Skocz do zawartości

[FBX] FBX#1 - Sezon 2024/25

Roger

Rekomendowane odpowiedzi

21 godzin temu, wiLQ napisał(a):

Wow, przy jakich zalozeniach Wemby+Chet wychodza w sumie na +25 fppg?
I jak najbardziej moga obnizyc loty Cade i Bridges, jak tylko druzyna bedzie pelniejsza!

Te 25fp to raczej max, ale myślę, że to jest możliwe z ich strony. A co do Cade'a i Bridgesa to oczywiście, że to może pójść i w drugą stronę, niemniej jednak szacując potencjał - zakładam scenariusz najlepszy dla każdej z drużyn, niemniej jednak i tak realny moim zdaniem.

IMO to optymistyczne zalozenie, w zeszlym sezonie gral tak zle, ze dawanie mu minut to tankowanie. Ale co do ogolnej oceny Bucks zgoda...

No raczej nikt inny na PG grać nie będzie, więc siłą rzeczy minuty dostanie. Zresztą nie kalkulowałem mu wzrostu o jakieś wysokie fp.

Eee yyy, przeciez Quickley ma zanizona pensje przez czas w Knicks, a w Raptors gral spokojnie na 50+.

To że ma zaniżoną to ok, ale czy utrzyma poziom to inna rzecz. Nie mówię, że nie ale był to jego 1 sezon na wysokim poziomie, wcześniej raczej nie zachwycał. Wiadomo okoliczności inne były. Nie wykluczam, że będzie to gracz na +50fp. W kalkulacji dałem mu 50fp.

A co do twojego zestawienia @wiLQ to względnie nam się pokrywa. Aczkolwiek w stosunku do mnie nisko cenisz jak widzę zwłaszcza Pistons i trochę LAC i LAL, a wyżej zwłaszcza ode mnie masz Heat. 

W dniu 15.10.2024 o 15:32, wiLQ napisał(a):

I teraz sie zastanawiam czy ai3 nie bedzie zalowal tego ruchu... bo po ogloszeniu Embiida o back-to-backach jego wartosc poszla mocno w dol.

W dniu 15.10.2024 o 17:49, ai3 napisał(a):

nie żałuję jak zobaczyłem formę Kuzmy i jak będę wiedział kiedy zagra a kiedy nie zagra to będę wiedział co robić na FA a czego nie robić, planowany sit out jest 100x lepszy niż niespodzianka a już na pewno 1000x niż opuści tydzień z kostka a opuszcza 3 miesiace

3 minuty temu, ai3 napisał(a):

ktos chce Embiida ?  

... i scena.

Najwiekszym kosztem Embiid-Kuzma nie byl talent Kuzmy tylko stracona szansa na wymiane skladu z fali waiverow.

12 godzin temu, wiLQ napisał(a):

... i scena.

Najwiekszym kosztem Embiid-Kuzma nie byl talent Kuzmy tylko stracona szansa na wymiane skladu z fali waiverow.

Kuzma był salary fillerem, biorąc jego formę z preseasonu jest pierwszym graczem do wylotu za jakiegoś grubego kota z fa, typu Leonard.

Finalnie wychodzi ze oddałem Embida za brak problemów ze schodzeniem z salary, 55 fp ewentualnego miejsca na Fa (Kuzma) i pick, który może przy dobrych dla mnie,  a niedobrych dla ai3 wiatrach moze byc atrakcyjny szczególnie dla GMa Clippers :)

ps, Liga Tatuma na tą chwilę :)

49 minut temu, antek napisał(a):

Finalnie wychodzi ze oddałem Embida za brak problemów ze schodzeniem z salary, 55 fp ewentualnego miejsca na Fa (Kuzma) i pick, który może przy dobrych dla mnie,  a niedobrych dla ai3 wiatrach moze byc atrakcyjny szczególnie dla GMa Clippers :)

Wlasnie mialem pisac, ze to bylby dobry moment by zebrac garsc zlamasow i dorzucic do tego #1 2025, ale jak tam poszedl jeszcze pick to... auc.

49 minut temu, antek napisał(a):

ps, Liga Tatuma na tą chwilę :)

8 trojek i 10 asyst to moga byc jego najlepsze osiagniecia w tym sezonie, ale dobry poczatek revenge tour po IO ;-]

Zas ta setka fp od AD wyglada na bardziej powtarzalna...

Team GP Total FPPG (  +/-  ) (  FPPG DNIA  )
wiLQ 25 1208,0 48,32 (0,00) (0,00)
lorak 22 991,5 45,07 (0,00) (0,00)
Lu 22 981,5 44,61 (0,00) (0,00)
GeDDo 23 1001,0 43,52 (0,00) (0,00)
piotreksuper 23 944,5 41,07 (0,00) (0,00)
Jendras 26 1065,0 40,96 (0,00) (0,00)
Wirakocza 28 1131,5 40,41 (0,00) (0,00)
Roger 22 880,0 40,00 (0,00) (0,00)
Evitacre 26 1040,0 40,00 (0,00) (0,00)
bulek 20 777,0 38,85 (0,00) (0,00)
Antek 22 831,5 37,80 (0,00) (0,00)
Chytruz 22 805,5 36,61 (0,00) (0,00)
Krzemyk 27 973,5 36,06 (0,00) (0,00)
Mar 20 720,5 36,03 (0,00) (0,00)
Matek 23 823,0 35,78 (0,00) (0,00)
Dunk Fun 29 1013,5 34,95 (0,00) (0,00)
TryczekSzukarek 25 854,5 34,18 (0,00) (0,00)
Regis 20 678,0 33,90 (0,00) (0,00)
PeWee 21 612,0 29,14 (0,00) (0,00)
ai3 21 585,0 27,86 (0,00) (0,00)

W dniu 27.10.2024 o 12:34, Lu- napisał(a):

Embiid -> Kuzma -> FA - Embiid = FA

Wiadomo jaki jest problem z Embiidem- podatność na kontuzję. Biorąc pod uwagę że waży 90 fp (zżera 20% salary !) to jego 39 meczów z poprzedniego sezonu pokazuję jak jest nieefektywny w naszej gierce (co innego w FB czy innej formule bez sztywnego salary). Ze względu na swoje salary  , bardzo ciężko go zastąpić z FA kimś droższym niż bolkiem ważącym 15 fp.

Inna sprawa, że trade Kuzma + pick to mówiąc delikatnie nie byl szczyt moich marzeń, ale tak na prawdę dostałem 1.5 oferty w lato po za rozmowami z ai3.

Największym plusem zrzucenia Embiida za praktycznie frytki,  jest to ze nie musiałem w lato oddawać nikogo z moich młodych zawodników, a że Kuzma szybko poleciał na Fa, cóż dzięki temu mogą choc trochę zonglowac fasami lepszymi niż Coffey, Boucher czy inne Simsy ważące max 20 fp.

Dla porównania podobny casus z Leonardem Chytruz podejrzewam że bez większego żalu zakończył wywaleniem KL na fasy, gdzie leży do tej pory...

Ale to jest prawda - za mocno wiążemy się z corem składu, gdy z FA można spokojnie wziąć dwie czterdziestki (aczkolwiek i to się zmienia - dla lata temu szokiem był Lowry na FA, dziś nikogo nie dziwi Kawhi). Gdybym miał kogoś dziś wyrzucić na FA (zdrowego), to byłby to Gobert (którego dostałem za Valanciunasa wziętego z FA). No ale jest zdrowy i to mój jedyny center, więc...

W dniu 27.10.2024 o 12:34, Lu- napisał(a):

Embiid -> Kuzma -> FA - Embiid = FA

+ pick i gracze, ktorych mogl zmiescic w salary, a z Embiidem by nie mogl. Mam wrazenie, ze ai3 zadzialal na podstawie starego manifesto gdzie pewna gwiazda zawsze byla lepsza niz kaprysna 50tka, ale IMO przez wysoki poziom FAsowy i lamliwosc Joela to nie pasuje do tego konkretnego przypadku.

Zas Lu- dorzucil od siebie ciekawa cegielke do dyskusji z Dillinghamem.
Z jednej strony jest to zrozumiale przez zmiany w Wolves, ale z drugiej byl kiedys wczesniej wywalony nasz wybor z Top10???

7 minut temu, wiLQ napisał(a):

Zas Lu- dorzucil od siebie ciekawa cegielke do dyskusji z Dillinghamem.
Z jednej strony jest to zrozumiale przez zmiany w Wolves, ale z drugiej byl kiedys wczesniej wywalony nasz wybor z Top10???

Zjebałem z tym Dillinghamem. Skoro Wolves nie mają za bardzo picków, to zakładałem, że muszą na niego postawić, a on wejdzie do rotacji na 15 minut, zaś Conley niedługo umrze. Te 20fp jednak boli, bo lepiej grać Huerterem niż być skazanym na Highsmitha czy innego bolka ważącego do 26fp.
Skoro na razie Dillingham nawet nie powąchał parkietu, to trzeba szybciej przyznać się do błędu niż tkwić dalej w mylnych oczekiwaniach, gdy sloty uciekają.
Edytowane przez Lu-

7 minut temu, Lu- napisał(a):
Zjebałem z tym Dillinghamem. Skoro Wolves nie mają za bardzo picków, to zakładałem, że muszą na niego postawić, a on wejdzie do rotacji na 15 minut, zaś Conley niedługo umrze.[...]
Skoro na razie Dillingham nawet nie powąchał parkietu, to trzeba szybciej przyznać się do błędu niż tkwić dalej w mylnych oczekiwaniach, gdy sloty uciekają.

To dopiero trzeci mecz sezonu... wszystkie Twoje zalozenia moga sie jeszcze sprawdzic.

Mnie intryguje jedno- nie bylo na niego zadnych chetnych?
Zwykle takie rozczarowania szly w trejdzie ze zlamasem za paczke wetow.

Edytowane przez wiLQ

6 godzin temu, wiLQ napisał(a):

W 2005 roku @bulek wyjebał swój wybór z TOP7 (nie pamiętam tylko dokładnie z którym numerem go wybrał) tj. Raymonda Feltona (6 pick NBA) dnia 13 listopada o godzinie 9:58. No ale to w lidze FBX2, bo tutaj go jeszcze nie było :). Pozwoliłem sobie o tym wspomnieć, gdyż @bulek gra tutaj z nami ;)