Skocz do zawartości

[FBX] FBX#1 - Sezon 2024/25

Roger

Rekomendowane odpowiedzi

11 minut temu, Roger napisał(a):

Składy post waiverowe zaktualizuję dziś wieczorem, bo sporo tego jest jak zawsze.

I jeszcze nie koniec bo bedzie fala FAsow.

U mnie udalo sie kupic Top4 z listy zyczen, ale grubo przeplacilem. Klasyka tego formatu licytowania sam ze soba.

Na pocieszenie calkiem dobrze oszacowalem ile mniej wiecej beda dawac inni GMowie, ale ostatecznie celowalismy w innych graczy [np Aaron Gordon vs Jonas, Pippen vs Yabusele, Naji vs centrzy Knicks].  Ogolnie wydaja mi sie niskie bidy pomimo iz od cholery jest kasy w puli.

Gratki dla @piotreksuper za tanie uzupelnienie guardow, sam wycenilem obu wyzej, ale mialem ich jako plany rezerwowe.

Najwieksza niespodzianka tej fali dla mnie to ze nikt nie chcial jedynej 40stki przed 30stka [AG] plus Davion Mitchell, ktorego nawet nie mialem na radarze.

Edytowane przez wiLQ

18 minut temu, wiLQ napisał(a):

Najwieksza niespodzianka tej fali dla mnie to ze nikt nie chcial jedynej 40stki przed 30stka [AG] plus Davion Mitchell, ktorego nawet nie mialem na radarze.

To chyba pierwszy zmiennik w backcourcie Raps. Nie zrobi 15 fp / mecz?

6 minut temu, wiLQ napisał(a):

A tak z ciekawosci dlaczego akurat padlo na Jonasa? Tez mialem rozkmine ktora 40stke chce najbardziej.

Wygladal na najltlustszego kota, bo minuty pewnie do gory. Reszta 40tek wydaje sie raczej bez upside.

Na szczescie nie trafil sie zaden wariat, co wylozy 100+

2 minuty temu, Lu- napisał(a):

To chyba pierwszy zmiennik w backcourcie Raps. Nie zrobi 15 fp / mecz?

Ja bym powiedzial, ze Ja'Kobe Walter. Wlasnie dlatego nie interesowalem sie Davionem, ze jego sufit to moze jakies okolice 22 fppg.
Moze fajne dla 15stki, ale w skali ligi to meh. Oczywiscie moge sie mylic.

1 minutę temu, Chytruz napisał(a):

Wygladal na najltlustszego kota, bo minuty pewnie do gory. Reszta 40tek wydaje sie raczej bez upside.

Mi sie wydaje, ze to fajny zakup na pierwsze 2 miesiace, a potem tankowanie/Sarr go wygryza z minut albo trafi do contendera na lawke.
W kazdym badz razie przy takich zalozeniach mialem go poza Top3 40stek w puli. Ale w Top5.

1 minutę temu, Chytruz napisał(a):

Na szczescie nie trafil sie zaden wariat, co wylozy 100+

O dziwo!

17 minut temu, wiLQ napisał(a):

Mi sie wydaje, ze to fajny zakup na pierwsze 2 miesiace, a potem tankowanie/Sarr go wygryza z minut albo trafi do contendera na lawke.

Byc moze, ale do trade deadline jest 50 meczow. Jak pojdzie do contendera na lawke, to sobie wtedy wezme jakas 40tke, ktora robi 40, ez.

56 minut temu, wiLQ napisał(a):

Ano wiadomo, zobaczymy.

Jeszcze odnosnie niespodzianek to jak mozna spojrzec na ta rozlegla pule waiverowa i nie kupic nikogo?
A juz szokuje mnie to przy 300$ budzetu...

Wilq tym razem nie podpadłem u Ciebie, rozjr#$%Lem hajs na głupoty jakbym był na kacu na Krupówkach, co z tego wyjdzie nie wiem.

Myślałem też by pójść w dwie 40stki i zrzucić Stepha,  ale zabrakło mi drugiej pewnej 40stki właśnie obok Valanciunasa, no i trochę szkoda mi było Curryego.

1 godzinę temu, antek napisał(a):

Wilq tym razem nie podpadłem u Ciebie, rozjr#$%Lem hajs na głupoty jakbym był na kacu na Krupówkach, co z tego wyjdzie nie wiem.

Wg mnie slusznie bo to najlepszy moment na jej wydanie skoro jest najwiekszy wybor po zmianach w offseason, a lepiej uzupelnic sklad goscmi w ktorych sie wierzy niz zbierac te odpadki ktore przeszly przez sito wszystkich jako "meh". W sezonie czasem sie trafia pojedyncze perelki, ale to nijak nie jest przewidywalne kiedy i ile wtedy wylozyc.

1 godzinę temu, antek napisał(a):

Myślałem też by pójść w dwie 40stki i zrzucić Stepha,  ale zabrakło mi drugiej pewnej 40stki właśnie obok Valanciunasa, [...]

A Aaron Gordon sie nie kwalifikuje? Albo Jrue?

26 minut temu, wiLQ napisał(a):

Wg mnie slusznie bo to najlepszy moment na jej wydanie skoro jest najwiekszy wybor po zmianach w offseason, a lepiej uzupelnic sklad goscmi w ktorych sie wierzy niz zbierac te odpadki ktore przeszly przez sito wszystkich jako "meh". W sezonie czasem sie trafia pojedyncze perelki, ale to nijak nie jest przewidywalne kiedy i ile wtedy wylozyc.

A Aaron Gordon sie nie kwalifikuje? Albo Jrue?

Użyłem skrótu myślowego, zapomniałem wspomnieć że nie znalazłem dwóch 40 stek by zmieścić je w salary i by widzieć wyraźny upgrade ponad Stepha i zawodników których mogłem pouzuepleniac mając mocno ograniczone salary (Coffey, Sims, Grimes).

Jeśli nie wypali ten pomysł na zespół moge jeszcze wrócić do opcji rozmienienia Stepha, bo jak widzę bedzie sporo dobrych graczy około 30 lat będących na FA, tylko z powodu zabetonoego salary cup.

Nie wiem czy była na rynku jakaś gorąca "15", która z miejsca dałaby ok. 30 fp na mecz. Chyba nie, a w innych graczy nie celowałem z uwagi na zapchane SC. Moim zdaniem najbliżej do tego mieli Mitchell i Sims, ewentualnie Matkovic.

Tak czy siak kontuzje i refleks zdecydują o tym, kto się okaże przydatnym scrubem na ok. 20 spotkań, jak u mnie rok temu Fontecchio, Reath i Banton.

41 minut temu, antek napisał(a):

Jeśli nie wypali ten pomysł na zespół moge jeszcze wrócić do opcji rozmienienia Stepha, bo jak widzę bedzie sporo dobrych graczy około 30 lat będących na FA, tylko z powodu zabetonoego salary cup.

Kilka druzyn ma jeszcze miejsce w salary, wiec te lepsze opcje znikna i rozmienienie Currego bedzie wygladalo duzo  mniej atrakcyjnie. IMO oczywiscie.

12 minut temu, Lu- napisał(a):

Nie wiem czy była na rynku jakaś gorąca "15", która z miejsca dałaby ok. 30 fp na mecz. Chyba nie, a w innych graczy nie celowałem z uwagi na zapchane SC. Moim zdaniem najbliżej do tego mieli Mitchell i Sims, ewentualnie Matkovic.

A Pippen Jr? Na Yahoo wciaz widnieje zeszloroczne 39 fppg... oczywiscie tych minut nie powtorzy, ale niech bedzie zwyklym rezerwowym i raczej da rade.
W kazdym badz razie na tych zalozeniach go pobieralem. I jeszcze skoczylem z radosci przy wiadomosci o zwolnieniu Rose'a.

Pippena też miałem na liście waiverowej, więc bankowo będzie super. Skacz dalej* :]

*Pippen w Twoim przewidywaniu to steal, choć jego minuty nie będą wyższe niż Mitchella w Raps, ciekawe (chyba, że Ja w końcu kogoś zastrzeli).

38 minut temu, wiLQ napisał(a):

A Pippen Jr? Na Yahoo wciaz widnieje zeszloroczne 39 fppg... oczywiscie tych minut nie powtorzy, ale niech bedzie zwyklym rezerwowym i raczej da rade.
W kazdym badz razie na tych zalozeniach go pobieralem. I jeszcze skoczylem z radosci przy wiadomosci o zwolnieniu Rose'a.

Wiesz ze on na ten moment jest na two- way ? 

2 minuty temu, bulek napisał(a):

To raczej bez znaczenia, pożegnali się z Rosem, to będzie grał regularnie i pewnie dostanie kontrakt.

A Smart ? Oni mają masę tych graczy. Tzn ja uważam że pippen zasługuje na kontrakt ale Memphis jest naładowane graczami. 

Edytowane przez evitacre