mandzurian Opublikowano 18 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2013 Panowie mam pytanie czy ktoś z Was zamawiał coś z Fanatics.com? Chciałbym zamówić trochę ciuchów z tej stronki. Jakich dokumentów Urząd Celny od Was wymagał? Z informacji ze sklepu otrzymałem informację że faktura którą mi prześlą powinna wystarczyć żebym mógł zapłacić cło i podatek i odebrać towar od celnika. Ale również mam informacje z netu że celnicy mogą wymagać ode mnie świadectwa pochodzenia towaru (Certificate of Origin). Czy macie jakieś doświadczenie w tym zakresie. I jeszcze jedno pytanie czy zwykłe t-shirty i bluzy NBA ściągając z tej stronki mogę legalnie sprzedać dalej? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
House Opublikowano 18 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2013 Jak nie przekroczyszcz 150$ to nic nie wymaga. Kupujesz normlanie jak w zwyklym sklepie internetowym na granicy przechodzi i sprawdzaja co jest w srodku i to wszystko. Przecież mamy kapitalizm dlaczego miałbys sprzedawac nie legalnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mandzurian Opublikowano 18 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2013 Ok dzięki wielkie za szybką odpowiedź. A co w przypadku gdybym zamówił za więcej niż 150 dolków np. za 500 dolków. Mogą wymagać dodatkowych dokumentów? Kapitalizm kapitalizmem ale czasami są restrykcje odnośnie sprzedaży może trzeba mieć jakieś licencje itd. House jak mógłbyś mi napisać jak to formalnie wyglądało z Twoim zamówieniem. Czy jak paczka była już w Urzędzie to dostałeś informacje że jest do odbioru, musiałeś jakieś dokumenty mieć ze sobą (np. faktura) jakieś papiery wypełniąć? Dzięki wielkie za odzew. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
House Opublikowano 18 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2013 U mnie to było tak że otworzyli sobie paczke i jedną koszule potem naklejili swoje znaczki że sprawdzali ja. jakbyś zamawial za tyle to pewnie bys musiał się wybrać do nich po paczke i opłaci cło. Na pewno musiałbys jakoś potwierdzić swoją tożsamość w urzędzie. Jak mozna zapytać rozkręcasz jakiś sklep? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mandzurian Opublikowano 18 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2013 Narazie chciałem coś zamówić dla siebie i kolegów. Ale jest pewien plan natomiast jest mnóstwo niewiadomych i ciężko otrzymać konkretne informacje nawet od Urzędu. Natomiast boje się że jak zamówię towar za 500 dolków to Urząd zacznie wymagać ode mnie jakiś papierów które mi ten sklep nie dośle i wtedy towaru nie dostanę. Ze sklepu mi dali informacje że faktura powinna wystarczyć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mandzurian Opublikowano 18 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2013 House mam jeszcze jedno pytanie: jaki transport wybierałeś? I czy płaciłeś jakieś opłaty celne za to że sprawdzili towar i go przechowywali do momentu odbioru przez Ciebie? Bo w Urzędzie takie informacje też otrzymałem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
House Opublikowano 18 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2013 Nie pamietam jaki transport brałem tan najtanszy Nic nie płaciłem ponadto, tylko za koszulki+przesylka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
House Opublikowano 18 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2013 Og? http://img04.allegroimg.pl/photos/oryginal/38/03/03/91/3803039183_1 http://img04.allegroimg.pl/photos/oryginal/38/03/03/91/3803039183 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WiCiU Opublikowano 18 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2013 http://allegro.pl/manu-ginobili-swingman-l-alternatywny-i3810265984.htmlhttp://allegro.pl/koszulka-nba-nike-toronto-carter-z-usa-r-l-i3809977422.htmlOG ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniekot Opublikowano 18 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2013 manu fake vc og kyrie pewien nie jestem ale wygląda ok Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DamianOItalianO Opublikowano 18 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2013 @maniekot. Potwierdzam. Kyrie org. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
delfin Opublikowano 18 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2013 Na początku chciałbym serdecznie powitać wszystkich forumowiczów,gdyż jestem tu nowy .Panowie mam takie pytanie,czy zamawiał ktoś coś z oficjalnego sklepu NBA?Czy to się opłaca,jeśli tak,to jak wyglądają koszty wysyłki?dodam,że chce kupić 2 Koszulki za ok.220$ a moje doświadczenia z jerseysami kończą się na allegrowych fejkach . Pozdrówka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ghost41 Opublikowano 19 Grudnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2013 manu fake po czym poznajesz ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniekot Opublikowano 19 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2013 metka krzywno naszyta i zbyt wysoko ramiączka nie powinny się rozchodzic na boki na górze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
badboys2 Opublikowano 19 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2013 @delfin jakiej koszulki poszukujessz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Look Opublikowano 19 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2013 manu fake vc og kyrie pewien nie jestem ale wygląda ok ...czyli kolega z forum sprzedaje fake'a? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
delfin Opublikowano 19 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2013 @Badboys2 Swingmanów Jerrego Westa i Raya Allena w Heat Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ignazz Opublikowano 20 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2013 szukam koszulki L Wilkinsa z czasów Atlanty oczywiście..... stałych partnerów biznesowych pytam czy ma ktoś do pchnięcia? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Byq Opublikowano 20 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2013 szukam koszulki L Wilkinsa z czasów Atlanty oczywiście..... stałych partnerów biznesowych pytam czy ma ktoś do pchnięcia? A takie coś? http://www.ebay.com/itm/Mitchell-Ness-M-N-Dominique-Wilkins-Atlanta-Hawks-Jersey-USA-sz-52-Authentic-/281230114063?pt=US_Basketball_Fan_Shop&hash=item417a9efd0f Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ignazz Opublikowano 20 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2013 właśnie coś takiego ale wolałbym tak przez kogoś sprawdzonego bo na ebayu nie kupowałem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi