Skocz do zawartości

The New York Knickerbockers 2024/2025

agresywnychomik

Rekomendowane odpowiedzi

W dniu 7.03.2025 o 15:41, RonnieArtestics napisał(a):

Kat w tych meczach 16ppg :o

Rozwiń  

Anunoby w tych meczach ma 11.4 PPG na 53.7TS%, a Mikal 14.6 PPG na 53.6 TS% - te 17.4 PPG na 55.5TS% u Townsa też oczywiście słabo, ale Knicks overall są na poziomie gdzie jeśli nie pyknie w playoffach to będą musieli zmienić trenera i znaleźć swojego JJ Redicka / okaże się, że ci gracze są overrated / zrobić solidny retool. 

Ale może im pyknie oczywiście, who knows.

W dniu 7.03.2025 o 16:04, BMeF napisał(a):

Anunoby w tych meczach ma 11.4 PPG na 53.7TS%, a Mikal 14.6 PPG na 53.6 TS% - te 17.4 PPG na 55.5TS% u Townsa też oczywiście słabo, ale Knicks overall są na poziomie gdzie jeśli nie pyknie w playoffach to będą musieli zmienić trenera i znaleźć swojego JJ Redicka / okaże się, że ci gracze są overrated / zrobić solidny retool. 

Ale może im pyknie oczywiście, who knows.

Rozwiń  

Wiem o tym, ale Anunoby ani Mikal nie są wybierani do allstar, wiec mam wobec nich mniejsze oczekiwania. 

W dniu 7.03.2025 o 16:08, RonnieArtestics napisał(a):

Wiem o tym, ale Anunoby ani Mikal nie są wybierani do allstar, wiec mam wobec nich mniejsze oczekiwania. 

Rozwiń  

Prawda, ale Mikal kosztował więcej niż Towns, Anunoby zarabia ile, z 80% tego co KAT, cała trójka daje nie-contenderowe value vs koszty. 

Oczywiście Towns to chimeryczna łajza, która średnio nadaje się na starting centra, ale gdyby nie jego trade to dalej Knicks na oko robiliby w tym sezonie underperformance*. 

* połowa meczów jakie widziałem Knicks to te statement games, więc mogę mieć bias, ale w sumie cyferki to samo pokazują. 

W dniu 7.03.2025 o 15:23, agresywnychomik napisał(a):

Znając szczęście Knicks to minimum 2 miesiące.

Rozwiń  

Przy odrobinie szczęścia (tzn będzie dwa tygodnie pauzy Brunsona, a nie dwa miesiące) to Knicks może to wyjść na dobre.

JB zregeneruje się i odpocznie przed PO, a pozostali gracze lepiej opanują taktykę co mają grać przez te 10 minut gdy JB jest na ławce. 

tam ogólnie jest mało polotu w ataku, Hart / Anouby / Bridges to kasztany jak chodzi o kreację, i mam wrażenie, że powinni więcej jednak temu KATowi 'dać pograć', bo na ławce nie ma z grubsza nikogo a nie wiem jak daleko sam Brunson ich jest  w stanie doprowadzić (choć dzisiaj pierwsze 3 kwarty miał świetne)

albo właściwie wiem - dopóki napakowany Boston jest tak napakowany, jak jest, to nie dalej niż do ECF

Edytowane przez rw30

W dniu 7.03.2025 o 16:25, rw30 napisał(a):

tam ogólnie jest mało polotu w ataku, Hart / Anouby / Bridges to kasztany jak chodzi o kreację, i mam wrażenie, że powinni więcej jednak temu KATowi 'dać pograć', bo na ławce nie ma z grubsza nikogo a nie wiem jak daleko sam Brunson ich jest  w stanie doprowadzić (choć dzisiaj pierwsze 3 kwarty miał świetne)

albo właściwie wiem - dopóki napakowany Boston jest tak napakowany, jak jest, to nie dalej niż do ECF

Rozwiń  

oni w drugiej rundzie trafia na Boston takze ECSF to max w tym sezonie

tam ogólnie jest mało polotu w ataku, Hart / Anouby / Bridges to kasztany jak chodzi o kreację, i mam wrażenie, że powinni więcej jednak temu KATowi 'dać pograć', 

Rozwiń  

Tylko że Towns poza trojką ma wgrany software z jedną tylko akcją: pompka i rura do przodu z obrońcą na boku. Żadnych piwotów, euro stepów i czegokolwiek. 80% tych akcji to albo mu wybiją piłkę, albo pójdzie pomoc i znowu mu wybiją piłkę, ewentualnie ktoś go fauluje (a raczej sędzia tak uzna), no i pozostaje jeszcze kasztan w bok tablicy. Nie mogę już na to patrzeć. Przy nim to Bam wyglądał jak wirtuoz basketu. KAT nabija sobie statusy z ogórkami, ale jak przychodzi grać z poważnymi ludźmi to znika w ataku i obronie.

Rozwiń  

Toteż przecież wydaje mi się że oni dają mu dużo grać 1vs1, a nawet jak są jakieś scruby naprzeciw to działa to trzeba przyznać super, ale problem przychodzi jak jakiś kozak go zacznie bronić lub drużyna, która ma dobry gameplan. Tak jak pisze @cwikson, jesli mu zabierzesz swoje „klepki” to gość znika, nie umie żadnych in-game adjustments zagrać.  Wczoraj w crunch zamknął go kompletnie 40-letni lebron, gość nie podejmował nawet prób gry 1vs1. 

Edytowane przez RonnieArtestics

Hmm, akurat Spadek na 4 miejsce może być dla Knicks korzystny, bo jak mówiłem są na trajektorii by spotkać się z Celtics w II rundzie, wg mnie jednak większe szanse będą przeciwko Cavs. A wy jak uważacie? Tak, Cavs to również baardzo mocny team ale co mistrzowskie doświadczenie, to mistrzowskie doświadczenie.