Skocz do zawartości

The New York Knickerbockers 2025/2026

agresywnychomik

Rekomendowane odpowiedzi

Nigdzie nie napisałem że nie ma tam przepłaconych graczy. Ale specyfika NY czy LA jest to że zawsze tam kasa na grube kontrakty jest. Czy gra SS czy padlina Marberry. A ostatnia zapaść mocno pociągnęła im wynik który jeszcze niedawno był przyzwoity. Więc już też nie manipuluj tymi suns. Są w potężnym dołku i każdy to widzi. 

I jeżeli nawet zdarzy się tak że MB oddadzą to nie oznacza to z automatu że naprawili największy problem tylko że akurat za niego mogli dostać najwięcej lub że to było jedyne zainteresowanie ze strony innego klubu. 

Ja widzę różne odcienie szarości a u Was widzę wszystko czarno biało. 

A moje zdanie o S5 akurat jest jakie jest. Taka budowa wymusza badziewna ławkę i brak głębi. Trzeba to latać po taniości i nie każdy to potrafi. Ale sam widzisz że czasem i taki Watson się trafi. 

Akurat trzeba oddać, że Embiid trochę stanął na nogi. Pewnie zaraz znowu się połamie, ale na tę chwilę zdarzy mu się skoczyć do bloku, powalczyć o zbiórkę i dość regularnie odbija się od ziemi oraz wykonuje coś w rodzaju biegu.

10 minut temu, LeweBiodroSmoka napisał(a):

Fajny zestaw to mają Pistons(którzy przed sezonem byli to olewani, zresztą nikt straszny nie był). Knicks mają 3 grube i poprzez pazerność FO ciężko wymienialne kontrakty i nawet niewiadomo jaki element wymienić by na pewno zaczęło klikać

Sixers robią taki sam bilans z samym Maxeyem i tym co zostało po Embiidzie i PG, Boston lepszy bez Tatuma, Nuggets mocno na plusie bez Joka, Suns z Bookerem i rolsami

miej litość i przestań już z tym

Teraz, Denis Bad Boy Załęcki napisał(a):

Akurat trzeba oddać, że Embiid trochę stanął na nogi. Pewnie zaraz znowu się połamie, ale na tę chwilę zdarzy mu się skoczyć do bloku, powalczyć o zbiórkę i dość regularnie odbija się od ziemi oraz wykonuje coś w rodzaju biegu.

Też mnie to ostatnio zastanawia. 

Czasem sam zaciskam zęby jak widzę jakiś manewr u niego. 

Knicks mają kryzys i sztab musi przyczyny zdiagnozować i wyeliminować, bo nie są nawet w połowie tak ch... jak w ostatnim miesiącu. I nie ma tu winy jednego zawodnika, bo kolektywnie coś tam się zacięło. 

Jedyny plus to to, że wątek ożył i niektórzy mogli swoje wpisy o ch... Knicks odświeżyć po pół roku

15 minut temu, cwikson napisał(a):

Jedyny plus to to, że wątek ożył i niektórzy mogli swoje wpisy o ch... Knicks odświeżyć po pół roku

Pewnie, że plus, jakby trzeba było liczyć na prawdziwych fanów, to by się skończyło jak wtedy gdy zaczęli przegrywać i przez tydzień była cisza

3 godziny temu, ignazz napisał(a):

Ale czy on powiedział że się oszczędza aby pobić rekord iron mana? Bo tak to są to domysły.

Zeszły sezon. Jak to nie jest sztuczne podtrzymywanie "streaku" to ja nie wiem.  

Poza tym, jak ktoś napisał: chłop grając w Nets miał prawie 5 FTA na mecz. To nie są oczekiwania względem Joe Smitha z końca ławki, że nagle wejdzie i zacznie im wygrywać mecze jak filmie. Typ jest 2/3 opcją w tym zespole, a rozkładasz nad nim parasol ochronny i wymyślasz tezy, że "odnalazł swoją niszę".  

OG też mógłby dostać zjebkę, ale on na początku sezon grał twardo i robił milion małych rzeczy w tym 39% za 3 przy prawie 7 próbach. Ale życie to nie jest baja i się połamał, a jak wrócił, to już dupa zbita. Różnica jest taka, że jak nie trafia, to coś tam zawsze na tym parkiecie robi, a Briges się snuje po parkiecie jak wesz po jajach.

Ale im zrobili rozp...ol ! Historycznie najwyższa wygrana w dziejach klubu. Ależ tam musiał być wku*w po tym, jak ktoś Knicksom przetłumaczył co tu się wątku działo przez ostatnie kilka stron :)

PS.

Podobno wyciekło gdzieś co działo się na zamkniętym spotkaniu zespołu, co je zwołał Brunson. Kapitan powiedział: "Panowie, zapominamy o Vegas. Każdy wyciąga telefon, obejrzymy zdjęcia tylko jeden raz i je kasujemy a potem bierzemy się znowu do roboty"

images.jpg

Historia jednego gracz albo picku. Najpierw Clippers oddają mi.in wybór 24 do Thunder za PG ci potem jakoś poprzez Mavs oddają go do Wizards za Gafforda. Ci w dniu draftu oddają go do Knicks za Kyshawna ale Knicks prawie ,że od razu oddją go do Thunder za 5-6 drugich rund. W Thunder zostaje mistrzem NBA i latem ci go oddają do....... Wizards . Ci go zwalniają i trafia do ...Knicks na 2-way. Tego to nikt by nie wymyślił

13 godzin temu, ely3 napisał(a):

Historia jednego gracz albo picku. Najpierw Clippers oddają mi.in wybór 24 do Thunder za PG ci potem jakoś poprzez Mavs oddają go do Wizards za Gafforda. Ci w dniu draftu oddają go do Knicks za Kyshawna ale Knicks prawie ,że od razu oddją go do Thunder za 5-6 drugich rund. W Thunder zostaje mistrzem NBA i latem ci go oddają do....... Wizards . Ci go zwalniają i trafia do ...Knicks na 2-way. Tego to nikt by nie wymyślił

Nie wiem czy to nie jest elementem większej układanki ? Giannis coraz głośniej napierdala na swoich kolegów z drużyny .Never demand trade- Small market champ mocno ciśnie żeby kontynuować karierę w MSG. 

już chciałem sypać głowę rosołem, że źle oceniłem Browna, ale ta końcówka..

z dobrych newsów jest win, ale przede wszystkim przez dłuższą chwilę było czuć ten stary dobry vibe starych Knicks

tym bardziej szacunek dla Townsa, tak umiejętnie wkomponować się w zespół na tle takiego rywala, to świadectwo niezwykłej dojrzałości

8 godzin temu, LeweBiodroSmoka napisał(a):

tym bardziej szacunek dla Townsa, tak umiejętnie wkomponować się w zespół na tle takiego rywala, to świadectwo niezwykłej dojrzałości

Chyba inny mecz oglądałeś., Szacunek dla Townsa za 6 fauli w 16 minut, JPrdl.. Jakby nie M-Rob to Embiid by miał następne TD i ponad 50 punktów. Podziwiam Knicks za to, że pomimo spudłowanych 45% FT dowieźli W. Szacunek to się należy kibicom Sixers, bo wygrali po trzy darmowe kurczaki i zamknęli dzioby, żeby było słychać tylko doping  nielicznych fanów NYK

Edytowane przez mayor

Ogólnie mam nowy rytuał. Jak tak sobie po meczach robię przegląd box scorow graczy z begm których obserwuję to zaglądam też do Mikaela Bridgisa i jego zakładki FT ;) 

W 5 z 6 ostatnich widzę czyste konto nie bycia faulowanym. Niekiedy to wada ale ja widzę też plusy ;) 

tak czy inaczej znaczy czytam innych o do serduszka czasem coś wleci ;) 

W dniu 28.01.2026 o 05:22, ignazz napisał(a):

Ogólnie mam nowy rytuał. Jak tak sobie po meczach robię przegląd box scorow graczy z begm których obserwuję to zaglądam też do Mikaela Bridgisa i jego zakładki FT ;) 

W 5 z 6 ostatnich widzę czyste konto nie bycia faulowanym. Niekiedy to wada ale ja widzę też plusy ;) 

tak czy inaczej znaczy czytam innych o do serduszka czasem coś wleci ;) 

No to Ci dzisiaj MB odwdzięczył za zaufanie :) Chyba najlepszy (na pewno jeden z) jego mecz w ostatnim czasie w Knicks, w końcu miał ciąg na kosz i w obliczy absolutnej indolencji Brunsona i Townsa razem z OG pociągnął zespół w drugiej połowie. OG to w ogóle zagrał kozacko, szedł po punkty jak dzik w żołędzie i to wszystko z lekkim uśmiechem na ustach.

Trzeba przyznać, że Barnes wybił Brunsonowi koszykówkę z głowy od początku meczu. Jak na niego siadł, to nie było co zbierać z kapitana. Na szczęście dla Knicks OG, MB i w jakiejś części Hart (choć te jego straty czasem powodują krwawienie oczu) przejęli mecz, gdy Toronto siadło w drugiej połowie (choć to Knicks grali b2b). Od blamażu z Mavs u siebie NYK są już 4:0 i to z cennymi wygranymi na wyjeździe w Philly i Raptors. Pogadanka w cztery oczy podziałała, zobaczymy na jak długo.

PS. Towns wciąż pizdowaty w ataku. Chociaż te piłki zbiera ...

A tu chyba jedyny jego wkład w zwycięstwo ;)

Edytowane przez cwikson