Skocz do zawartości

Atlanta Hawks 2024/25

karpik

Rekomendowane odpowiedzi

Ależ piękny mecz w Bostonie bez Younga. Oglądałem transmisję z komentarzem lokalsów, no i White Mamba z tym drugim na początku podkreślali, że jest to Cup game i w związku z tym trzeba to wygrać wysoko. No nie pykło.

Dyson Daniels zjadł Tatuma, to obecnie jest najlepszy PoA w całej lidze, a ma dopiero 21 lat i czas, żeby wyrobić sobie solidny rzut. Niesamowity jest, w obronie ma wszystko. Kapitalnie walczy na zasłonach, jest silny, długi, świetny na nogach. Rewelacyjnie się ustawia. W jednej akcji zamknął 3 passing lanes, Hauser wybrał więc wydawało się bezpieczne podanie do najbliżej ustawionego Tatuma, a Daniels i tak zdążył je przeciąć. Daniels ma póki co w tym sezonie 36 stls, drudzy J-Dub, Eason i Poole po 21, ma 76 deflections, a drugi Caruso 44. Gdyby nie Wemby, to mówilibyśmy o DPOTY, taki jest Dyson, taki on jest.

Ale uczciwie trzeba powiedzieć, że nie tylko Daniels wygląda w tym roku lepiej w D, wreszcie Atlanta zaczęła zbierać długich wings, którzy stawiają opór na obwodzie. W zeszłym roku narzekałem na blitzowanie i overhelping na obwodzie, bo Hawks nie mieli do tego personelu. Teraz wydaje się to powoli zmieniać. 

6 minut temu, ignazz napisał(a):

Ogólnie oni bezTrae wyglądają jak zespół. Co dziwne na tle celtics wyglądali lepiej. 

Zespołowo 

Nie zaczynaj znowu. Trae ma póki co najlepsze on/off w całym zespole.

Z Celtics wygrali głównie przez wymuszanie strat i dominację na deskach. W HCO się strasznie męczyli. 

Fajnie, że udało się to wyszarpać, bo da im to pozytywny impuls i przeświadczenie, że idą w dobrym kierunku. Nikt po Hox cudów nie oczekuje w tym roku.

Ale to nie był tym razem przytyk do TYounga. Po prostu hax znajdują się dobrze w takiej sytuacji podobnie jak kiedyś Grizz grając bez Moranta. Jest pewne przesunięcie akcentów i nawet to wyglada. Ale tak jak w przypadku zawieszenia Jo Mo daleki jestem od stwierdzenia ze bez lidera zespół robi się lepszy i trzeba go sprzedać za pół darmo. Oj to to nie. 

Godzinę temu, karpik napisał(a):

Dyson Daniels zjadł Tatuma, to obecnie jest najlepszy PoA w całej lidze, a ma dopiero 21 lat i czas, żeby wyrobić sobie solidny rzut. Niesamowity jest, w obronie ma wszystko. Kapitalnie walczy na zasłonach, jest silny, długi, świetny na nogach. Rewelacyjnie się ustawia. W jednej akcji zamknął 3 passing lanes, Hauser wybrał więc wydawało się bezpieczne podanie do najbliżej ustawionego Tatuma, a Daniels i tak zdążył je przeciąć. Daniels ma póki co w tym sezonie 36 stls, drudzy J-Dub, Eason i Poole po 21, ma 76 deflections, a drugi Caruso 44. Gdyby nie Wemby, to mówilibyśmy o DPOTY, taki jest Dyson, taki on jest.

Potwierdzam, w ostatnim meczu Hawks vs Pistons też zwróciłem na Danielsa uwagę. Ciężko Cunninghamowi z nim szło. Atlanta ma super stopera.

42 minuty temu, DRK napisał(a):

Potwierdzam, w ostatnim meczu Hawks vs Pistons też zwróciłem na Danielsa uwagę. Ciężko Cunninghamowi z nim szło. Atlanta ma super stopera.

Przede wszystkim pasuje do Younga bo Young oddaje rzuty za ich obu. I przede wszystkim aby zespół z marnym obrońcą mógł  funkcjonować reszta musi bardzo dobrze bronić. Patrz NY z Bronsonem rok temu i teraz. 

Edytowane przez marceli73

Daniels, Johnson i Risacher dobrze uzupełniają się z Trae. Naprawdę nieźle to wygląda. 
Zyskali moją sympatię po pokonaniu Knicksow. 
Mecz z Bostonem mam w kolejce do zobaczenia dzisiaj. Daniels 6 steali, Tatum i Brown po 5 TO to już wiesz, że było mocno. 
Warto również podkreślić ilość kontuzji w Hawks, a mimo to walczą.