Skocz do zawartości

The New York Knickerbockers 2024/2025

agresywnychomik

Rekomendowane odpowiedzi

Tu niestety nawet nie chodzi o brak głębi, tylko o jednego głąba na stanowisku trenera. Żeby poprawić głębię jest kilka możliwości, #1 Buyot market.    #2Trade market. #3 Draft night market. #4 FA market #5 Bench players developement. Wszystkie te możliwości oceniam na Zero szans, przynajmniej tak długo jak długo Thibs będzie dowodził tym cyrkiem. Cała filozofia TT to granie starterami po 40+minut, żeby kompletować zwycięstwa z tankerami , wtedy zabezpieczy trzeci seed i przy dużym szczęściu może się doczołgać do półfinałów konferencji, a jak jeszcze komuś przytrafią się kontuzje kluczowych graczy to może nawet finały konferencji  Jedyna szansa to powtórka wczorajszego wpierdolu w niedzielę z Celtics i wyjebanie Toma w trybie pilnym. 

2 godziny temu, mayor napisał(a):

Tu niestety nawet nie chodzi o brak głębi, tylko o jednego głąba na stanowisku trenera. Żeby poprawić głębię jest kilka możliwości, #1 Buyot market.    #2Trade market. #3 Draft night market. #4 FA market #5 Bench players developement. Wszystkie te możliwości oceniam na Zero szans, przynajmniej tak długo jak długo Thibs będzie dowodził tym cyrkiem. Cała filozofia TT to granie starterami po 40+minut, żeby kompletować zwycięstwa z tankerami , wtedy zabezpieczy trzeci seed i przy dużym szczęściu może się doczołgać do półfinałów konferencji, a jak jeszcze komuś przytrafią się kontuzje kluczowych graczy to może nawet finały konferencji  Jedyna szansa to powtórka wczorajszego wpierdolu w niedzielę z Celtics i wyjebanie Toma w trybie pilnym. 

Zwolnienie Thibsa nic tu nie zmieni jak masz elitarna pierwsza piatke, jednostronnego McBride a reszta o 2 klasy nizej. 

Edytowane przez marceli73

36 minut temu, marceli73 napisał(a):

Zwolnienie Thibsa nic tu nie zmieni jak masz elitarna pierwsza piatke, jednostronnego McBride a reszta o 2 klasy nizej. 

Na pewno zmieni, a na dodatek to jest jedyna możliwość zmiany. No można jeszcze pogłębić skład, ale bez wymiany któregoś z kluczowych graczy pierwszej piątki na rolesów , albo obiecujących prospektów nie ma takich możliwości .To też jest bez sensu, najpierw kompletowanie elitarnej piątki przez przepłacenie OG, oddanie za Bridgesa picków, o poświęconym superstarze Rondlu nie wspominając, a potem rozmienianie tego na drobniaki-grube ryby wymienić na plankton? Zobacz na Cavs zostawili zeszłoroczny skład, zmienili wygrywającego trenera na elitarnego trenera z polotem i bum rządzą w konferencji .Pod kierownictwem Thibsa tacy gracze jak Wade, Okoro, Merill,Jerome nie mieli by szansy na poważne granie, albo by wchodzili wywiesić białą flagę przy deficycie 40 pts

W dniu 21.02.2025 o 15:03, kore napisał(a):

Ja mam jedno! Ile teraz Minnesota traci zwycięstw do Knicks i jak oceniasz - tydzień później - swoje frywolnie rzucone w eter słowa? :)

Ja to się bardziej zastanawiam jakby wyglądały bilanse obu drużyn gdyby zamienić je konferencjami. Bo na wschodzie Knicks ma 3 inne dobre zespoły do pokonania, a Wolves mają 8-9 przeciwników na tym poziomie. 

Bezpośrednio po transferze też myślałem że to bedzie super deal dla Knicks, ale po kilku ostatnich meczach vs mocne zespoły mam wrażenie, że oni tak naprawdę nie wskoczyli z KATem na żadną półkę wyżej. 

35 minut temu, RonnieArtestics napisał(a):

Bezpośrednio po transferze też myślałem że to bedzie super deal dla Knicks, ale po kilku ostatnich meczach vs mocne zespoły mam wrażenie, że oni tak naprawdę nie wskoczyli z KATem na żadną półkę wyżej. 

Ten deal po kata jeszcze sie broni ale to co zrobili ze swoimi assetami w  wymianie po Bridgisa juz nie. W sumie to i tak były ostatnie takie wymiany typu Bridgis za 5 picków, Gobert podobnie, nie wspominając o wymianie LAC-OKC. Przy nowych zasadach salary i apronach zarowno STARA gwiazda za mase picków jak i tworzenie dream teamow z 3 zawodnikami zarabiajacymi po 50 melonów NIE MA RACJI BYTU. I los takich druzyn  jak Suns, 76ers a zaraz NYK daje nawet najglupszym GM om do myślenia. A te aprony powodują że nawet takiego OG trudno rozmienić na kilku zawodników i picki.

Edytowane przez marceli73

38 minut temu, RonnieArtestics napisał(a):

Ja to się bardziej zastanawiam jakby wyglądały bilanse obu drużyn gdyby zamienić je konferencjami. Bo na wschodzie Knicks ma 3 inne dobre zespoły do pokonania, a Wolves mają 8-9 przeciwników na tym poziomie. 

Ja się bardziej zastanawiam jakby wyglądały zeszłoroczne WCF jakby Finch był na chodzie. Tak samo w ciemno zamieniłbym TomaThibodumba na Fincha. Towns gra od początku lutego z odpryskiem kostnym w prawym kciuku, nie trzeba być ekspertem żeby zauważyć że nie gra na 100% , a ktoś podjął decyzję żeby procedury medyczne odłożyć do końca sezonu, ale i tak KAT daje większy impact niż Rondel i Divo razem wzięci 

Niema co się łudzić, Knicks są klasę niżej od Cavs i Celtics. Ewentualna druga runda z którymś z nich to 0:4 lub 1:4 przy jakimś farcie. Męczymy się u siebie z ATL po dogrywce, męczymy się z Chicago po dogrywce i  jedziemy do Cle i strzał w ryj na dzień dobry. Styl gry obu ekip nieporównywalny, na Cavs patrzyło się z przyjemnością, Knicks piłowali swój wolny, nieskuteczny basket. Szkoda gadać.

W niedzielę jeżeli tylko Boston zagra na ponad 80% swoich możliwości to będzie kolejny blamaż.