Skocz do zawartości

The New York Knickerbockers 2024/2025

agresywnychomik

Rekomendowane odpowiedzi

Teraz, agresywnychomik napisał(a):

Mając w składzie defensywnego coacha i dobrych obrońców OG, Harta, Bridgesa I dobrego rim protectora (np Robinsona) co jest musem dla  TT ogarnie to do lekko abv avg poziomu.

Poproszę o przykłady sukcesów w takich konfiguracjach i chowam się do szafy 

Robinson jako czołowy defensor w contenderze pełną gębą na pełnych minutach? 

Bardzo chce w to wierzyć 

3 minuty temu, josephnba napisał(a):

Poproszę o przykłady sukcesów w takich konfiguracjach i chowam się do szafy 

Bardzo chce w to wierzyć 

It’s going to take some time. Tom Thibodeau’s defensive system is run from rim protectors. It works when you have a rim deterrent like Mitchell Robinson or a strong interior defender like Precious Achiuwa. The Knicks have to make it work right now with what they have.

https://www.postingandtoasting.com/2024/11/7/24290473/rim-protection-is-proving-to-be-a-massive-hole-in-the-knicks-defense

23 minuty temu, josephnba napisał(a):

na pełnych nie, dlatego bardzo ważny będzie Achiuwa

a Robinson to istotnie topowy rim protector, jeden z niewielu na wschodzie, który śmiało może się wpierniczać w Antki, Bamy czy inne Membiidy

28 minut temu, agresywnychomik napisał(a):

It’s going to take some time. Tom Thibodeau’s defensive system is run from rim protectors. It works when you have a rim deterrent like Mitchell Robinson or a strong interior defender like Precious Achiuwa. The Knicks have to make it work right now with what they have.

https://www.postingandtoasting.com/2024/11/7/24290473/rim-protection-is-proving-to-be-a-massive-hole-in-the-knicks-defense

Tyle teoria 

Chłopak ma średnia minut 24mpg i ponad 3pf w tym czasie 

Nie chcę być uznany za hejtera robinsona ale robota pełnoetatowego wysokiego od czarnej roboty przy najgorszym w defensywie wysokim ligi może być dla niego zbyt obciążająca 

Just sayin'

14 minut temu, josephnba napisał(a):

Tyle teoria 

Chłopak ma średnia minut 24mpg i ponad 3pf w tym czasie 

Nie chcę być uznany za hejtera robinsona ale robota pełnoetatowego wysokiego od czarnej roboty przy najgorszym w defensywie wysokim ligi może być dla niego zbyt obciążająca 

Just sayin'

Luzik hejter to ktoś kto po 4 meczach sezonu uważa że już po projekcie, KAT to piz** i wogole można wszystko zaorać, później uważa że ratuje ruch na forum swoja wysublimowaną szyderką której inni nie rozumieją xD

Robinson równie dobrze może w Knicks nie zagrać w tym sezonie bo zostanie wytrajdowany.

Opcji jest dużo ale tak jak KAT nie będzie grał 40 minut na C tak samo Robinson nie będzie grał 40 minut na C.

Jest coś pomiędzy, różne lineupy offensywne, defensywne tzw flexibility, in game adjustments etc.

Ja jestem ciekawy jak to będzie działało i nikogo z góry nie skreślam.

edit:

nie będę robił pokazówki, po prostu napiszę tutaj, zawieszam swoją aktywność na forum, poza beGM, bo tam nie chcę zostawiać chłopaków i tak już w dramatycznej sytuacji, od jakiegoś czasu i tak nie czuję się tu za dobrze, zwykle co napisze jest negowane i tylko generuje durne przepychanki, zdaję sobie sprawę, że w porównaniu z większością z Was mam za dużo czasu na siedzenie na forum, przez to moja osoba może być już dla niektórych męcząca, a i ja sam zbyt często reaguje impulsywnie albo wrzucam jakieś rzeczy na siłę z nudów, sam dział NBA jest totalnie martwy, sami to widzicie pięć osób tego nie naprawi, nie wiem czy w ogóle można coś jeszcze z tym zrobić

nie zmienia to faktu, że żadnych chwil tu spędzonych nie żałuję, poznałem tu masę fantastycznych ludzi, z którymi wspólne przygody na zlotach, to był moment na który czekałem najbardziej, wszystkich, których jakkolwiek uraziłem chciałbym serdecznie przeprosić, nie miejcie mi za złe

LBS

Edytowane przez LeweBiodroSmoka

2 godziny temu, LeweBiodroSmoka napisał(a):

edit:

nie będę robił pokazówki, po prostu napiszę tutaj, zawieszam swoją aktywność na forum, poza beGM, bo tam nie chcę zostawiać chłopaków i tak już w dramatycznej sytuacji, od jakiegoś czasu i tak nie czuję się tu za dobrze, zwykle co napisze jest negowane i tylko generuje durne przepychanki, zdaję sobie sprawę, że w porównaniu z większością z Was mam za dużo czasu na siedzenie na forum, przez to moja osoba może być już dla niektórych męcząca, a i ja sam zbyt często reaguje impulsywnie albo wrzucam jakieś rzeczy na siłę z nudów, sam dział NBA jest totalnie martwy, sami to widzicie pięć osób tego nie naprawi, nie wiem czy w ogóle można coś jeszcze z tym zrobić

nie zmienia to faktu, że żadnych chwil tu spędzonych nie żałuję, poznałem tu masę fantastycznych ludzi, z którymi wspólne przygody na zlotach, to był moment na który czekałem najbardziej, wszystkich, których jakkolwiek uraziłem chciałbym serdecznie przeprosić, nie miejcie mi za złe

LBS

ja jebie. jak sie komu nie podobaja twoje opinie, to jego problem, lbs, nie twoj! szanuj sie, do k**** nedzy! jak ktos nie rozumie, czemu sluzy forum, i ma permanentna sraczke z powodu dysonansu poznawczego, ktorego doznaje, to niech wypierdala...

3 godziny temu, LeweBiodroSmoka napisał(a):

edit:

LBS

Mam nadzieję że wrócisz szybko tzn. w momencie gdy Westbrook dostanie piękne extension od Nuggets

Lewy lubi inne używki akurat. Te które w Denver są legalne ;) 

Na forum musi być stałą liczbą dram więc wszystko pod kontrolą. Knicks to ciekawa organizacja która żyje z niedzielnych kibiców i przypadkowych turystów stąd ciężko czasem o prawidłową identyfikację. Nie zmienia to faktu że chętnie zobaczę ich w pełnym składzie bo mogą wtedy powieźć każdego. Go go knicks. A Lewy nie pajacuj tylko wracaj. 

6 godzin temu, ignazz napisał(a):

OG też musiał zrobić porządne zakupy w Denver żeby uczcić swoją życiówkę. Pal sześć, że miał 3/15 z gry w tym 0/8 za 3, ale on się chyba z sześć razy wyjeb../poślizgnął nie atakowany na parkiecie. Chłop ewidentnie dochodził do siebie po jakiejś balandze.

A mecz? Z taką skutecznością (46% z gry w tym 24% za trzy) nie było czego szukać przeciw Dallas mimo, że bez Luki i Klaya. A jak OG przestrzelił alleyup w kontrze 2 v 1 to można było wyłączyć tv.

Jedynie Brunson szarpał indywidualne akcje

Knicks mają rezerwy na poz. 1&2 (Deuce i C.Payne) oraz na 5 (Sims). Na 3,4 nie ma nikogo na poziomie NBA. Powrót Achiuwa i Robinsona pozwoli lepiej rotować Bridgesem, Hartem i OG, bo Towns będzie mógł czasem zejść na 4

Edytowane przez cwikson

W dniu 28.11.2024 o 05:16, ignazz napisał(a):

Na forum musi być stałą liczbą dram więc wszystko pod kontrolą. Knicks to ciekawa organizacja która żyje z niedzielnych kibiców i przypadkowych turystów stąd ciężko czasem o prawidłową identyfikację. Nie zmienia to faktu że chętnie zobaczę ich w pełnym składzie bo mogą wtedy powieźć każdego. Go go knicks. A Lewy nie pajacuj tylko wracaj. 

No przydał by się jeszcze wątek- Powrót Lewego Ziobra Flubera? oczywiście z ankietą, jakieś apelacje o usunięcie konta, fejkowe wpisy z multikonta. Wtedy drama była by konkretna. Widać było już wcześniej że coś wisi w powietrzu , kiedy LBS umieścił kapusia w awatarze . Czekanie na powrót Preciousa i Robinsona przypomina biblijne oczekiwanie aż manna spadnie z nieba. Nie wiadomo czy do tego czasu (odpukać) ktoś inny nie wypadnie ze składu i co wtedy? Thibs uparcie trzyma się swoich schematów, raz wychodzi,raz nie i tu jest największy problem. Wczoraj już w 1Q powinien reagować bo widać było, że starterzy są w ciemnej dupie, nawet w ostatnich  minutach 4Q nie wyczyścił ławki .Ośmioosobową rotacją to można grać w PO, a nie na początku RS. Jak patrzę na jego decyzje to coraz bardziej jestem przekonany, że ten zawód jest bardziej odpowiedni dla młodych ludzi nie bojących się ryzyka, wystarczy zobaczyć ostatnie trzy mecze na zachodzie Jordi Fernandeza, zagrane przeciwko dużo bardziej wymagającym ekipom 

Nikt z nas nie wie jak na treningach wyglądają Sims, Hukaporti czy Anderson. Sims dostaje minuty i poza kilkoma dobrymi obronami w meczu wygląda tragicznie (w ataku nie istnieje, w tłoku gubi piłki po zbiórce, a nie rzadko mniejsi zbierają mu ją z nad głowy, do tego gubi się na switchach w obronie).  Jeżeli on dostaje minuty to strach pomyśleć jak musi na treningach wyglądać Hukaporti, że przegrywa z nim miejsce w składzie, które tamten ma tylko ze względu na jednoczesne  kontuzje Preciusa i Mitcha. Dramatem Knicks jest to, że po stracie Hartensteina myśleli, że do powrotu Robinsona jakoś zapełnią tę lukę Preciusem i Simsem, ale pierwszy się połamał, a drugi nie zrobił żadnego postępu w grze. Dlatego Thibs piłuje Townsa na C, ten nie może w trakcie meczu zmieniać OG na 4, ten z kolei nie może odpoczywać czy być zamienionym przez Harta itd. Do tego dochodzi presja na wynik bo oczekiwania były duże, na Brooklynie nikt nie oczekuje zwycięstw i tam trener może spokojnie eksperymentować ze składem, bo nikt do niego pretensji mieć nie będzie.

A to, że nawet wygrywając 30-stakiem z Denver Thibs nie wpuszczał prawie do końca rezerwowych to oczywiście patologia, ale gość ma już prawie 70 lat i się nie zmieni. Też uważam, że o ile w zeszłym roku ilość talentu ofensywnego nie była tak duża i potrzebny był trener cisnący w obronę i 120% zaangażowania, tak tegoroczny skład lepiej by zafunkcjonował z młodym i nie tak przywiązanym do jednego schematu gry trenerem

ja jebie, jaka siermiezna koszykowka. nie da sie na to patrzec. czy tibs naprawde nie ma zadnego pomyslu na gre, poza palowaniem 'trojek', szarzami brunsona czy katem 'wbijajcym' pod obrecz? zawsze to tak wyglada, czy ten mecz jest 'wyjatkowy'?...

Edytowane przez joe dumars