Skocz do zawartości

Miami Heat 2025/2026

Koelner

Rekomendowane odpowiedzi

2 minuty temu, cwikson napisał(a):

Ale czy ktoś pisze, że to był drugi najlepszy występ w historii ligi? Tu chodzi tylko o sumę zdobytych punktów, więc dyskusja o stylu jest bezsensu

no ty nie piszesz

koledzy wyzej pisza

i bronia stylu w jakim zostalo to zdobyte, pisza zeby nie umniejszac

ja wyczynowi nie umniejszam, tylko styl mi sie nie podobal, jak komus wyzej sie podobal spoko i tu nie chodzi o Mitchella, Embiida, Kobego czy Bama

po prostu 43 osobiste

do Bama nie mam problemu, dawali to bral i tyle, tak samo to huntowanie rekordu na koncu - jak najbardziej dobrze zrobili powinni do samego konca to robic a nie zostawiac minute

po prostu wyzej sobie cenie 70 mitchella czy embiida niz 43 osobiste Bama

Zrzut ekranu 2026 03 11 194335

6 minut temu, Koelner napisał(a):

ten lepszy 

rowniez, doncic mial w tym meczu z 15 osobistych jesli dobrze pamietam

i jakas kosmiczna skutecznosc typu 80 procent

2 minuty temu, LeweBiodroSmoka napisał(a):

te 83.7% z wolnych przy takiej presji, to też niezły wyczyn, tym bardziej, że ten sezon jest zdacydowanie najgorszy, bo o 4% gorszy od jego drugiego najgorszego w %FG

tez prawda

ogolnie propsy dla Bama zajebisty gosc i zawodnik

jakby Kobe zyl to na pewno sam by go spropsowal, za to podejscie, masz okazje to jedziesz i bierzesz ten rekord

fajny wywiad

3 minuty temu, cwikson napisał(a):

No ale właśnie styl nie powinien tu mieć żadnego znaczenia. 83 > 81 i koniec dyskusji. Gratulujemy Bamowi i koniec tematu

no 83 punktow to wiecej niz 81

a jak u ciebie wystep zawodnika i to czy byl lepszy opiera sie na ilosci punktow a nie efficiency, stylu w jakim to zrobil, na jaka defensywe gral to jak tam sobie uwazasz to wedlug swoich kryteriow uwazaj

na przyklad te 73 Doncica bylo lepsze od 81 Kobego, bardziej efektywne, do tego dolozyl 10 zbiorek i 7 asyst

a nie poczekaj tak nie moze byc, 81 to wiecej od 73?

🙀

32 minuty temu, Kubbas napisał(a):

a jak u ciebie wystep zawodnika i to czy byl lepszy opiera sie na ilosci punktow a nie efficiency, stylu w jakim to zrobil, na jaka defensywe gral to jak tam sobie uwazasz to wedlug swoich kryteriow uwazaj

na przyklad te 73 Doncica bylo lepsze od 81 Kobego, bardziej efektywne, do tego dolozyl 10 zbiorek i 7 asyst

a nie poczekaj tak nie moze byc, 81 to wiecej od 73?

🙀

Ty chyba dyskutujesz sam ze sobą więc mnie w to nie wciągaj. Ja nigdzie nie oceniałem występu Bama, a już tym bardziej nie porównywałem go do innych. Powtórzę raz jeszcze, tu chodzi tylko o ilość punktów i pobicie 81 KB. Według mnie nie powinno być jakiejkolwiek dyskusji o stylu, sposobie gry, przeciwniku itp. bo to do niczego nie doprowadzi. Dopóki nie dadzą sędziów od przyznawania punktów za styl i do tego punktów ujemnych za wiatr w plecy, to dwa punkty zdobyte z osobistych czy po dunku 360 pod nogą będą równe i w ogólnym rozrachunku będą ważyć tyle samo przy biciu jakiś rekordów punktowych.

Dlatego jakiekolwiek podważenie 83 > 81 uważam za bezsens 

PS. Muszę sprawdzić czy Knicks nie mają w terminarzu meczu z Wizzards. Jakby KAT zdobył 84  ale by się niektórzy zesrali 😜

Edytowane przez cwikson

10 minut temu, cwikson napisał(a):

Ty chyba dyskutujesz sam ze sobą więc mnie w to nie wciągaj. Ja nigdzie nie oceniałem występu Bama, a już tym bardziej nie porównywałem go do innych. Powtórzę raz jeszcze, tu chodzi tylko o ilość punktów i pobicie 81 KB. Według mnie nie powinno być jakiejkolwiek dyskusji o stylu, sposobie gry, przeciwniku itp. bo to do niczego nie doprowadzi. Dopóki nie dadzą sędziów od przyznawania punktów za styl i do tego punktów ujemnych za wiatr w plecy, to dwa punkty zdobyte z osobistych czy po dunku 360 pod nogą będą równe i w ogólnym rozrachunku będą ważyć tyle samo przy biciu jakiś rekordów punktowych.

Dlatego jakiekolwiek podważenie 83 > 81 uważam za bezsens 

PS. Muszę sprawdzić czy Knicks nie mają w terminarzu meczu z Wizzards. Jakby KAT zdobył 84  ale by się niektórzy zesrali 😜

oj jak uciekasz od dyskusji

przed chwila napisales ze 83>81>73>71 bo to przeciez wiecej punktow

bo jesli wbiles do dyskusji zeby napisac 83 punkty to wiecej niz 81 punkty

to mogles sobie ten post odpuscic, raczej matematyke tu kazdy ogarnia

Cytat

Według mnie nie powinno być jakiejkolwiek dyskusji o stylu, sposobie gry, przeciwniku itp.

tak racja

o skutecznosci nie powinno byc

o trudnosci

o jakosci rzutow

o tym czy to bylo 43 osobiste 

czy jak u Luki 11/15 za 3 czy ile tam

w ogole nie powinnismy dyskutowac

to nie jest forum dyskusyjne

Albo nie rozumiesz, albo udajesz.

No to ostatni raz: chodzi tylko lub aż o rekord w zdobyciu punktów w jednym meczu koszykówki w amerykańskiej lidze NBA. I tu nie ma miejsca na dyskusję, liczy się czysta matematyka. I tak 83>81>73>71. Koniec.

Ale jeżeli chcesz dyskutować kto zagrał lepszy mecz (a nie kto zdobył więcej punktów), czy Kobe,Bam czy Doncic to inna dyskusja i droga wolna.

Tylko uważam, że dyskutowanie o tym kto zagrał lepiej w kontekście pobicia rekordu przez Bama jest głupie, bo należałoby wtedy uwzględniać wszystkie występy wszystkich zawodników a nie przywoływać tylko Bryanta i ten mecz na 81