen w Twoim przewidywaniu to steal, choć jego minuty nie będą wyższe niż Mitchella w Raps, ciekawe (chyba, że Ja w końcu kogoś zastrzeli).

Eee yyy, no tak, gracze sie roznia i jeden jak dostaje minuty to gra piach, a drugi wykorzystuje szanse. Przynajmniej tak dotychczas bylo w przypadku tej dwojki.

3 godziny temu, evitacre napisał(a):

Wiesz ze on na ten moment jest na two- way ? 

Wiem, no i? Dobry sposob na oszczedzenie kasy troche go na nim przykisic, a jak sie wyczerpie limit dni w rosterze to przekonwertowac na zwykly. Przeciez Grizz zmaja tylko 13 gwarantowanych kontraktow, wiec miejsce jest.

3 godziny temu, Mar napisał(a):

Co do mnie to jestem zadowolony z działań na FA. Nowe wiadomości o tym, że Robinson może wróci i w styczniu do gry skłoniły mnie do pozyskania Achiuwy. Wywaliłem Mathurina, co do którego mam/miałem oczekiwania, ale z drugiej strony Achiuwa jest w stanie 40fp wykręcić, a konkurencja na C w Knicks jest mizerna.

Odnosnie centra Knicks to przypadkiem nie skonczy sie tak, ze sciagna jakiegos wypelniacza na poczatku sezonu?
Przed ta kontuzja mieli plytko na tej pozycji i planowali grac tam Randlem, teraz to wrecz musza cos zrobic by zrownowazyc roster.

12 godzin temu, wiLQ napisał(a):

Odnosnie centra Knicks to przypadkiem nie skonczy sie tak, ze sciagna jakiegos wypelniacza na poczatku sezonu?
Przed ta kontuzja mieli plytko na tej pozycji i planowali grac tam Randlem, teraz to wrecz musza cos zrobic by zrownowazyc roster.

A jest ktos wart uwagi na rynku? Achiuwa w zeszłym grał i dobrze wypadał. Raporty ostatnie mówia o nim, aczkolwiek Randle może zapewne dostać coś czasu na C w zależności od przeciwnika. Zobaczymy. 

13 godzin temu, wiLQ napisał(a):

Wiem, no i? Dobry sposob na oszczedzenie kasy troche go na nim przykisic, a jak sie wyczerpie limit dni w rosterze to przekonwertowac na zwykly. Przeciez Grizz zmaja tylko 13 gwarantowanych kontraktow, wiec miejsce jest.

tylko tyle że to cały czas sugeruje że jest powiedzmy 11 graczem rotacji podczas kontuzji GG Jacksona i zakładając że przeskoczył Konchara. no ruch z rose raczej sugeruje że dadzą mu kontrakt. też go chciałem tbh

Składy zaktualizowane, jakby ktoś zauważył jakieś nieprawidłowości dajcie znać, przy tej ilości zmian wklepywanych na raz, mogłem coś przeoczyć.

Na pierwszy rzut oka, to żadne pobranie nie zmieniło moim zdaniem układu sił - fbx1 jest wide open. Żadna ekipa nie ma składu gdzie bym powiedział, że nie ma po co grać, bo mistrzostwo jest rozstrzygnięte. Za to są ekipy, których w ogóle nie brałem pod uwagę, a które są dość mocno under the radar na ten moment min. Orlando, czy Utah.

Ze swoich pobrań muszę być zadowolony, bo wpadły oba waivery, reszta to na ten czas totalny plankton, więc zobaczymy.

2 godziny temu, Mar napisał(a):

A jest ktos wart uwagi na rynku? Achiuwa w zeszłym grał i dobrze wypadał. Raporty ostatnie mówia o nim, aczkolwiek Randle może zapewne dostać coś czasu na C w zależności od przeciwnika. Zobaczymy. 

Hawks, Blazers, Grizz i Pistons jak na moje oko by mogli oddac centra, ale jak zawsze kwestia czy druzyny by sie dogadaly.
Oczywiscie na teraz Knicks moga byc zadowoleni ze swoich opcji, ale zwykle poczatek sezonu weryfikuje zalozenia, zobaczymy.

Godzinę temu, piotreksuper napisał(a):

@wiLQ jakie było Twoje top5 zawodników Fa?

Skoro juz pozamiatane to na potrzeby dyskusji chyba mozna sie podzielic...

Z racji swojej sytuacji w salary podzielilem pule waiverowa na 3 grupy:

1) 40+ w pensji i fppg - moglem przyjac tylko 1 takiego goscia na miejsce OG i po przetrawieniu tematu mi wyszla kolejnosc: AGordon, Jrue | Brogdon, Jonas, Schroder.
Koniecznie chcialem miec ktoregos z pierwszej dwojki bo IMO obaj spokojnie zrobia 45+, wiec za obu ustawilem 50+$, ale zadecydowal wiek, ze wieksza kasa poszla na AG.
Ale gdyby ktos dal 100$ za AG to bym wygral licytacje Jrue ;-]
2) byc moze sredniaki i nizsze salary - Naji Marshall | Caleb Martin, Norman Powell, Kyle Anderson plus spora grupa 30+, ktore byly tylko wprowadzone na wypadek gdyby nikt z grupy pierwszej nie wpadl [np Cam Johnson, Drummond, Strus, Hield i wtedy moglbym kombinowac jak pobrac 2 z nich, ale to juz z FAsow].
3) loteria 15stek czyli widze jakby mogli ugrac cos rotacyjnego - Scottie Pippen Jr, Isaiah Collier, Yabusele | Gabe Vincent, Nnaji

A jak to wygladalo u Was?

Godzinę temu, piotreksuper napisał(a):

i czy można liczyć na predictions? tak jak co roku? :)

Jasne, ale to blizej sezonu, wciaz jest za duzo dziurawych skladow i jeszcze beda newsy/kontuzje z preseason.

54 minuty temu, evitacre napisał(a):

tylko tyle że to cały czas sugeruje że jest powiedzmy 11 graczem rotacji podczas kontuzji GG Jacksona i zakładając że przeskoczył Konchara. no ruch z rose raczej sugeruje że dadzą mu kontrakt. też go chciałem tbh

W mojej ocenie Pippen jest trzecim PG, ale Smart bedzie grywal sporo na SG, wiec mu skapna minuty nawet jak wszyscy beda zdrowi.
Zas jak tylko Ja lub Smart opuszcza cokolwiek to Pippen sie robi regularne 30+ fppg.

Edytowane przez wiLQ

4 minuty temu, Chytruz napisał(a):

Gosc nie ma nogi znowu, pi****le go.

Po ostatnim newsie zrozumiale, ale jeszcze pare tygodni temu taki ruch bylby szokiem.
Nie to, ze Beal jest ostoja zdrowia.

4 minuty temu, Chytruz napisał(a):

DeRozan out

I Caruso tez, ale pod wzgledem usage Lavine + Giddey >> Derozan i Caruso, wiec Coby raczej straci, nie?
Ale oczywiscie moge sie mylic, plus jest mlody, wiec to moze byc tez ruch na przyszlosc. Collinsa faktycznie nie szkoda.

Teraz, piotreksuper napisał(a):

chciałem Beala,ale niestety się nie udało. Na pocieszenie jest Nurkic, nadal liczę że kupisz ode mnie centra.

Oj, to raczej sie przeliczysz, ten moment minal po waiverze, teraz jestem zadowolony ze skladu i czekam na sezon.

Do pierwszego zderzenia rzeczywistosci z zalozeniami (-;

3 minuty temu, piotreksuper napisał(a):

Na pocieszenie jest Nurkic, nadal liczę że kupisz ode mnie centra.

Ja kupię centra - porównywalnego wiekiem i salary z moimi kocurkami. W offseason mało co nie kupiłem Mitchella Robinsona za Suggsa. Na moje szczęście Regis się nie zgodził.

W dniu 24.09.2024 o 19:57, wiLQ napisał(a):

W dniu 25.09.2024 o 08:05, Mar napisał(a):

Troche lepszy ten wypelniacz niz myslalem ale trafione w punkt 😉

21 godzin temu, Lu- napisał(a):

W offseason mało co nie kupiłem Mitchella Robinsona za Suggsa. Na moje szczęście Regis się nie zgodził.

Auc. Jak to czasem najlepsze ruchy to te nie zrobione...

@GeDDo dorzucisz rookies do listy salary w wolnej chwili? 
i czy dałoby się może również tych co rozegrali mniej niż 31 spotkan wrzucić w główną listę salary tak aby byli ładnie posortowani wg salary ze wszystkimi ? Z tego co kojarzę to Chyba pierwszy raz oni są osobno na dole. 

59 minut temu, RonnieArtestics napisał(a):

@GeDDo dorzucisz rookies do listy salary w wolnej chwili? 

Nigdy nich nie wrzucałem. A to dlatego, że zawodnicy wybrani w TOP15 (którzy mają inne salary niż 15) mało kiedy dostępni są na FA. No a cała reszta kosztuje standardowe minimum. No ale mogę dodać, to nie problem. 

59 minut temu, RonnieArtestics napisał(a):

i czy dałoby się może również tych co rozegrali mniej niż 31 spotkan wrzucić w główną listę salary tak aby byli ładnie posortowani wg salary ze wszystkimi ? Z tego co kojarzę to Chyba pierwszy raz oni są osobno na dole. 

No to kiepsko kojarzysz :).

Po pierwsze, zawodnicy którzy rozegrali poniżej 31 spotkań zawsze są dodatni do całej listy i tak jest też w tym roku. 

Po drugie, zawsze umieszczałem też ich osobno na dole, aby można było zweryfikować salary ubiegłoroczne, ilość rozegranych spotkań i ich nowe salary. Bardziej w celu weryfikacji, jakby ktoś miał wątpliwości.

26 minut temu, GeDDo napisał(a):

No to kiepsko kojarzysz :).

Po pierwsze, zawodnicy którzy rozegrali poniżej 31 spotkań zawsze są dodatni do całej listy i tak jest też w tym roku. 

Po drugie, zawsze umieszczałem też ich osobno na dole, aby można było zweryfikować salary ubiegłoroczne, ilość rozegranych spotkań i ich nowe salary. Bardziej w celu weryfikacji, jakby ktoś miał wątpliwości.

Szczerze to nawet nie przyjrzałem się dobrze głównej liście, nasz nowy przekroczył salary i napisał że nie zauważył w ogóle portera na liście, stąd wziąłem sobie taki wniosek że tych omawianych graczy nie ma na głównej liście a są tylko pod spodem.

dzięki za sprostowanie. 

Cała rodzinka Porterów jest tam widoczna:

Cytat
87 Michael Porter Jr. Den 81 44.35
111 Kevin Porter Jr. Hou 0 40.60
282 Otto Porter Jr. UTA 15 22.00
331 Craig Porter Jr. CLE 51 18.85
545 Jontay Porter TOR 26 15.00

Niech nowy kupi nowe okulary ;) Chyba, że nowy nie wiedział, że Kevin Porter Jr. z HOU z maja to ten sam co Kevin Porter Jr. z LAC z końca września. To wtedy przepraszam :)

BTW. Rookie dodani do tej listy, to tak na marginesie aby nie było, że ktoś znowu nie zauważy ;)

Edytowane przez GeDDo