Roggi Opublikowano Środa o 19:56 Udostępnij Opublikowano Środa o 19:56 O której Panowie tak wstać żeby nie oglądać jakichś bzdet typu przemowa komisarza itd? Żeby od razu na #1, 2.10? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pepis21 Opublikowano Środa o 20:56 Udostępnij Opublikowano Środa o 20:56 Matko bosko, wielu idiotów grało w tej lidze, ale takiego to chyba dawno nie było. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LAF Opublikowano Środa o 22:10 Udostępnij Opublikowano Środa o 22:10 #9 za DW jest oferowane, ale sam nie wiem czy na miejscu Matta bym nie sypnął #10 + Graysona. Pewnie z #10 pójdzie center (Wolf?), ale jednak może warto zamienić ten pick na elitarnego rolsa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mac Opublikowano Środa o 23:41 Udostępnij Opublikowano Środa o 23:41 Ktoś ogląda, moje top10 by wyglądało mniej więcej tak: 1. Cooper Flagg 2. VJ Edgecombe 3. Dylan Harper 4. Tre Johnson 5. Kon Knueppel 6. Khaman Maluach 7. Jeremiah Fears 8. Cedric Coward 9. Collin Murray-Boyles 10. Rasheer Fleming Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpursNation Opublikowano Czwartek o 00:00 Udostępnij Opublikowano Czwartek o 00:00 Ktoś ma jakiś sensowny link? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuba2419 Opublikowano Czwartek o 03:11 Udostępnij Opublikowano Czwartek o 03:11 8 godzin temu, allen napisał(a): Co za szczur. Wlasciciele powinni sie dogadac żeby nikt go nie wybral w tym roku. Jazz chyba nic sobie z tego nie zrobili xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tecu Opublikowano Czwartek o 04:17 Udostępnij Opublikowano Czwartek o 04:17 Godzinę temu, kuba2419 napisał(a): Jazz chyba nic sobie z tego nie zrobili xD Nie był szczęśliwy, nie ukrywał tego. CMB też nie bardzo z wyboru do Raptors Przedziwny, jak zwykle draft. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qbajag Opublikowano Czwartek o 05:07 Udostępnij Opublikowano Czwartek o 05:07 Miałem nadzieję, że Phoenix jednak wezmą Cartera Bryanta. Po wymianie po Williamsa przynajmniej oprócz Guardów mają 2 centrów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. january Opublikowano Czwartek o 07:22 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano Czwartek o 07:22 No to co, oceny po 1 rundzie: Dallas Mavericks B (wyjściowa ocena) #1 Cooper Flagg. Irving optout + 119/3 extension Nie dało się tego spierniczyć, gratki za franchise playera. Fajne to extension z Irvingiem, które daje im opcje na non-tax MLE, a potrzebują wydania tego na jakiegoś guarda przy kontuzji Kyrie. Loteria draftu dała im złoto. San Antonio Spurs A #2 Dylan Harper #14 Carter Bryant Wygrali z dostaniem z #2 Harpera, który będzie ich przyszłością z Wembym. A udało im się dostać zaskakująco późno wybranego Cartera Bryanta, który jest tam pod każdym względem perfect fitem. Znakomity draft pod dalszą budowę. Philadelphia 76ers B- # 3 VJ Edgecombe To nie jest zły wybór, solidny pick, ale chyba szkoda, że nie udało im się machnąć jakiegoś trade down. Ciekawe czy zobaczymy small lineupy Nurse’a Maxey-McCain-VJ, ale rotacja guardów pod kątem upside wygląda świetnie. Charlotte Hornets B+ #4 Kon Knueppel trade Mark Williams ↔ #29 + late future 1st #29 Liam McNeeley Od dawna wypychali Marka Williamsa, więc nie jest to najgorszy deal, zamiast płacenia mu zaraz dużej kasy skoro w niego nie wierzą. Knueppela cenię I on fajnie się wpasuje do tego teamu shortterm, a długoterminowo powinien być po prostu dobrym graczem. Fajny pick McNeeleya w late 1st Utah Jazz B+ #5 Ace Bailey Trade #21 + 3x2nds ↔ #18 #18 Walter Clayton Myślę, że dobra decyzja Jazz – oni potrzebują ryzykam by zyskać upside, a z #5 pickiem Bailey jest ok. Dobrego coacha mają, może przekonają Ace’a by rozwijał się w taki sposób jak powinien. Lekki trade up po Claytona jest ok, co prawda mają teraz mają multum guardów, ciekawe jak to rozwiążą, ale Clayton to shooter potrzebny im przy tych chuckerach na obwodzie. Washington Wizards B- #6 Tre Johnson Trade #18 <-> #21 +3x2nds #21 Will Riley Tre akurat w Wizz po oddaniu Poole’a pasuje bardzo fajnie. Oni tam mają wielu graczy zorientowanych na defensywę, więc pure scorer I shooter jakim jest Johnson dostanie świetne warunki. Natomiast nie jestem fanem Rileya, tu były według mnie lepsze opcje. New Orleans Pelicans F Trade IND ‘26 1st ↔ #23 Trade CJ McCollum + Kelly Olynyk ↔ Jordan Poole, Saddiq Bey, #40 Trade NOP/MIL ‘26 1st better + #23 ↔ #13 #7 Jeremiah Fears #13 Derik Queen Topka najgorszych draftów ever w mojej opinii. Dumars + Weaver, czyli dwóch głąbów się dobrało w Nowym Orleanie I nie wiem nawet co fanom Pels można napisać. Oddanie McColluma za gorszego Poola, który ma przepłaconą dłuższą niż spadający McCollum umowę. Oddanie picku Pacers za #23 pick, a pick Pacers za rok może być słodki. Wybranie Fearsa z #7 – to jest reach, a jeszcze nie pasuje (brak D I brak legit 3). Oddanie przyszłorocznego unprotected 1st za podskoczenie do #13 picku. Ten pick to może być absolutne złoto. Wybranie Queena z #13 to jest reach I nie jest tu dobrym fitem. Ogólnie Pels teraz nie mają picku za rok. Mają multum złych shooterów do rotacji (Zion, Fears, Missi, Queen). Mają najgorszy defensywny chyba roster w NBA (Zion, Fears, Poole, Queen, Missi). What the fuck??? Przecież Hawks tu mogą za rok zacierać wstępnie rączki na topowy pick. To jest ku*wa skandal taki deal z Hawks. Brooklyn Nets D- Trade: wzięcie Manna za dodatkowy #22 pick #8 Egor Demin #19 Nolan Traore #22 Drake Powell #26 Ben Saraf #27 Danny Wolf Bardzo mi się nie podobają picki Nets. Nie jestem fanem Demina, od Traore I Powella widziałem tu znacznie lepsze opcje. Saraf spoko, Wolf trochę meh. Nie wiem, jak chcą pogodzić wzięcie 3 prospectów, którzy nadają się raczej tylko do gry jako PG. Toronto Raptors A #9 Colin Murray-Boyles Mój ulubieniec z draftu, więc trudno bym ich wysoko nie ocenił. CMB Phoenix Suns C- trade Kevin Durant ↔ #10, 5x2nd, Dillon Brooks, Jalen Green #10 Khaman Maluach trade #29 + future late 1st ↔ Mark Williams No to mamy team z samymi guardami I centrami. Nie podoba mi się ten szybki deal Duranta, bo uważam go za fatalny pod kątem value. Deal po Williams lepszy, wybranie Maluacha też spoko. Ale nie widzę tu dobrego teamu z takimi dziurami (choćby brak Pfa). Portland Trail Blazers D- trade Anfernee Simons + 2x2nd ↔ Jrue Holiday trade #11 ↔ #16 + 2x2nd + ORL ‘28 1st #16 Hansen Yang Nie rozumiem ruchów Blazers. Wątpię w motywację Holidaya po odejściu z mistrzowskich nie tak dawno Celtics do meh teamu. I te 70 mln w kolejnych dwóch sezonach może bardziej boleć niż spadnięcie Simonsa. Wymiana z Grizzlies pod kątem value jest spoko. Natomiast wybór z #16 Yanga to jest coś przedziwnego. Mają już Clingana, wciąż mają Aytona I Williamsa. Ja nie cenię Chińczyka jako 1st roundera, ale sam fit jest tu też przedziwny. Bardzo niska ocena ode mnie. Chicago Bulls B #12 Noa Essengue Solidny pick. Essengue pasuje do stylu biegania Bulls, nie jestem aż takim jego fanem. Ale połączenie fitu w Chicago + potencjału jest tu dobre. Atlanta Hawks A+ Trade Tre Mann, Georges Niangs, #22 ↔ Kristaps Porzingis Trade #13 ↔ #23 + NOP/MIL better ‘26 1st #23 Asa Newell Deal z oddaniem meh przepłaconych grajków I late 1st za Porzingisa uznaję za pozytyw. Niska cena, więc ryzyko małe, a zyskanie tu potencjalnie partnera do PnP Young-Kristaps jest bardzo ciekawe. Natomiast zniszczyli wymianą Pelicans, dali sobie jakiś procent przy zasadach loterii na przyszłoroczny przechwyt franchise playera z tego wyboru. Coś pięknego, rozbój w biały dzień, marzenie każdego GMa. Z #23 wzięli Newella, którego podobno rozważali z #13, bardzo fajny wybór. Ogólnie rzecz biorąc miazga ze strony Atlanty ten draft. Oklahoma City Thunder A #15 Thomas Sorber Trade #24 ↔ future 2nd (meh, możliwe że przejdzie w 2x2nd) Rich get richer. Prędzej czy później wskoczą wysokie umowy w mistrzach NBA, a tu dostają steal pod kosz. Sorber bardzo dobrze tam pasuje, daje solidną podłogę jako rolesa pod koszem, a upside jest taki, że może nawet kiedyś tam z swym passingiem jak dołoży rzut zostać starterem nawet. Nie mieli miejsca na więcej rookasów, więc oddali #24 za meh future 1st. Memphis Grizzlies B+ Trade Desmond Bane for #16 + 3x future 1st Trade #16 + ORL ‘28 1st + 2x2nd ↔ #11 #11 Cedric Coward Bardzo fajne spieniężenie Bane’a I uzyskanie w jego miejsce Cowarda. Solidne zamieszanie a la Kleiman. Minnesota Timberwolves B+ #17 Joan Beringer Wybranie longterm projectu na C, gdy starzeje się Gobert to bardzo fajny pomysł pod kątem przyszłości. Dobrze trafił Beringer pod naukę, szansa na wymianę pokoleniową za jakiś czas na C w Wolves. Miami Heat A- #20 Kasparas Jakucionis Chyba wolę go mimo wszystko od Fearsa/Demina/Traore/Claytona. Steal w takiej sytuacji ze strony Miami, nie spodziewałem się, że Litwin się tak obsunie. Fit z Herro taki sobie, ale przynajmniej z marszu mają 6mana z dużym upside. Orlando Magic B- Trade #16 + 3x1st ↔ Desmond Bane #25 Jase Richardson Dużo oddali za Bane’a, ale East się zrobił open. W końcu dodali shooting, bo Bane to jedno, ale Jase Richardson bardzo tam pasuje w defensywnym teamie z swoim rzutem. Boston Celtics B+ Trade Holiday ↔ Simons +2x2nd Trade Porzingis ↔ Niang #28 Hugo Gonzalez Zrzucenie Porzingisa I Holidaya w wiadomej sytuacji tak tanio zacne. Wybór Gonzaleza, ciekawe czy pod stash. Ładnie pozrzucał Stevens, zobaczymy co dalej. Los Angeles Clippers C- #30 Yanick Konan Niederhauser Nie jestem fanem tego zawodnika, imo były lepsze opcje Sacramento Kings B- Trade future 2nd (meh, możliwe że przejdzie w 2x2nd) ↔ #24 #24 Nique Clifford Kolejny starszy gracz z draftu w Sacramento. Przyda się im, cena umiarkowana. Houston Rockets (trade po Duranta, extension Adamsa i VanVleeta) A+ Najwięksi zwycięzcy tygodnia draftowego (pomijając już Mavs za loterię draftu): 1) Houston Rockets: nie wybierali w 1R finalnie, ale ustawili się pięknie na najbliższe sezony. Oddali właściwie nic za Duranta, fajnie ogarnęli FVV i Adamsa, zrobili miejsce na MLE) 2) Atlanta Hawks: oddali niewiele, a wzmocnili się mocno na potencjalnie słabym wschodzie. I uzyskali potencjalnie monster 1st rounder od Pels 3) Spurs/Thunder/Raptors - za dobre wybory w drafcie Najwięksi przegrani tygodnia draftowego: 1) New Orleans Pelicans: rozwalili sobie przyszłość, zbudowali kompletnie nie pasujący do siebie team, który wygląda na solidny #14 seed za rok na zachodzie, gdzie już nie będą mieć swojego picku. Skompromitował się Dumars z Weaverem nie pierwszy raz w życiu. To jest ku*wa dramat. 2) Portland TrailBlazers: wzięcie Holidaya meh, a za de facto pick w loterii Yang to jakiś mindfuck 3) Brooklyn Nets: bardzo słabo w mojej opinii łącznie wyglądają te ich picki, nic im się skonsolidować nie udało, 3xPG wybrany... No meh. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wiLQ Opublikowano Czwartek o 07:51 Udostępnij Opublikowano Czwartek o 07:51 18 minut temu, january napisał(a): No to co, oceny po 1 rundzie: A picki i trejdy w drugiej rundzie nie moga istotnie zmienic oceny? Poza tym na 22 oceny masz 5 ponizej przecietnej... jakos zawsze mnie razi taka skala. Co do pojedynczych druzyn to skomentuje w oddzielnych watkach [bo to raczej wyszla ocena dotyczasowego offseason, a nie tylko samego draftu]. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mich@lik Opublikowano Czwartek o 08:06 Udostępnij Opublikowano Czwartek o 08:06 43 minuty temu, january napisał(a): 3) Brooklyn Nets: bardzo słabo w mojej opinii łącznie wyglądają te ich picki, nic im się skonsolidować nie udało, 3xPG wybrany... No meh. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LeweBiodroSmoka Opublikowano Czwartek o 08:37 Udostępnij Opublikowano Czwartek o 08:37 życzę mu aby skończył jak Okafor, co za jebany łeb Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
allen Opublikowano Czwartek o 08:47 Udostępnij Opublikowano Czwartek o 08:47 Tlumaczyl sie pozniej, ze nie chcial byc daleko od dziecka, czy cos w tym stylu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
january Opublikowano Czwartek o 08:53 Udostępnij Opublikowano Czwartek o 08:53 55 minut temu, wiLQ napisał(a): A picki i trejdy w drugiej rundzie nie moga istotnie zmienic oceny? Troszkę mogą, ale kto by czekał;) Kto weźmie (w tej kolejności) Thiero, Kalkbrennera, Kama Jonesa, Fleminga, Pendę i Raynauda to dopisze sobie troszkę na plus. No, przy Thiero mocno na plus. 56 minut temu, wiLQ napisał(a): Poza tym na 22 oceny masz 5 ponizej przecietnej... jakos zawsze mnie razi taka skala. Nie do końca, skoro dałem jako startowe "B", to mam: Powyżej przeciętnej x11: 2x A+ (Rox, Hawks), 3x A (Spurs, OKC, Raps), 1x A- (Heat), 5x B+ (Hornets, Jazz, Wolves, Grizzlies, Celtics) Wyjściowe B x2 (Mavs, Bulls) Poniżej przeciętnej x9: 4x B- (Sixers, Wizards, Magic, Kings), 2x C- (Suns, Clippers), 2x D- (Blazers, Nets), 1x F (Pelicans) Czyli raczej bez słodzenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LeweBiodroSmoka Opublikowano Czwartek o 08:53 Udostępnij Opublikowano Czwartek o 08:53 3 minuty temu, allen napisał(a): Tlumaczyl sie pozniej, ze nie chcial byc daleko od dziecka, czy cos w tym stylu. Czyli jest jeszcze większym tłukiem niż można było zakładać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tecu Opublikowano Czwartek o 09:10 Udostępnij Opublikowano Czwartek o 09:10 13 minut temu, LeweBiodroSmoka napisał(a): Czyli jest jeszcze większym tłukiem niż można było zakładać. A Ty jesteś większym hejterem niż można było zakładać. Nie interesuje Cię kto jak gra, kto jakim jest człowiekiem tylko to, że pod nosem sobie zaklął i to już definiuje go jako tłuka. Słabe to, mimo całej mojej sympatii do Twojej osoby. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
balech Opublikowano Czwartek o 09:12 Udostępnij Opublikowano Czwartek o 09:12 Niezły ananas z tego Ejsa, ten od Toronto niewiele chyba mądrzejszy. Problemy pierwszego świata hehe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ignazz Opublikowano Czwartek o 09:12 Autor Udostępnij Opublikowano Czwartek o 09:12 Całkowicie niezrozumiałe jest dla mnie oddanie #38 wyboru przez spurs JESZCZE przed rozpoczęciem draftu za inny 2rd ( SAC) i cash Spurs co zrozumiałe dla fanów zawsze ten cash zbierali a i logiczne jest że przy wyborach x 2 w pierwszej rundzie nie potrzebowali 3 rookie. Tylko po co tak szybko? Zaskakujące niektóre wybory zepchnęły bardzo ciekawych graczy do 2rd i moim zdaniem wartość #38 urosła. Co gorsze spurs mają sporą ilość obcych 2rd więc praktycznie możliwy byłby trade up o kilka miejsc celem pozyskania jednego z tych głośnych a niewybranych nazwisk. Jest ich 6 więc już 36 pick moim zdaniem jest mocny a może być jeszcze parę niespodzianek. I można było czekać do tego 38. 19 minut temu, LeweBiodroSmoka napisał(a): Czyli jest jeszcze większym tłukiem niż można było zakładać. By Ciebie Krosno w drafcie wybrało byłbyś zachwycony Dzisiaj świat tak działa że żywi się takimi grillowanymi sensacyjkami. I ludzie się łapią na te 15sekundowe filmiki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LeweBiodroSmoka Opublikowano Czwartek o 09:14 Udostępnij Opublikowano Czwartek o 09:14 Teraz, Tecu napisał(a): A Ty jesteś większym hejterem niż można było zakładać. Nie interesuje Cię kto jak gra, kto jakim jest człowiekiem tylko to, że pod nosem sobie zaklął i to już definiuje go jako tłuka. Słabe to, mimo całej mojej sympatii do Twojej osoby. Ktoś w Cb wierzy, daje Ci szansę pójścia wysoko w drafcie i zarobienia dużej kasy, a Ty mu plujesz do dupy od razu na starcie, klnąc i kręcąc łbem. Ja nie wiem jak kto gra, nie przeglądałem się jeszcze nikomu poza topką, oceniam takie zachowanie jako karygodne, ktokolwiek by to zresztą nie był. Oni chyba zapominają jaką szansę dostali od losu i że to dopiero początek a nie koniec drogi. 3 minuty temu, ignazz napisał(a): By Ciebie Krosno w drafcie wybrało byłbyś zachwycony że niby Toronto to Krosno? pierwsze wrażenie można zrobić tylko raz, jak mylnie to odbieram, to przecież nie będę wmawiał, że jest inaczej, ale jak ktoś mówi potem, że problemem jest odległość od dziecka, to jakoś nie za bardzo ufam, że to tylko pozory Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ignazz Opublikowano Czwartek o 09:19 Autor Udostępnij Opublikowano Czwartek o 09:19 1 minutę temu, LeweBiodroSmoka napisał(a): Ktoś wierzy w twój zespół i daje Ci szansę pójścia wysoko w tabeli aż do finałów konfy i zarobienia dużej kasy, a Ty mu plujesz do dupy od razu na starcie, klnąc i kręcąc łbem że to KĄT jest i ma słabą mowę ciała i głupią mimikę twarzy To młodzian przecież i od razu z marszu wytłumaczył. No zrobił nieładnie i media to grillują ale od razu wyzywać? Cytat zmieniłem troszkę. Nam nie chodzi o to że promujemy tego typu zachowanie tylko nie wyciągamy tak obraźliwych wniosków. Z resztą on tam się tak uśmiechnął równocześnie że bym tego nie podkręcał. Taka „kuzwa” zrobił raczej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi