Skocz do zawartości

The New York Knickerbockers 2024/2025

agresywnychomik

Rekomendowane odpowiedzi

1 godzinę temu, Koelner napisał(a):

Thibs to kozak. Jedynie można się przyczepić że jak jest blowout to nie da już odpocząć graczom, ale mieliśmy już setki różnych coachów w lidze a to jednak Thibs ciągle pływa na powierzchni. 

Jest dużo więcej sytuacji, o które można się do Thibsa przyczepić.Na przykład w meczu z Pistons KAT w 1Q zajebał kciukiem w obręcz pokazywał kilka razy, że chce zejść i zabandażować łapę , później grał z prawą ręką schowaną za plecami, bał się nawet zbierać piłkę co nawet widać w statsach-Hart miał w tym meczu więcej zbiórek od Townsa, a Tom udawał że tego nie widzi i grał nim przez 43 minuty. Skutek - nie dość że przegrana z Detroit, to jeszcze KAT DNP na mecz w Philly. Z Sixers gdzie większość podstawowych zawodników 76 nie grała TT trzymał na parkiecie- Bridgesa 43, OG 44 ,Brunsona  45,Harta 49 minut.Gdyby nie to że Sims złapał szybko cztery głupie faule, to pewnie cała S 5 by zaliczyła po ponad 40 minut. Dla niego liczy się tu i teraz , tak jakby każdy mecz RS miał znacznie G7 w PO. Thibs jest do wyjebania natychmiast jego koncepcja i filozofia są przestarzałe. Nawet system i schematy obronne, które kiedyś były jego znakiem firmowym się przeterminowały. Przecież w tym sezonie ma do dyspozycji dużo lepszych graczy defensywnych niż wcześniej-Bridgesa poziom All D Team, KAT najwięcej zbiórek w lidze, a mimo tego jego team gra jedną z najgorszych D.  

2 godziny temu, mayor napisał(a):

Skutek - nie dość że przegrana z Detroit, to jeszcze KAT DNP na mecz w Philly.

to brzmi tak, ze jakby zszedl od razu z parkietu gdy zrobil sobie kuku  to by z Philly gral. 

przeciez jak sobie rozwalisz kciuk, i jest to kontuzja ktora cie eliminuje z nastepnego meczu. to czy od momentu jej powstania nie ma znaczenia czy zagrasz 10 sekund, minute czy godzine. 

absurdalna teza. az smieszna . 

6 godzin temu, Pan A. napisał(a):

A tak konkretnie to wskażesz jakich graczy zniszczył przez lata Thibs? 

Tu nawet nie chodzi o zniszczenie gracza, ale o to, że Knicks w końcówkach oddychają już rękawami i dlatego wiele z 4 kwart przegrywają

Godzinę temu, Vice-rezerwa-rezerwy2 napisał(a):

to brzmi tak, ze jakby zszedl od razu z parkietu gdy zrobil sobie kuku  to by z Philly gral. 

przeciez jak sobie rozwalisz kciuk, i jest to kontuzja ktora cie eliminuje z nastepnego meczu. to czy od momentu jej powstania nie ma znaczenia czy zagrasz 10 sekund, minute czy godzine. 

absurdalna teza. az smieszna . 

Nie do końca śmieszna teza. Nie wiem co to była za kontuzja, ale mogę sobie wyobrazić, że uszkodzony palec szybciej się leczy jak go od razu unieruchomisz i poddasz leczeniu, niż taki, w który jeszcze podczas meczu dostaniesz kilka razy. A tak to wyglądało, że KAT mimo, że chował tą rękę to kila razy w nią dostał i za każdym razem krzywił się z bólu.

8 godzin temu, Pan A. napisał(a):

A tak konkretnie to wskażesz jakich graczy zniszczył przez lata Thibs? 

Masz pewnie rację sugerując, że przesadziłem, bo ciężko to skorelować bezpośrednio, aczkolwiek myślę, że każdy załapał o co mi chodziło. Jak powiem, że zaorał karierę Rose'a to wywołam jakiegoś rodzaju burzę, ale tak, niech będzie: zajechał Rose'a, to najlepszy przykład :)

Nie jest całkowicie winny, Rose miał sposób gry niczym Terminator a wykonany był ze zwykłej ludzkiej i to niespecjalnie mocnej tkanki. Podobnie przez całą karierę tych samych latach grał westbrook ale to Inny materiał i do dzisiaj szokuje swoim atletyzmem jak na ponad 36-latka

Bo to zaoranie to taki mit, który stał się popularny po ostatnich PO. Tylko, że ani kontuzja Randle, ani Robinsona, ani złamana ręka Brunsona czy bark Hartensteina nie wynikały z nadmiernego grania tylko z pecha.

Ale fakt, że pierwszy raz od chyba 1950 r. trzech graczy z jednej drużyny jest w top5 minut na mecz również o czymś mówi, skoro przez 70 lat nikt tak nie grał. To się nie skończy kontuzjami ze zmęczenia, tylko przede wszystkim nie wytrzymają kondycyjnie wymagających końcówek w PO, no i prawdopodobieństwo jakiejś pechowej kontuzji zwiększa się jeżeli gracz musi tyle czasu biegać po parkiecie. Na ławie sobie ręki nie złamiesz... raczej 😁

6 minut temu, cwikson napisał(a):

Ale fakt, że pierwszy raz od chyba 1950 r. trzech graczy z jednej drużyny jest w top5 minut na mecz również o czymś mówi, skoro przez 70 lat nikt tak nie grał. 

Nie trzech , po wczorajszym meczu już czterech https://www.teamrankings.com/nba/player-stat/minutes-played?rate=season-totals

5 godzin temu, cwikson napisał(a):

Bo to zaoranie to taki mit, który stał się popularny po ostatnich PO. Tylko, że ani kontuzja Randle, ani Robinsona, ani złamana ręka Brunsona czy bark Hartensteina nie wynikały z nadmiernego grania tylko z pecha.

Ale fakt, że pierwszy raz od chyba 1950 r. trzech graczy z jednej drużyny jest w top5 minut na mecz również o czymś mówi, skoro przez 70 lat nikt tak nie grał. To się nie skończy kontuzjami ze zmęczenia, tylko przede wszystkim nie wytrzymają kondycyjnie wymagających końcówek w PO, no i prawdopodobieństwo jakiejś pechowej kontuzji zwiększa się jeżeli gracz musi tyle czasu biegać po parkiecie. Na ławie sobie ręki nie złamiesz... raczej 😁

Kto tam w gaśnice walnął. Amare?

Oczy bolą coraz bardziej kiedy się ogląda mecze Knicks , a przy ostatnim z T-Wolves to już zaczynają krwawić. Kumulacja niekompetencji i zagubienia Thibsa , zero reakcji na wydarzenia na parkiecie. Zabrakło jednego grajka (zresztą TT się do kontuzji Townsa przyczynił ) i cały misterny plan w pizdu. Nikt mi nie wytłumaczy czemu Payne, który ma gorącą rękę, napierdala trójki jak pojebany, dostaje tylko 12 minut , z drugiej strony Reid zostaje zupełnie odpuszczony w D i spokojnie wali trójkę za trójką . Nie wiem też czemu 6'8" Precious broni bez powodzenia przez 36 minut 7'1" Goberta ,a Hukporti jest przyspawany do ławki . Jedyny plus tego meczu to może być taki , że będzie to  początek końca ery Thibsa w NYK., No i zdecydowanie najlepszy moment tego meczu, który rozgrzał publikę w MSG - 

Jeżeli kolejna porażka z Hawgs będzie- Straw that broke the camel's back - i doprowadzi do wyjebania Thibsa to już się nie mogę doczekać i biorę na klatę . Mam dość już tego pi****lenia o cierpliwości i czekaniu na zgranie się nowych graczy - przecież jest już połowa sezonu i S5 gra najwięcej minut w całej lidze to powinni się znać jak łyse konie