Skocz do zawartości

beGM 24/25 - Propozycje zmian i sugestie

Reikai

Rekomendowane odpowiedzi

6 minut temu, RonnieArtestics napisał(a):

A nie wystarczy Ci że rada musiała ratować tyłek przed spektakularnym upadkiem? 

Że Achiuva by był w iNdy zamiast w spurs? To jest ten upadek? 

Mój zespół nie ma lidera więc 3 linia tego nie zmieni. Brak lidera którego szukam. 

A to że nie chciałem płacić mega kasy super rolesowi który tym liderem ( poza siatką płac ) i tak by nie był. 

To fakt. I możemy o moich intencjach porozmawiać. 

Ale rzeczowo a nie ad personam. 

Ty grasz czy nie grasz? 

Edytowane przez ignazz

40 minut temu, kolader napisał(a):

A na podstawie czego będzie kolejność wybierania trenerów? Jasne jest, że w pierwszej kolejności ludzie rzuca się na Spoelstre czy jemu podobnych

Losowanie kolejności + draft wężyk z listy dostępnych (aktywni obecnie + np. aktywni w ciągu ostatnich. kilku lat)

• 4 miesiące temu...

@Principe @kolader @człowiek...morza @Tecu @LONGER01 @Pablo81 @ernie9005 @ozzy110 @RonnieArtestics @evitacre @24kobe8 @LAF @Reikai @Sylvinho.

@Regis @kuba2419 @MarcusCamby @ignazz @LeweBiodroSmoka @bogans2 @Ashigaru @Szulim @january @Braveheart22

Jestem w trakcie uzupełniania w arkuszu luźno proponowanej rotacji.

UWAGA!!!! - Nikomu nie ustalam rotacji. Jeżeli komuś mam coś zmienić - proszę piszcie, a ja skoryguję.

Te w arkuszu są poglądowe, oparte na Waszych opisach lub zwyczajnie na bbref wg pozycji. W każdej chwili możecie do mnie napisać co i jak mam zmienić w Waszych rotacjach i ja to zrobię od razu jak tylko będę w stanie. Rotacje można zmieniać dowolnie - kiedy tylko chcecie, ale piszcie do mnie na Priv lub oznaczajcie mnie w tym temacie (prośba do Ronniego - jbc podaj zmiany Indiany komuś z Rady, to mi przekaże).

Rotacje te mają na celu pomoc przy ocenie sił poszczególnych drużyn w sezonie regularnym, gdyż część z nas ma ograniczony czas i nie zawsze jest w stanie zapoznać się z rotacjami naszych drużyn.

Musiałem przyjąć jakiś ujednolicony sposób wpisywania rotacji - zatem postanowiłem liczyć każdego gracza, który w danym trymestrze zagrał przynajmniej w jednym meczu. Po s5, wpisany jest w drugiej piątce przynajmniej jeden gracz na poszczególne pozycje. W trzeciej piątce jest już dowolność i mogą tam być gracze ze s5, z 2nd unitu oraz wcześniej niewymienieni. Chciałem uniknąć powtarzania się nazwisk w drugim unicie z powodu ewentualnych nieobecności naszych graczy - wtedy wiadomo, że ma danego gracza kto zastąpić - przykładowo jakby wypadł w Drużynie A gracz X z pozycji pf a w drugim unicie jego zmiennikiem byłby gracz Y, który równocześnie zmieniałby też centra, to automatycznie w trakcie nieobecności gracza X w s5 znika zabezpieczenie z ławki na dwóch pozycjach - pf/c. Niestety kontuzje i różne nieobecności są częścią tej gry, zatem taki podział (choć oczywiście umowny i nieidealny) wydaje mi się czytelniejszy, niż żonglowanie nazwiskami, które często jest nieczytelne.

Mam nadzieję, że ten pomysł się u nas przyjmie i będzie pomocny przy ocenie poszczególnych teamów w sezonie regularnym.

Jedyna rotacja, której nie ruszałem to @LONGER01 - bo GM Raptors zawsze sam ją uaktualnia na bieżąco.

13 minut temu, Alonzo napisał(a):

Mam nadzieję, że ten pomysł się u nas przyjmie i będzie pomocny przy ocenie poszczególnych teamów w sezonie regularnym.

dlatego od przynajmniej 3 godzin wpisywałeś to sam, a dopiero jak ktoś zwrócił uwagę, że robisz to źle, to napisałeś długi post jaki to niby świetny pomysł?

poprosiłbym abyś mi nic nie wpisywał sam, jak uznam to za potrzebne, to się zgłoszę

14 minut temu, LeweBiodroSmoka napisał(a):

dlatego od przynajmniej 3 godzin wpisywałeś to sam, a dopiero jak ktoś zwrócił uwagę, że robisz to źle, to napisałeś długi post jaki to niby świetny pomysł?

poprosiłbym abyś mi nic nie wpisywał sam, jak uznam to za potrzebne, to się zgłoszę

..ale ta rotacja Denver nie jest dla Ciebie (gdyż znasz ją znakomicie), tylko dla GMów oceniających Twój team. Dla Ciebie jest 29 pozostałych rotacji.

Nie będę ukrywał, że spodziewałem się od Ciebie krytyki - nie jest to dla mnie zaskoczenie. Również interpretacja że coś robiłem po kryjomu - klasyczny zarzut od Ciebie w moim kierunku - jest naturalny, choć oczywiście nie ma nic wspólnego z rzeczywistością.

Nic nie pisałem wcześniej, gdyż nie wiedziałem jak mi te rotacje wyjdą, zatem chciałem już na ich bazie opisać co i jak. Temat rotacji przedstawiłem w Radzie i pomysł został zaaprobowany.

Myślę, że możemy podjąć na próbę ten pomysł, gdyż jego jedynym celem jest pomoc przy czytelności rotacji. ja sam nie podejmuję żadnych decyzji - co i jak ma u kogo wyglądać. GMowie podają mi swoje aktualne/proponowane/poglądowe rotacje, a ja je wpiszę. Część GMów nie robi opisów i takie rotacje mogą być dla części GMów bardzo pomocne.

Edytowane przez Alonzo

3 minuty temu, Alonzo napisał(a):

Nic nie pisałem wcześniej, gdyż nie wiedziałem jak mi te rotacje wyjdą, zatem chciałem już na ich bazie opisać co i jak. Temat rotacji przedstawiłem w Radzie i pomysł został zaaprobowany

nie wiem zupełnie po kiego grzyba zacząłeś je pisać sam, skoro wiadomo, że dobrze tego nie zrobisz, wystarczyło po prostu oznajmić to całej reszcie i poprosić o rotacje, proste jak but

a tak się wkurzyłem, bo dobrze wiem jakie były w przeszłości z Tobą bezproduktywne gadki nt. rotacji i pozycji graczy, także to nie jest moja usczypliwość tylko Twoja kolejna samowolka

1 minutę temu, LeweBiodroSmoka napisał(a):

nie wiem zupełnie po kiego grzyba zacząłeś je pisać sam, skoro wiadomo, że dobrze tego nie zrobisz, wystarczyło po prostu oznajmić to całej reszcie i poprosić o rotacje, proste jak but

a tak się wkurzyłem, bo dobrze wiem jakie były w przeszłości z Tobą bezproduktywne gadki nt. rotacji i pozycji graczy, także to nie jest moja usczypliwość tylko Twoja kolejna samowolka

Uzupełnionych jest do teraz nieco ponad połowa rotacji. Bazowałem na opisach z 1T - zbyt dużo korekt od siebie nie musiałem do tej pory robić. Pojawiły mi się jednak problemy z pojedynczymi graczami w 2 i 3 unitach - stąd ten przykład w tym ogłoszeniu wyżej. Oczywiście - jak ktoś z nas będzie miał lepszy pomysł odnośnie kryteriów jak to rozpisać by było czytelne i pomocne, to chętnie napisze tak jak postanowimy.

Wcześniejsze nieporozumienia o których piszesz wynikały wg mnie z różnych postrzegań pewnych rzeczy, na które różne osoby patrzyły inaczej, gdy gra się kształtowała. Dochodziły jeszcze niepotrzebne negatywne emocje, które tylko potęgowały niepotrzebnie konflikty.

3 godziny temu, RonnieArtestics napisał(a):

Po c*** on mnie oznacza ? XD 

Bo jesteś tu częściej niż 20 innych gm. Niby nie grasz ale czytasz, niby nie grasz ale skrupulatnie lajkujesz jak chcesz komuś dopiec bo złośliwy huligan jesteś ;) 

zachowujesz się jak Fluber po odejściu z forum 

ja tam bym chciał abyś wrócił. 

masz wystarczająco ….

045-F75-EA-A6-B5-42-E6-B8-A5-BDC6835-C77

aby wrócić ?

Trochę mylący są ci 3rd stringers w Twych rozpiskach @Alonzo, lepiej nie powtarzać grajków, bo to zaburza szybka ocenę rotacji IMO.

Btw mam nadzieję, że do moich co semestr wklepywanych 10 osobowych rotacji z absencjami w zakładce Injuries nikt nie foszy, ja i tak sobie to robię pod bilanse, a może pomagać chyba.

4 minuty temu, january napisał(a):

Trochę mylący są ci 3rd stringers w Twych rozpiskach @Alonzo, lepiej nie powtarzać grajków, bo to zaburza szybka ocenę rotacji IMO.

Btw mam nadzieję, że do moich co semestr wklepywanych 10 osobowych rotacji z absencjami w zakładce Injuries nikt nie foszy, ja i tak sobie to robię pod bilanse, a może pomagać chyba.

Idea jest taka, żeby po s5, drugi unit zawierał również 5 graczy i dopiero dowolność w 3 unicie, gdyż wiadomo, że jest multipozycyjność - ale oczywiście jak istnieje lepsze rozpisanie rotacji, to ja jestem ZA :)

1 minutę temu, ignazz napisał(a):

U mnie na samym końcu rotacji mocno energetyczny ale i skuteczny na 40% trójki. Nie jest to dalekie od prawdy ale pokazuje zasoby ludzkie najszersze w lidze. 

Dlatego jbc możesz mi na Priv podać korekty do rotacji Spurs - wczoraj i dziś kilku naszych GMów skorygowało nieco te zaproponowane przeze mnie rotacje, gdzie przy okazji udało się porozmawiać o samym zamyśle. :)

Teraz, Alonzo napisał(a):

Idea jest taka, żeby po s5, drugi unit zawierał również 5 graczy i dopiero dowolność w 3 unicie, gdyż wiadomo, że jest multipozycyjność - ale oczywiście jak istnieje lepsze rozpisanie rotacji, to ja jestem ZA :)

Imo lepiej wpisywać każdego gracza tylko raz, wtedy widać od razu jaką niektórzy mają świetna, a niektórzy kiepską głębię.

Jak się wpisze graczy po 2 razy to to zaćmiewa obraz;)

19 minut temu, january napisał(a):

Imo lepiej wpisywać każdego gracza tylko raz, wtedy widać od razu jaką niektórzy mają świetna, a niektórzy kiepską głębię.

Jak się wpisze graczy po 2 razy to to zaćmiewa obraz;)

Dlatego jest drugi unit.

W trzecim faktyczne przetasowania w rotacji - taki miałem zamysł, jednak jak gremium ustali inny wariant to naturalnie tak wpisze.

Jak gracz nie grał w żadnym meczu w danym trymestrze, to go nie wpisuje.

Nie wpisuje też czasami 2way graczy, bo nie zawsze muszą grać. Robię to tylko jak gra takiego 2way wydaje się oczywista.

2 minuty temu, MarcusCamby napisał(a):

@Alonzo Ale że dla Moesa Moody zabrało miejsca w rotacji, chociaż cały walczy o S5 z Josh Greenem to jestem zdziwiony.

Pelle Larsson z Heat też po za rotacją i bez minut...

Oj widać urodzaj w Nowym Orleanie. Coś tu pachnie 20 winami w drugim trymestrze.

..ale to nie ja Marcus Drogi Przyjacielu taką rotację wpisałem :P

W dniu 29.12.2024 o 23:43, MarcusCamby napisał(a):

Rotacja:

James Harden/Aaron Holiday/Pelle Larsson

Josh Green/Malik Monk/Moses Moody

Michael Porter Jr/Josh Green/Jett Howard

Derrick Jones Jr/Jae'Sean Tate/Marcus Morris

Domantas Sabonis/Oscar Tshiebwe/Marcus Morris

ja tylko dodałem Tobie nowe nabytki ;)

Błagam Panowie - nie krytykujcie, a podajcie mi korekty to zmienię przecież :P

1 minutę temu, Alonzo napisał(a):

ja tylko dodałem Tobie nowe nabytki ;)

Błagam Panowie - nie krytykujcie, a podajcie mi korekty to zmienię przecież :P

To Jett Howard i Moses Moody jest w trzecim unicie, ale na dzień dzisiejszy wolę pewne minuty od Mosesa Moody na dwójce od Jetta :)

A biorąc pod uwagę jak kozacko wyglądał Monk jako PG pod nieobecność Foxa, to kto wie czy dostanie jeszcze minut Aarona Holidaya czy Gabe Vincenta...

4 minuty temu, MarcusCamby napisał(a):

To Jett Howard i Moses Moody jest w trzecim unicie, ale na dzień dzisiejszy wolę pewne minuty od Mosesa Moody na dwójce od Jetta :)

A biorąc pod uwagę jak kozacko wyglądał Monk jako PG pod nieobecność Foxa, to kto wie czy dostanie jeszcze minut Aarona Holidaya czy Gabe Vincenta...

Dlatego jest tak dużo zmiennych, że taką formę rotacji przyjąłem u nas jako punkt wyjściowy ;)

Sam robię rotację poszczególnych teamów (na swoje potrzeby) odkąd gram w BeGM, stąd trochę experymentowałem z czytelnością rotacji.

21 minut temu, MarcusCamby napisał(a):

Oj widać urodzaj w Nowym Orleanie. Coś tu pachnie 20 winami w drugim trymestrze.

To zdrowe big3 chyba 21W machnie:)

A tak na szybko to największe skoki bilansowe zrobią Celtics i Hornets na wschodzie, Suns i Mavs na zachodzie chyba.

4 minuty temu, january napisał(a):

To zdrowe big3 chyba 21W machnie:)

A tak na szybko to największe skoki bilansowe zrobią Celtics i Hornets na wschodzie, Suns i Mavs na zachodzie chyba.

Nie wiem, czy wymieniłeś wszystkich, ale mam podobne obserwacje, choć Hornets mimo olbrzymiej poprawy pod koszem przydałoby się cały czas dwóch wysokich wingów do rotacji.