Skocz do zawartości

The New York Knickerbockers 2025/2026

agresywnychomik

Rekomendowane odpowiedzi

Najlepszym efektem wygranej Knicks są te odgłosy wycia na skutek bólu dupy ,  szczególnie u  tego pojeba( co to niby wielokrotnie się uroczyście żegnał i oficjalnie opuszczał ten wątek) , a którego odbyt najmocniej piecze. 

Edytowane przez mayor

Mnie ani grzej ani ziębi ten puchar. Faza zasadnicza poza parkietami niczym się nie różni od RS, no może poza tym, że zespoły grają do ostatniej minuty żeby również "małych" punktów ponabijać. Natomiast faza pucharowa jest dla drużyn (w moim odczuciu) fajnym testem grania meczów o stawkę, takim g7 gdzie przegrywający odpada. I z tego względu cieszę się, że na tym etapie rozgrywek Knicks mogli się sprawdzić w trzech meczach pod rząd jak potrafią reagować i czy są w gotowi na walkę o najwyższe cele. Takie doświadczenie, wnioski są dla sztabu bezcenne, bo widzieliśmy jak po b.dobrych sezonach odcinało prąd np. Cavs gdy zaczynało się poważne granie w PO. Knicks zdali test celująco co może utwierdzić trenera, że idzie dobrą drogą bo np. Thibs w życiu by nie dał tylu minut Kołkowi i Clarksonowi w ważnym meczu.

Turniej jak turniej. Jak spurs zaczęło iść i grali dobrze pod awanse to nawet zainteresowanie mi wzrosło ale w kontekście mojej ukochanej drużyny. Nie zmienia to faktu że przez pryzmat neutralnego kibica to najwyżej ciekawostka poznawcza a w szczególności te kolorowe parkiety. Dlatego rozumiem zarówno głosy zadowolenia ( gdy twojej drużynie idzie) jak i głosy sceptyczne.  Liga ma problem że jest mało gry w grze bo opakowanie urosło ponad realny czas gry a prawa TV wymuszają intensywność poprzez co są kontuzje i dostajemy gorszy produkt. Nie łączyłbym krytyki tego turnieju z hejtem knicks. A tym bardziej nie wyzywałbym nikogo od pojebow. Czysto ludzko to jest niemiłe. 

Turniej dodał doświadczenia młodym spurs więc w pewnych konfiguracjach trzeba uznać pomysł na lekki plus. Ale też dla innych ekip może to być neutralne lub wręcz niepotrzebne. 

Jak to w życiu. Punkt widzenia zależy od punktu siedzenia. Po co udawać że tej zasady nie ma ? 

Tyczy się to też sytuacji sędziowskich ;) 

Godzinę temu, mayor napisał(a):

Najlepszym efektem wygranej Knicks są te odgłosy wycia na skutek bólu dupy ,  szczególnie u  tego pojeba( co to niby wielokrotnie się uroczyście żegnał i oficjalnie opuszczał ten wątek) , a którego odbyt najmocniej piecze. 

odbyt chyba najbardziej to piecze Brunsona, wymowne, że jest to największy viral z tego zwycięstwa

zasłużonego zwycięstwa po dobrej grze, tylko co z tego, sami Knicks pokazują jaką ma to dla nich wartość

Edytowane przez LeweBiodroSmoka

10 godzin temu, LeweBiodroSmoka napisał(a):

sugerujecie, że FO Knicks o tym nie wiedział? mimo wszystko liczę na to, że się nie ugną, co może zrobić liga poza wlepieniem im pół bańki kary?

Minęło dwa lata, więc mogli zapomnieć, drużyny tego pucharu nie traktują w ten sam sposób co sama liga. Co może zrobić Silver? W teorii to pewnie nawet i odebrać picki, ale może też ich zmusić gratyfikacją pieniężną, gdyż Hugo wie w jaki sposób przekonał Lakersów, który również ogłaszali, że nie będą wieszali baneru.

Niemniej nie zdziwię się jak przy następnej edycji kwestia uhonorowania wygranej będzie uregulowana odgórnie. 

Co do pakietów to może być, że z tym Lakersów coś się stało. Dwa lata temu Mavs (o ironio znów Luka) w ogóle nie użyli swojego z powodu złego przygotowania. Kilka innych parkietów miało źle namalowane linie i trzeba było je poprawiać tuż przed spotkaniami. Te parkiety przygotowuje liga a nie zespoły samodzielnie. 

24 minuty temu, Pepis21 napisał(a):

dyż Hugo wie w jaki sposób przekonał Lakersów,

nie wiem, może Donciciem?

:V

24 minuty temu, Pepis21 napisał(a):

Niemniej nie zdziwię się jak przy następnej edycji kwestia uhonorowania wygranej będzie uregulowana odgórnie. 

jeśli nie jest to tym bardziej jest to żenujący zabieg, Knicks czekają zbyt długo na coś poważnego by ich zmuszać do wieszania czegokolwiek tylko dlatego, że ktoś sobie to wymyślił i wszystkim narzucił

38 minut temu, airmax napisał(a):

Czyli Brunson nazywa ten puchar gównem między słowami ale łapy po gówno puchar wyciąga? 

na chwilę wypadł z roli? przecież oni wszędzie muszą być uśmiechnięci świecić przykładem, serio myślisz, że podczas NBA Cares każdy jeden jest tak wniebowzięty jak na tych filmach?  poza tym to sportowcy, politycy często wypadają nielepiej więc czego oczekujesz?

Edytowane przez LeweBiodroSmoka

41 minut temu, LeweBiodroSmoka napisał(a):

na chwilę wypadł z roli?

z jakiej roli? Gość w swojej karierze c***a osiągnął póki co, a z tego co piszesz, to robił przy okazji tego turnieju narrację, jakby był jakimś Michealem Phelpsem koszykówki 

z ciekawości, Giannis czy Lebron też taką narrację dawali? 

cały problem tego turnieju jest taki, że jest to coś nowego (no i te często tragiczne z wyglądu parkiety ale mniejsza o to). Jakby to było grane od 20-30 lat to zawodnicy i kibice imo mieliby inne podejście. A tak to jest takie boomerskie "a co to za nowe dziadostwo wymyślili??!?! kiedyś i bez tego było dobrze". 

4 minuty temu, airmax napisał(a):

z jakiej roli? Gość w swojej karierze c***a osiągnął póki co, a z tego co piszesz, to robił przy okazji tego turnieju narrację, jakby był jakimś Michealem Phelpsem koszykówki 

Podasz jakieś źródła, czy tak pier... dla samego pier...enia?

2 minuty temu, airmax napisał(a):

a z tego co piszesz, to robił przy okazji tego turnieju narrację, jakby był jakimś Michealem Phelpsem koszykówki 

gdzie tak pisałem? jemu się to shit wymksnęło i się trochę zmieszał jak do niego doszło co powiedział

ja bym tu oddzielił radość po wygranej, bo co mieliby się smucić, a realną wartość jaką to dla nich ma

a Lebron to z tym szampanem wyglądał wręcz cringowo, większość się z tego śmiała, więc nie wiem czy akurat powinno się to brać za wyznacznik

4 minuty temu, LeweBiodroSmoka napisał(a):

gdzie tak pisałem? jemu się to shit wymksnęło i się trochę zmieszał jak do niego doszło co powiedział

18 godzin temu, LeweBiodroSmoka napisał(a):

mocno szanuję, nawet Brunson nazwał te puchar gównem między słowami, jako dodatek dla kibica spoko, dla graczy raczej nie ma większej wartości jeśli odejmiesz kasę

8 minut temu, LeweBiodroSmoka napisał(a):

a Lebron to z tym szampanem wyglądał wręcz cringowo, większość się z tego śmiała, więc nie wiem czy akurat powinno się to brać za wyznacznik

no to w zasadzie jest to o czym napisałem w poprzednim wpisie. Jakby ten turniej był rozgrywany od 20-30 lat i zespoły/zawodnicy/kibice wiedzieli już jak się z tym obchodzić, to inna byłaby narracja. 

15 minut temu, cwikson napisał(a):

Podasz jakieś źródła, czy tak pier... dla samego pier...enia?

żródło tego, że póki co to c***a osiągnął? jasne już podsyłam

9VXUHt.jpg

25 minut temu, airmax napisał(a):

żródło tego, że póki co to c***a osiągnął? jasne już podsyłam

9VXUHt.jpg

Bardziej chodziło mi o tę narrację z Michaelem Phelpsem koszykówki.

A co do samych osiągnięć w koszykówce to do 2x allstar i 2x allnba dodaj jeszcze mistrz świata fiba u18, mistrz świata i mvp turnieju fiba u19,  2x mistrz ncaa i 1x koszykarz roku ncaa im. woodena. A biorąc pod uwagę liczbę lat w lidze (7) to liczba allstar i allnba całkiem niezła i w tym roku z pewnością wzrośnie. Oczywiście, że są, byli i będą lepsi, ale pisanie, że ch.. osiągnął uważam za mocne nadużycie. Za 1/10 takiego ch... to Polish Hammer gotów byłby się pokroić i zagłosować za Nawrockim :)

Clutch Player of the Year jeszcze

Godzinę temu, airmax napisał(a):

no to w zasadzie jest to o czym napisałem w poprzednim wpisie. Jakby ten turniej był rozgrywany od 20-30 lat i zespoły/zawodnicy/kibice wiedzieli już jak się z tym obchodzić, to inna byłaby narracja. 

tak jak po 20 latach asg zyskało na renomie czy jeszcze bardziej?

12 minut temu, LeweBiodroSmoka napisał(a):

no myślę, że dość miażdżące, bo ten turniej nigdy ważniejszy nie będzie

Jak to potrwa kolejne 10 lat, to ludzie się przyzwyczają i jego ranga nabierze znaczenia, gdzie nagle okaże się że drużyna X wygrała go 3 razy i drużyna Y może wyrównać osiągnięcia drużyny X albo zdobyć go w b2b. Kropla drąży skałę. 

21 minut temu, Alonzo napisał(a):

Jak to potrwa kolejne 10 lat, to ludzie się przyzwyczają i jego ranga nabierze znaczenia, gdzie nagle okaże się że drużyna X wygrała go 3 razy i drużyna Y może wyrównać osiągnięcia drużyny X albo zdobyć go w b2b. Kropla drąży skałę. 

niech i tak będzie