Skocz do zawartości

The New York Knickerbockers 2025/2026

agresywnychomik

Rekomendowane odpowiedzi

19 godzin temu, antek napisał(a):

Ryzyko ma to do siebie, że raz się udo a raz nie.

Jak jesteś taki pamiętliwy to czy Pistons dalej powinni tankować ?

Zakładając ze mówimy o poprzednim sezonie i sezonie 2 lata temu co drązylem to jak najbardziej. Powiedz mi kto jest druga i trzecia opcją w tym zespole. Przestaje grac Cade ani rozgrywania ani punktów. Wiem ze moga zameczac obrona przeciwnika ale to jest zespół który bardzo ciezko sie oglada. Cade rzuci ci 35 pk na 35% a reszta? Czekasz moze ktos dorzuci te 15 pk. Jakby mieli wysoki picki rok dwa lata temu to by mogli wymienic je na kogos dobrego jak juz nie chcieli dobierac młodzierzy. Wystarczyłoby spakowac jako sallary filer kasztana Tobiasa i jakis pick nr 3-4 i moze znalazloby sie 2-gą lub 3-ą opcje pewn a na kazdy wieczór. 

Edytowane przez marceli73

1 godzinę temu, marceli73 napisał(a):

Przestaje grac Cade ani rozgrywania ani punktów.

Cade opuścił sześć meczy. Pistons mają bez niego bilans 5-1. W sumie % lepszy bez niego niż z nim ;)

Cade rzuci ci 35 pk

CC ledwie dwa razy rzucił 35+, a trzydzieści punktów przekroczył dziewięć razy na 46 spotkań czyli niecałe 20%

na 35%

Cunningham miał 12 meczy na poniżej 40%, z czego cztery pod rząd jak grał z rozwalonym nadgarstkiem.

. Jakby mieli wysoki picki rok dwa lata temu

Właśnie niecałe dwa lata temu mieli bilans 14-68, najlepsze miejsce przed loterią i dostali piąty pick (nawiasem dodam, że trzeci raz z rzędu - niech Jazz sobie nie myślą, że jak mieli w tamtym roku piąty pick to ich to teraz ominie ;) )

Wiem ze moga zameczac obrona przeciwnika ale to jest zespół który bardzo ciezko sie oglada.

Zależy co kto lubi. Mnie bardziej podobają się mecze, gdzie drużyny zdobywają między 100 a 110 pkt niż między 120 a 130. Nie powiedziałbym, że mecze Pistons ciężko się ogląda, są chyba czołówka ligi w fast breakach i dunkach. 2/3 spotkań Pistons kończy się jednocyfrową różnicą. Jest efektownie i emocjonująco.

25 minut temu, cwikson napisał(a):

Jesteście obaj lepsi niż telegazeta w dawnych czasach. Knicks mieli 8 meczowy run, żadnych wpisów. Po każdej porażce - pierwsi 😁

idz sprawdź lepiej jak tam autostrada to finałów, Wy po  porażkach, to potraficie tydzień na utkanej siedzieć, więc odmaszeruj

The Knicks are 19-3 when Jalen Brunson has 20 or fewer FG attempts. The Knicks are 14-13 this season when Brunson has more than 20 FG attempts.

Takie coś wygrzebane z internetu. Ale to wynika z tego ,że reszta gra słabo i wtedy on musi dużo rzucać czy po prostu czasem mu się odpala dzień na dużo rzutów a reszta stoi i patrzy? 

Kiedyś tak było w Knicks z Derickiem Rose. Im więcej on rzucał tym była większa szansa ,zę Knicks przegra

11 godzin temu, cwikson napisał(a):

Jesteście obaj lepsi niż telegazeta w dawnych czasach. Knicks mieli 8 meczowy run, żadnych wpisów. Po każdej porażce - pierwsi 😁

10 godzin temu, LeweBiodroSmoka napisał(a):

idz sprawdź lepiej jak tam autostrada to finałów, Wy po  porażkach, to potraficie tydzień na utkanej siedzieć, więc odmaszeruj

Akurat dziś, miast wadzić się to moglibyście sobie ręce podać :)

Knicks i Nuggets mają identyczny bilans 34-20.

U buków mają niemal takie same szanse  na zwycięstwo we własnej konferencji (kursy 4,40 i 4,50)

Oba teamy mają po dwóch graczy w ASG

No i solidarnie po 0-2 vs Pistons (bez napinki, pasowało mi do zbieżności po prostu)

Godzinę temu, DRK napisał(a):

Akurat dziś, miast wadzić się to moglibyście sobie ręce podać

ja im mogę podać...

nie moja wina, że ćwikson ma jakąś niewytłumaczalną potrzebę ochraniać tą reinkarnacje Jerzego Urbana na imigracji, minus hajs i urok osobisty

Godzinę temu, DRK napisał(a):

Oba teamy mają po dwóch graczy w ASG

ale tylko jeden ma dwóch allstarów

Edytowane przez LeweBiodroSmoka

18 minut temu, Alonzo napisał(a):

Nie bądź tak surowy dla Murraya, wg mnie zasłużył w tym roku na swój wymarzony debiut.

nie musisz się silić na żarty, ostatnie 25 spotkań Twojego idola to 17ppg na 57TS 34% (1.3 3PM) za 3, a dzięki temu sezonowi jest już liderem ligi pod względem fouled out i to ze sporą przewagą

Murray to gra sezon ma poziomie all-nba, trafił zresztą dwa razy więcej trójek na blisko 42%, jego zjada nawet Powell 23ppg na 62TS

rok temu sam nie miałem problemu by KAT był w all-nba, bo po atakowanej stronie dalej trzymał bardzo wysoki poziom, a teraz to szkoda gadać, jest po prostu najsłabszym graczem z nominowanych, natomiast dwa ostatnie mecze ma w końcu dobre, może się ogarnie, bo żal już było patrzeć

a Tobie życzę dużo dystansu i pokory na nadchodzące tygodnie, na to postaw nacisk, bo żarty Ci jednak średnio wychodzo 

48 minut temu, ignazz napisał(a):

le oba kluby mają też gracza nietuzinkowego który rozpala emocje do czerwoności. Jok i Kat. 

nic nie rozpala, ja z tego wszystkiego zacząłem Celltics kibicować, bo Knicks oglądam już od święta

36 minut temu, LeweBiodroSmoka napisał(a):

nie musisz się silić na żarty, ostatnie 25 spotkań Twojego idola to 17ppg na 57TS 34% (1.3 3PM) za 3, a dzięki temu sezonowi jest już liderem ligi pod względem fouled out i to ze sporą przewagą

Murray to gra sezon ma poziomie all-nba, trafił zresztą dwa razy więcej trójek na blisko 42%, jego zjada nawet Powell 23ppg na 62TS

rok temu sam nie miałem problemu by KAT był w all-nba, bo po atakowanej stronie dalej trzymał bardzo wysoki poziom, a teraz to szkoda gadać, jest po prostu najsłabszym graczem z nominowanych, natomiast dwa ostatnie mecze ma w końcu dobre, może się ogarnie, bo żal już było patrzeć

a Tobie życzę dużo dystansu i pokory na nadchodzące tygodnie, na to postaw nacisk, bo żarty Ci jednak średnio wychodzo 

nic nie rozpala, ja z tego wszystkiego zacząłem Celltics kibicować, bo Knicks oglądam już od święta

Aktualnie jest tez liderem zbiórek w NBA - ale po co pisać o pozytywach, prawda? 

Ten 6 faul przeciwko Indianie to był nieśmieszny żart - jak już o tym.

A dystans to ja akurat mam - za to Tobie by się przydał bo przed dołączeniem do BeGM kojarzyłem Ciebie z dwóch rzeczy - że jesteś fanem Denver i Joka oraz że nie lubisz KATa. Mineło ponad 7 lat i tu się absolutnie nic nie zmieniło. 

KAT to wielokrotny uczestnik ASG, a to że aktualnie miał slup rzutowy - zdarza się każdemu. Najbardziej takie cos mi utkwiło w pamięci z playoffs 2008 gdzie Ray Allen w Celtics nie mógł nic trafić za 3P co by nie robił. Skoncentrował się wtedy na wjazdach pod kosz, czy hustle - i za to go szanowałem. KAT skoncentrował sie na zbiórce - jak widzi, że rzut mu nie siedzi, nie pałuje ich bez sensu i naprawdę pomimo że wizualnie jego gra nie jest zbyt przyjemna dla oka, zaczął naprawdę się starać w obronie - z różnym skutkiem, ale się stara. Fajnie jakbyś po tylu latach zaczął trochę obiektywniej go traktować, bo jak patrzysz tylko stronniczo szukając negatywów, to wtedy nie wiele jest warte takie zdanie. 

Zatem dystansu i obiektywizmu życzę. 

48 minut temu, Alonzo napisał(a):

Aktualnie jest tez liderem zbiórek w NBA - ale po co pisać o pozytywach, prawda? 

Ten 6 faul przeciwko Indianie to był nieśmieszny żart - jak już o tym.

A dystans to ja akurat mam - za to Tobie by się przydał bo przed dołączeniem do BeGM kojarzyłem Ciebie z dwóch rzeczy - że jesteś fanem Denver i Joka oraz że nie lubisz KATa. Mineło ponad 7 lat i tu się absolutnie nic nie zmieniło. 

KAT to wielokrotny uczestnik ASG, a to że aktualnie miał slup rzutowy - zdarza się każdemu. Najbardziej takie cos mi utkwiło w pamięci z playoffs 2008 gdzie Ray Allen w Celtics nie mógł nic trafić za 3P co by nie robił. Skoncentrował się wtedy na wjazdach pod kosz, czy hustle - i za to go szanowałem. KAT skoncentrował sie na zbiórce - jak widzi, że rzut mu nie siedzi, nie pałuje ich bez sensu i naprawdę pomimo że wizualnie jego gra nie jest zbyt przyjemna dla oka, zaczął naprawdę się starać w obronie - z różnym skutkiem, ale się stara. Fajnie jakbyś po tylu latach zaczął trochę obiektywniej go traktować, bo jak patrzysz tylko stronniczo szukając negatywów, to wtedy nie wiele jest warte takie zdanie. 

Zatem dystansu i obiektywizmu życzę. 

Kurde trzymajci mnie bo się przewrócę -  gość zarabia z 60 mln rocznie a ty chwalisz go że przynajmniej się stara w obronie i mamy to uznać jako argument na jego korzyść xD 

Edytowane przez RonnieArtestics

51 minut temu, RonnieArtestics napisał(a):

Kurde trzymajci mnie bo się przewrócę -  gość zarabia z 60 mln rocznie a ty chwalisz go że przynajmniej się stara w obronie i mamy to uznać jako argument na jego korzyść xD 

abstrahując od tego, że się nie stara