ignazz Opublikowano Czwartek o 19:32 Autor Udostępnij Opublikowano Czwartek o 19:32 Transakcja wiązana? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LeweBiodroSmoka Opublikowano Czwartek o 19:59 Udostępnij Opublikowano Czwartek o 19:59 (edytowane) 30 minut temu, wiLQ napisał(a): Wiem dobrze jak to jest z wlasnego doswiadczenia gdyz gram w FBXa ;-] Tez mamy wolne miejsca! takie elitarne grono i nie ma chętnych? co się stało? FBX fajna gierka , ale jednak do poziomu zawiłości beGM, calej otoczki, dynamiki itd. to ma lekko mówiąc lata świetlne jednak, to jest osobne uniwersum, które wygenerowało już prawie 115tys. postów, żeby pokazać jaka jest to skala jest to niemal dwa razy więcej niż cały watek polityka w polsce, ktory od 2020 zrobił 3139 stron, jest to tez jakieś 40% wszystkich postów z działu Inne licząc od czasu jego powstania Simbasket też nie się czego wstydzić zresztą w tym względzie, no, ale tam połowę z 90k nastukał sam Julek pewnie, pierwsze posty w Simce są datowane na 2009, podczas gdy beGM wystartowało w maju 2017 ps. naprawiła mi się klawiatura sama Edytowane Czwartek o 20:00 przez LeweBiodroSmoka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ignazz Opublikowano Czwartek o 20:18 Autor Udostępnij Opublikowano Czwartek o 20:18 @julekstep te 90k postów nastukał używając 89.999 słów. I tylko dlatego że musiał wklepywać wymiany @Pablo81 Taki gość Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wiLQ Opublikowano Czwartek o 20:35 Udostępnij Opublikowano Czwartek o 20:35 53 minuty temu, ignazz napisał(a): Transakcja wiązana? Nie dziekuje, jak juz pisalem wielokrotnie nie podoba mi sie gra z systemem oceniania druzyn, ktora nie jest obiektywny. 27 minut temu, LeweBiodroSmoka napisał(a): takie elitarne grono i nie ma chętnych? co się stało? Nic sie nie stalo, staramy sie rekrutowac nowych, a nie jak zwykle tylko z innych lig FBX. 28 minut temu, LeweBiodroSmoka napisał(a): FBX fajna gierka , ale jednak do poziomu zawiłości beGM, calej otoczki, dynamiki itd. to ma lekko mówiąc lata świetlne jednak, to jest osobne uniwersum, które wygenerowało już prawie 115tys. postów, żeby pokazać jaka jest to skala jest to niemal dwa razy więcej niż cały watek polityka w polsce, ktory od 2020 zrobił 3139 stron, jest to tez jakieś 40% wszystkich postów z działu Inne licząc od czasu jego powstania Piszesz to jako zalete, a ja nie chcialbym poswiecic tyle czasu by napisac dziesiatki tysiecy postow... Wole twarde cyferki i trash talk ;-] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ignazz Opublikowano Czwartek o 20:37 Autor Udostępnij Opublikowano Czwartek o 20:37 A my miękkie cyferki i twardy trash talk. Kto co lubi. 2 minuty temu, wiLQ napisał(a): Nie dziekuje, jak juz pisalem wielokrotnie nie podoba mi sie gra z systemem oceniania druzyn, ktora nie jest obiektywny. Nic sie nie stalo, staramy sie rekrutowac nowych, a nie jak zwykle tylko z innych lig FBX. Piszesz to jako zalete, a ja nie chcialbym poswiecic tyle czasu by napisac dziesiatki tysiecy postow... Wole twarde cyferki i trash talk ;-] Rozumiem. Ta aktywność poboczna jest niezła i ryje beret jak pod grę zmieniasz preferencje. Bywa tak w begm że niepowodzenie ukochanej ekipy w RL może w danej serii pomóc w begm. I ludziom się w głowach przewraca. Bo składy mamy często dużo inne od tych RL Ale jest na tyle połączeń że sympatia zostaje. W tych cyfrowych zawodach tych emocji nie ma. Ale są inne. Równie dobre. Wbrew pozorom wady oceny nieostrej sprawiają że wchodzą elementy dyplomacji konformizmu czy ułożenia się w danym otoczeniu. Uważnie obserwuje inne ligi u nas i jest inny poziom zaangażowania. Takiego emocjonalnego Każdy coś wybierze dla siebie więc życzę kompletu. Jak w simce. Warto chyba w ramach wzajemnej promocji może użyczyć sobie miejsca w ogłoszeniach rekrutacyjnych co jakiś czas? Takich nienachalnych. I znam wilku twoje analityczne mocne strony i byś świetnie w begm się znalazł. Jeżeli psychicznie gra by Ciebie nie złamała. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wiLQ Opublikowano Czwartek o 20:58 Udostępnij Opublikowano Czwartek o 20:58 9 minut temu, ignazz napisał(a): Wbrew pozorom wady oceny nieostrej sprawiają że wchodzą elementy dyplomacji konformizmu czy ułożenia się w danym otoczeniu. Akurat z mojego punktu widzenia to jest ogromna wada, skoro jako GM mam wyszukiwac niedoceniane perelki to wole zeby osiagniecia graczy mowily same za siebie, a nie zebym musial przekonywac innych jak to moja ocena jest lepsza i wszyscy sie nie znaja. 10 minut temu, ignazz napisał(a): I znam wilku twoje analityczne mocne strony i byś świetnie w begm się znalazł. Jeżeli psychicznie gra by Ciebie nie złamała. Jesli chodzi o mnie to zaczeliscie o ~10 lat za pozno, jak zaczynalem przygode z fantasy pewnie bym to lyknal jak pelikan, ale w 2017 to juz mialem wyrobiona opinie co lubie i przede wszystkim mialem mniej czasu, wiec koncepcja "bede pisal dziesiatki postow/PMow zeby wyrwac jakis pick drugorundowy z 2027" jest przerazajaca, a nie atrakcyjna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ignazz Opublikowano Czwartek o 21:07 Autor Udostępnij Opublikowano Czwartek o 21:07 Podnieciłem się jak napisałeś o tym picku. Który to? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wiLQ Opublikowano wczoraj o 06:42 Udostępnij Opublikowano wczoraj o 06:42 23 godziny temu, january napisał(a): Utah Jazz B+ #5 Ace Bailey Trade #21 + 3x2nds ↔ #18 #18 Walter Clayton Myślę, że dobra decyzja Jazz – oni potrzebują ryzykam by zyskać upside, a z #5 pickiem Bailey jest ok. Dobrego coacha mają, może przekonają Ace’a by rozwijał się w taki sposób jak powinien. Lekki trade up po Claytona jest ok, co prawda mają teraz mają multum guardów, ciekawe jak to rozwiążą, ale Clayton to shooter potrzebny im przy tych chuckerach na obwodzie. To co wyprawia Bailey w procesie okolodraftowym [X] to nie jest przypadkiem jedna wielka czerwona flaga? Czy tylko ma jakiegos najgorszego agenta ostatniej dekady, ze mu to doradza? [X] brak workoutow, publiczne wybrzydzanie druzynami i straszenie, ze gdzies sie nie pojawi, wiara, ze bedzie allstarem jako rookie itp itd. P.S. Cos by sie zmienilo w ocenie po 2 rundzie? W sumie mniej ekscytujaca wyszla niz sie spodziewalem bo nie bylo wlasciwie zadnych istotnych trejdow. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
24kobe8 Opublikowano wczoraj o 06:45 Udostępnij Opublikowano wczoraj o 06:45 (edytowane) Lakers z 55 na 36 i wybór Adou, dla mnie ekscytujące Edytowane wczoraj o 06:46 przez 24kobe8 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Heatfun Opublikowano wczoraj o 07:02 Udostępnij Opublikowano wczoraj o 07:02 12 godzin temu, Benon napisał(a): Według mnie afera z tym fakiem CMB z głębokiej dupy wzięta. Dla mnie to wyglądało jak: "Fuck, (that finally happened, I am in, mission accomplished, all stress gone and I can stop sweating now, at least until the next workout)" Z innej beczki, to cieszy Noa w moich Byczkach. Już kilka miesięcy temu stawiałem na Francję, w obu rundach i na Essengue postawiłem, jak jeszcze oscylował w okolicach 20 picku. Atletycznie jest niesamowity, ma czuja do przechwytów, świetnie skacze do bloków, potrafi dobrze i niestandardowo podać w tempo, a na obręczy kończy z dużą skutecznością i pewnością. Kozioł, kreowanie rzutów, trójka (pomimo niezłej formy) do poprawy. Świetny jest, jeśli chodzi o FTA, co przy jeszcze ograniczonej grze ofensywnej świadczy tylko o wysokim BBIQ gracza. Zaangażowania w grę, waleczności i atletyzmu nie nauczysz, ale w tym przypadku nie musisz, bo to wszystko jest. Cała reszta jest do zrobienia i podkreślmy, że mówimy o drugim najmłodszym graczu w tym drafcie. Gość porusza się po boisku szybciej niż większość guardów, co widać w hajlajtach, a wyniki z Draft Combine tylko to potwierdzają. Oczywiście jego akcje obniżyły trochę te finały ligi niemieckiej, ale uważam, że jakby zamiast tego zagrał zeszły sezon w NCAA, to z tą fizycznością, skillem i BBIQ brano by go w top5 tego draftu. Obym się nie mylił i oby ten post nie stał się obiektem szydery, bo dawno się nie zaangażowałem w draft, tak jak w ten. Rok temu ogarnąłem kim jest Matas dopiero po drafcie... Pozdrawiam Saraf jest świetny już teraz, natomiast Essengue to na razie kwestia dalekiej przyszłości. Paradoksalnie w NBA czy G-League (gdzie pewnie trafi) powinno być mu łatwiej bo tutaj nie gra się poważnej obrony, przez cały mecz. Nie piszę o potencjale tego koszykarza, na podstawie finałów ligi niemieckiej bo to normalne, że nastolatka zaorali gracze z Euroligi. Bardziej obserwacji z całego sezonu bo od czasu do czasu ten Ulm oglądałem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ely3 Opublikowano wczoraj o 08:23 Udostępnij Opublikowano wczoraj o 08:23 1 godzinę temu, wiLQ napisał(a): To co wyprawia Bailey w procesie okolodraftowym [X] to nie jest przypadkiem jedna wielka czerwona flaga? Czy tylko ma jakiegos najgorszego agenta ostatniej dekady, ze mu to doradza? Zdecydowanie to drugie bo https://x.com/_thelaurengreen/status/1938426527349084495 Czy on tu brzmi jakby nie chciał iść do Jazz? Zresztą Avery Bradley który odpowiada za rozwój zawondników w Jazz powiedział ,ze wszystkie 3 wybory draftowe mają przylecieć do Salt Lake w tym tygodniu. Zdecydowanie agent tworzy jakieś dziwne akcje ale jaka jest prawda to się przekonamy w ciągu Ligi Letniej i póżniejszego sezonu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ignazz Opublikowano wczoraj o 09:55 Autor Udostępnij Opublikowano wczoraj o 09:55 Ale Ace ma siłę rażenia. Wrócił @ely3 aby skomentować jego niewybredne zachowanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wiLQ Opublikowano wczoraj o 10:45 Udostępnij Opublikowano wczoraj o 10:45 2 godziny temu, ely3 napisał(a): Zdecydowanie to drugie bo https://x.com/_thelaurengreen/status/1938426527349084495 Czy on tu brzmi jakby nie chciał iść do Jazz? Gdyby ten wywiad byl przeprowadzony przed draftem to moznaby wyciagac z niego jakies wnioski, ale po wyborze z czapeczka na glowie gdy sprawa jest przesadzona to co innego ma powiedziec? 2 godziny temu, ely3 napisał(a): Zresztą Avery Bradley który odpowiada za rozwój zawondników w Jazz powiedział ,ze wszystkie 3 wybory draftowe mają przylecieć do Salt Lake w tym tygodniu. Zdecydowanie agent tworzy jakieś dziwne akcje ale jaka jest prawda to się przekonamy w ciągu Ligi Letniej i póżniejszego sezonu Czyli jak przyleci bedzie po temacie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
january Opublikowano 23 godziny temu Udostępnij Opublikowano 23 godziny temu 6 godzin temu, wiLQ napisał(a): To co wyprawia Bailey w procesie okolodraftowym [X] to nie jest przypadkiem jedna wielka czerwona flaga? Czy tylko ma jakiegos najgorszego agenta ostatniej dekady, ze mu to doradza? P.S. Cos by sie zmienilo w ocenie po 2 rundzie? W sumie mniej ekscytujaca wyszla niz sie spodziewalem bo nie bylo wlasciwie zadnych istotnych trejdow. Tak, nawet w swym bigboardzie pisałem to o Baileyu, że mu wiatr hula między uszami jako minus:) Oceny? Już mniej ciekawych rzeczy. Przede wszystkim trzeba wrzucić Lakers do oceny, którym daję z marszu A, za to, że z 55 picku dokładając cash podskoczyli finalnie na tyle wysoko, by wybrać Adou Thiero. Oczywiście to w związku z moją wyceną Thiero (w loterii na moim bigboard), co zresztą zapowiadałem – kto go weźmie ten wskoczy do wygranych draftu w moich oczach. Sympatycznie, że udało się to Jeziorowcom, ostatni „mój” sleeper z draftu, który trafił do Lakers nie tylko w u mnie w beGM, ale i tu, to sprawdził się całkiem fajnie (Austin Reaves) Dałbym troszkę lepsze oceny: Hornets za Kalkbrennera, Suns za Fleminga, Kings za Raynauda, Magic za Pendę, Pacers za Kama Jonesa, Wizards za Watkinsa, Warriors plusik za Tooheya. Obniżyłbym ocenę Celtics, Timberwolves (za oddanie imo świetnych dostępnych opcji z #31 i #32), Sixers z #35 też. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Behemot Opublikowano 22 godziny temu Udostępnij Opublikowano 22 godziny temu Blazers muszą bardzo wierzyć w Chińczyka, skoro wybrali go wiedząc, że cały koszykarski świat zrobi wielkie oczy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ely3 Opublikowano 19 godzin temu Udostępnij Opublikowano 19 godzin temu 7 godzin temu, wiLQ napisał(a): Gdyby ten wywiad byl przeprowadzony przed draftem to moznaby wyciagac z niego jakies wnioski, ale po wyborze z czapeczka na glowie gdy sprawa jest przesadzona to co innego ma powiedziec? Ale wiesz ,żę Stephen Curry odmówił workoutu dla Golden . Jego ojciec w wywiadach opowiadał ,że Curry chce grać dla Knicks. I jak to się skończyło? Dell confirmed this in a recent interview. The New York Knicks had the eighth pick in the 2009 NBA Draft, while the Warriors had the seventh pick. He received a call from then Warriors coach Don Nelson who shared their intent of picking the young sharpshooter. Dell was blunt in his words: I do not want my son to play for the Warriors. “I said, ‘No, we’d rather you not take him if he’s there because we have another place we’d like him to be.' ” “He said, ‘Well, if he’s there we’re going to take him,’ and I said: ‘That’s your choice. You call me and ask me a question and I’m telling you the truth from my end,’ “ Dell Curry said, Garden Party. To nie jest coś całkiem nienormalnego i tu bardziej agent Ace;a odmawia komunikatu dla ESPN niż sam gracz. Oczywiście ,że może być i tak ,że to się skończy odmową gry ale z drugiej strony dla niego Jazz jest obecnie najlepsza opcją bo z miejsca dostanie swobodę gry plus trenera który potrafi rozwijać młodych o ile jest co rozwijać a nie jak George czy Cody Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tecu Opublikowano 18 godzin temu Udostępnij Opublikowano 18 godzin temu Wiem, że dawno, ale... Steve Francis was drafted by the Vancouver Grizzlies with the second overall pick in the 1999 NBA draft, but he refused to play for the team. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ignazz Opublikowano 18 godzin temu Autor Udostępnij Opublikowano 18 godzin temu 3 godziny temu, Behemot napisał(a): Blazers muszą bardzo wierzyć w Chińczyka, skoro wybrali go wiedząc, że cały koszykarski świat zrobi wielkie oczy. Raczej biznes. Portland to jedno z głównych miejsc popularnych wśród ludności chińskiego pochodzenia. Jasne że nie ma podjazdu do 600.000 chinatown w nowym yorku ale wpływy mniejszości w SF i Portland są bardzo mocne. Ten kraniec USA poprzez Pacyfik zawsze był otwarty na Azję. Nie zdziwiłbym się że zamiast głównego kryterium sportowego to próba połączenia biznesu z poziomu mody i marketingu. Nie zabieram oczywiście rookasowi umiejętności bo napędzał swoje notowania na pokazach gdy tylko przybył do USA stając się największym zaskoczeniem ale brałbym pod uwagę że w Portland będzie rok smoka. Over the course of 24 days, the young center from Qingdao, Shandong province, traveled 27,600 kilometers across the United States, working out with 14 NBA teams — once again bringing the presence of a Chinese player to the world's most competitive basketball stage. facet po prostu zrobił odwróconego Ace’a Baileya Razem mieli średnio 7 workouts Chyba nawet Portland miało Jersey z symbolem chińskim kiedyś. Wpływy kultury silne. USA ma 1,6% mieszkańców chińskiego pochodzenia. He was named the CBA Rising Star of the Year in back-to-back seasons (2023-24 and 2024-25) and twice earned spots on both the All-CBA Domestic First Team and the CBA All-Star roster. In the 2023-24 season, Yang was crowned the CBA Defensive Player of the Year, averaging 15.0 points, 10.8 rebounds, 3.9 assists and 2.2 blocks per game. He took his game even further in 2024-25, posting 16.6 points, 3.0 assists and 1.0 steals per game, while shooting 58 percent from the field and 33 percent from three-point range. His 2.6 blocks per game led the league, solidifying his reputation as one of the CBA's premier rim protectors Trochę chyba przegapiony ale poprzez słabość ligi chińskiej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ignazz Opublikowano 15 godzin temu Autor Udostępnij Opublikowano 15 godzin temu Kidd giving Flagg the Sochan treatment Tim MacMahon: Jason Kidd has said multiple times that he’ll utilize Cooper Flagg as a “point guard” early and plans to push him by putting him in situations that might be uncomfortable. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karl Opublikowano 15 godzin temu Udostępnij Opublikowano 15 godzin temu 11 godzin temu, wiLQ napisał(a): Czyli jak przyleci bedzie po temacie. No i to będzie już jutro: https://x.com/DraftExpress/status/1938695279122801094 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi