Skocz do zawartości

Draft 2025

ignazz

Rekomendowane odpowiedzi

Ktoś ogląda, moje top10 by wyglądało mniej więcej tak:

1. Cooper Flagg
2. VJ Edgecombe
3. Dylan Harper
4. Tre Johnson
5. Kon Knueppel
6. Khaman Maluach
7. Jeremiah Fears
8. Cedric Coward
9. Collin Murray-Boyles
10. Rasheer Fleming

18 minut temu, january napisał(a):

No to co, oceny po 1 rundzie:

A picki i trejdy w drugiej rundzie nie moga istotnie zmienic oceny? 😜

Poza tym na 22 oceny masz 5 ponizej przecietnej... jakos zawsze mnie razi taka skala.

Co do pojedynczych druzyn to skomentuje w oddzielnych watkach [bo to raczej wyszla ocena dotyczasowego offseason, a nie tylko samego draftu].

55 minut temu, wiLQ napisał(a):

A picki i trejdy w drugiej rundzie nie moga istotnie zmienic oceny? 😜

Troszkę mogą, ale kto by czekał;)

Kto weźmie (w tej kolejności) Thiero, Kalkbrennera, Kama Jonesa, Fleminga, Pendę i Raynauda to dopisze sobie troszkę na plus. No, przy Thiero mocno na plus.

56 minut temu, wiLQ napisał(a):

Poza tym na 22 oceny masz 5 ponizej przecietnej... jakos zawsze mnie razi taka skala.

Nie do końca, skoro dałem jako startowe "B", to mam:

Powyżej przeciętnej x11: 2x A+ (Rox, Hawks), 3x A (Spurs, OKC, Raps), 1x A- (Heat), 5x B+ (Hornets, Jazz, Wolves, Grizzlies, Celtics)
Wyjściowe B x2 (Mavs, Bulls)
Poniżej przeciętnej x9: 4x B- (Sixers, Wizards, Magic, Kings), 2x C- (Suns, Clippers), 2x D- (Blazers, Nets), 1x F (Pelicans)

Czyli raczej bez słodzenia :) 

13 minut temu, LeweBiodroSmoka napisał(a):

Czyli jest jeszcze większym tłukiem niż można było zakładać.

A Ty jesteś większym hejterem niż można było zakładać.

Nie interesuje Cię kto jak gra, kto jakim jest człowiekiem tylko to, że pod nosem sobie zaklął i to już definiuje go jako tłuka. Słabe to, mimo całej mojej sympatii do Twojej osoby.

Całkowicie niezrozumiałe jest dla mnie oddanie #38 wyboru przez spurs JESZCZE przed rozpoczęciem draftu za inny 2rd ( SAC) i cash 

Spurs co zrozumiałe dla fanów zawsze ten cash zbierali a i logiczne jest że przy wyborach x 2 w pierwszej rundzie nie potrzebowali 3 rookie. Tylko po co tak szybko? Zaskakujące niektóre wybory zepchnęły bardzo ciekawych graczy do 2rd i moim zdaniem wartość #38 urosła. Co gorsze spurs mają sporą ilość obcych 2rd więc praktycznie możliwy byłby trade up o kilka miejsc celem pozyskania jednego z tych głośnych a niewybranych nazwisk. Jest ich 6 więc już 36 pick moim zdaniem jest mocny a może być jeszcze parę niespodzianek. I można było czekać do tego 38. 

19 minut temu, LeweBiodroSmoka napisał(a):

Czyli jest jeszcze większym tłukiem niż można było zakładać.

By Ciebie Krosno w drafcie wybrało byłbyś zachwycony ;) 

Dzisiaj świat tak działa że żywi się takimi grillowanymi sensacyjkami. 

I ludzie się łapią na te 15sekundowe filmiki. 

Teraz, Tecu napisał(a):

A Ty jesteś większym hejterem niż można było zakładać.

Nie interesuje Cię kto jak gra, kto jakim jest człowiekiem tylko to, że pod nosem sobie zaklął i to już definiuje go jako tłuka. Słabe to, mimo całej mojej sympatii do Twojej osoby.

Ktoś w Cb wierzy, daje Ci szansę pójścia wysoko w drafcie i zarobienia dużej kasy, a Ty mu plujesz do dupy od razu na starcie, klnąc i kręcąc łbem. Ja nie wiem jak kto gra, nie przeglądałem się jeszcze nikomu poza topką, oceniam takie zachowanie jako karygodne, ktokolwiek by to zresztą nie był. Oni chyba zapominają jaką szansę dostali od losu i że to dopiero początek a nie koniec drogi.

3 minuty temu, ignazz napisał(a):

By Ciebie Krosno w drafcie wybrało byłbyś zachwycony ;) 

że niby Toronto to Krosno?

pierwsze wrażenie można zrobić tylko raz, jak mylnie to odbieram, to przecież nie będę wmawiał, że jest inaczej, ale jak ktoś mówi potem, że problemem jest odległość od dziecka, to jakoś nie za bardzo ufam, że to tylko pozory

1 minutę temu, LeweBiodroSmoka napisał(a):

Ktoś wierzy w twój zespół i daje Ci szansę pójścia wysoko w tabeli aż do finałów konfy i zarobienia dużej kasy, a Ty mu plujesz do dupy od razu na starcie, klnąc i kręcąc łbem że to KĄT jest i ma słabą mowę ciała i głupią mimikę twarzy  

To młodzian przecież i od razu z marszu wytłumaczył. No zrobił nieładnie i media to grillują ale od razu wyzywać? 

Cytat zmieniłem troszkę. 

Nam nie chodzi o to że promujemy tego typu zachowanie tylko nie wyciągamy tak obraźliwych wniosków. 

Z resztą on tam się tak uśmiechnął równocześnie że bym tego nie podkręcał. 

Taka „kuzwa” zrobił raczej.