Skocz do zawartości

The New York Knickerbockers 2024/2025

agresywnychomik

Rekomendowane odpowiedzi

Tak na marginesie .... Gdyby zostali z hartensteinem, to by nie mieli w "w tym sezonie" żadnego centra - obaj (z robinsonem) na L4, a w takim wypadku pewnie S5 grałoby u thibsa ponad 40 minut każdy ⛑️⛑️⛑️ tak więc ten Towns to nie taki najgorszy wybór 🙈🙈🙈 a jakby się to skończyło to wiemy - powtórka z play-off ( wiem wiem gdybanie .... Taka luźna dygresja )

napaliłem się tak na ten meczyk, a tu Embiid wygląda jakby był środek drugiej rundy, KAT bardzo zmotywowany, chyba obejrzał sobie to i owo, bardzo aktywny w D, no, ale trzeba przyznać, że zadania to najtrudniejszego nie miał, generalnie dobry mecz, ale też miał spory moment po pierwszej kwarcie, gdzie zniknął na długie minuty

Brunson mnie zaczyna poważnie martwić, że rzut nie wpada, to jakoś można przeboleć, bo to nie są jakieś cegły ze złych pozycji, ale te straty to straszna mizeria, na domiar złego podkręcił kostkę i trochę pobladłem, podobno na tych parkietach podczas IST są jakiś naklejki, na których gracze się bardziej ślizgajo, ta kostka nieźle odjechała rzeczywiście

KAT ma od dłuższego czasu kosę z Embiidem dlatego był taki zmotywowany, ja tam bym mu nie umniejszał zasług jak @LeweBiodroSmoka bo ograniczył Embiida nie pozwolił mu złapać rytmu i w sumie Hans trafił tylko dwa razy na jedenaście prób co daje mu poniżej 20% skuteczności. A już wisienką na torcie była akcja kiedy był podwajany w ataku przez Embiida i Oubre , a wtedy zajebał  jednemu i drugiemu z bani, tak że się poprzewracali , jeszcze po challenge anulowali mu faul ofensywny, a płaczek macał szkaradnego ryja czy mu  znowu nie popękał 

Z Wami to się nie da po dobroci, Towns zdobył 10 z 21 punktów w pierwszej kwarcie, do końca 3 kwarty rzucił łącznie bodaj 4 w tym dwa z wolnych, w tym czasie Sixers kilkakrotnie dochodzili Knicks, a nawet wyszli na prowadzenie, to gdzie tu umniejszanie skoro napisałem, że zniknął? Mimo to pochwaliłem go za aktywność w obronie i napisałem, że generalnie był to dobry jego mecz. Wciąż jak na moje kaprawe oko Embiid nie jest jeszcze gotowy o gry, ewidentnie unikał kontaktu,a już w pierwszej połowie podpierał kolana na swojej połowie podczas gdy Knicks rzucali wolne, natomiast na pewno takiego KATa po bronionej stronie musi być więcej, dziś też bardzo dobrze kreował, kilka super podań, co wypada podkreślić.

Edytowane przez LeweBiodroSmoka

Przede wszystkim to Thibs zaczyna ogarniać, pierwsze 15 minut meczu i 9 grajków w rotacji , skutki było widać w 4Q kiedy Knick rozjebali doszczętnie Sixers , nawet jak Ryan przez te dziewięć minut grał ujemnie to dzięki temu Hart nie  wyszedł na końcówkę zajechany i miał najlepszy mecz w tym sezonie z Triple Double 

Brunson chyba dostał szafkę po Rondlu, bo to co grał z Philly to były hajlajty najbardziej przypałowych meczów Randle z poprzednich sezonów. Dramat. I tak jak pisał LBS nie chodzi o skuteczność (a właściwie jej brak), ale o straty i zagubienie jak go ktoś mocniej przyciśnie.

A Towns rzeczywiście na mocnej wkur... wszedł w mecz, bo kości nie żałował i nieźle się obijał z EmbiIdem i Drummondem 

11 minut temu, człowiek...morza napisał(a):

no dziś jak to ma w zwyczaju dał się równo orać w obronie

wiec po co pisać o czymś co jest stałą?

To chyba oglądaliśmy inne mecze, albo Ty masz jakieś filtry zainstalowane w TV. Jedyne co KAT spierdolił to wolne , ale został po meczu i przy pustej hali trenował FT to może wróci do swojej normy 

19 minut temu, LeweBiodroSmoka napisał(a):

Ktoś mu powie, że ma 84% FT w karierze i niech skończy pajacować?

Nie wiem gdzie tu widzisz pajacowanie ? Koleś był podkurwiony bo dał od siebie prawie wszystko w tym meczu, a jedynie spudłował 4 wolne, które powinien trafić z palcem w dupie. W tym meczu z Bulls to nijak się nie da winić Townsa. Nawet Hart mimo że wziął winę na siebie i faul na Cobym White ,nie jest głównym winowajcą. Zjebał Thibs bo miał ponad trzy sekundy i powinien rozkminić ostatnią akcję. Jak masz ostatnie rozdanie i na stole leży cała pula ,to nie dajesz kart do tasowania kolesiowi, który ma osraną rękę tylko dlatego że jest synem Ryśka, a "wszystkie Ryski to porządne chłopy" dajesz temu, który ma gorącą rękę i karta mu żre cały wieczór 

Godzinę temu, mayor napisał(a):

Nie wiem gdzie tu widzisz pajacowanie ? Koleś był podkurwiony bo dał od siebie prawie wszystko w tym meczu, a jedynie spudłował 4 wolne, które powinien trafić z palcem w dupie.

Bez patrzenia w stats, Towns jest pewnie najlepiej rzucającym FT 7footerem w historii, spudłować wolne zdarzy się każdemu, to nie jest żaden problem, jeszcze przed chwilą film o tym jak oddaje 91% rzutów pod dziurą obejrzano  na samym tt 2 miliony razy, a tu nagle przed kamerami TV typ ćwiczy wolne, ktoś powinien mu powiedzieć, że jest w wybitnej formie rzutowej i niech może lepiej poćwiczy obronę post? Nie zaimponował by tym bardziej, jeśli już chciał pokazać jak to jest "pracowity"? Gość się sam na strzały wystawia, a przecież nie jest nawet głównym problemem tej drużyny, tak ja wiem, dla Was nie jest żadnym, Wy też byście się do tego meczu z Hornets tasowali, gdzie był blisko 70ki i Finch go w pewnym momencie zdjął bo tak się odpalił, że nie było jak tej siły powstrzymać, Wolves ten mecz przegrali.

Godzinę temu, mayor napisał(a):

W tym meczu z Bulls to nijak się nie da winić Townsa.

nie bądź śmieszny, 21punktowa przewaga Bulls w drugiej kwarcie nie wzięła się z niczego, Knicks strasznie słabo bronią, a wszystko zaczyna się od Townsa i jego indolencji pod koszem.

obrona picków u niego to jest kabaret, bardzo często kryje pustą przestrzeń i za plecami biegają mu ludzie, to nie jest nawet wszystko, no ale Ty inne mecze oglądasz i nie ma się co przypierdalać

Edytowane przez LeweBiodroSmoka

8 minut temu, LeweBiodroSmoka napisał(a):

Bez patrzenia w stats, Towns jest pewnie najlepiej rzucającym FT 7footerem w historii, spudłować wolne zdarzy się każdemu, to nie jest żaden problem, jeszcze przed chwilą film o tym jak oddaje 91% rzutów pod dziurą obejrzano  na samym tt 2 miliony razy, a tu nagle przed kamerami TV typ ćwiczy wolne, ktoś powinien mu powiedzieć, że jest w wybitnej formie rzutowej i niech może lepiej poćwiczy obronę post? Nie zaimponował by tym bardziej, jeśli już chciał pokazać jak to jest "pracowity"? Gość się sam na strzały wystawia, a przecież nie jest nawet głównym problemem tej drużyny, tak ja wiem, dla Was nie jest żadnym, Wy też byście się do tego meczu z Hornets tasowali, gdzie był blisko 70ki i Finch go w pewnym momencie zdjął bo tak się odpalił, że nie było jak tak siły powstrzymać, Wolves ten mecz przegrali.

nie bądź śmieszny, 21punktowa przewaga Bulls w drugiej kwarcie nie wzięła się z niczego, Knicks strasznie słabo bronią, a wszystko zaczyna się od Townsa i jego indolencji pod koszem.

obrona picków u niego to jest kabaret, bardzo często kryje pustą przestrzeń i za plecami biegają mu ludzie, to nie jest nawet wszystko, no ale Ty inne mecze oglądasz i nie ma się co przypierdalać

zoba jak on k**** spi w 1:33

i to jest ciagle taka zabawa...

on nawet tutaj spojrzał i nie zareagował xd

Edytowane przez człowiek...morza

Dziwne że przpierdalacie się do Townsa , a nikt nie powie złego słowa na JBsona .Przecież KAT to nie jest problem tego teamu , tylko solution. Problemem jest forma Brunsona , ale nikt mu nie wypomina, że jak cegli ,to powinien się skupić przynajmniej na obronie .

4 minuty temu, mayor napisał(a):

ale nikt mu nie wypomina, że jak cegli ,to powinien się skupić przynajmniej na obronie .

podejrzewam, że głównie dlatego, bo akurat Brunson broni bardzo przyzwoicie, no i jednak to on stał się prawdziwą gwiazdą tej ligi i wyciągnął Knicks do topu, jeśli mamy obwiniać Brunsona za skuteczność, to bądźmy sprawiedliwi w obie strony, przy okazji przestańmy się podniecać linijkami z 2k i tanimi chwytami pod publiczkę po frajersko przegranych meczach

Problemem tego zespołu jest obrona, bo atak sobie radzi nawet mimo impotencji strzeleckiej Brunsona. I tu jest światełko w tunelu, bo Thibs jest trenerem obronnym i jeżeli jest coś co umie robić dobrze, to na pewno jest to poprawa obrony zespołowej. Na razie nie wygląda to dobrze, ale sezon długi i wiele się może jeszcze zmienić.

5 godzin temu, mayor napisał(a):

No jak tam hejterzy Townsa, co tak cicho ? Dalej dawajcie, jechać mu po rajtach!!

Jak tam nie oglądający meczów? 

Towns zrobil cyferki a Vuc wyglądał jak najlepsza wersja siebie z magic 

Edytowane przez josephnba

4 godziny temu, Denis Bad Boy Załęcki napisał(a):

Ten KAT to się na ciebie rozjebał na psach czy coś, że tak się do niego regularnie podpruwasz?

czy się Cb pytam, po c*** wystawiałeś giry na OFie?

przecież, to totalny absurd, gdyby był 2/10 z tej linii, aby wygrali, to by żadnej szopki nie było 

swoją drogą ciekawe czy gdyby spudłował FT przy tej setce, to robili by dubla