Skocz do zawartości

[2042] Draft i Free Agency - Komentarze

julekstep

Rekomendowane odpowiedzi

1 minutę temu, Cichy napisał(a):

Swoja droga dziwi mnie az taka niechec do Hawesa, drewno z niesamowitym blokiem i postem i bardzo dobra zbiorka - pasowalaby pewnie do 9 z 10 ekip z tego FA, ktore beda graly outside, no 10 mln na 4 lata bez podwyzek to nie jest bardzo wysoki kontrakt na nasze warunki no i trejdowalny

Kahr ludziom wszedł do głowy ludziom za mocno i wszyscy odpuszczają wysokich.

5 godzin temu, Koelner napisał(a):

DeRozan chyba przepłacony 

Zasady nie mają ceny. 💪

8 godzin temu, julekstep napisał(a):

85wyjq.jpg

W odróżnieniu od mojego pierwszego FA z Ersanem, gdzie po prostu chciałem po przedłużać swoich nie bardzo rozumiejąc jeszcze tego konsekwencje, teraz w kontrakt DeMara zainwestowałem świadomie. @SlaKB o którym zawsze sądziłem, że szanuje kulturę organizacji okazał się osobą, która niestety patrzy na ten proces bardzo wyrywkowo (szkoda że w walce o Rubio grającym w drużynie z tanku nie był tak zdeterminowany..). Utrzymanie DeMara kosztowało mnie sporo - i nie mówię tylko o tym kontrakcie, ale uznałem że to najlepsze rozwiązanie. Udało mi się utrzymać core drużyny na ten sezon - co było kluczowe. Oczywiście są już gotowe wyroki, że DeRozan to najgorszy kontrakt simki, ale psy szczekają, a karawana jedzie dalej. Dumni SuperSonics mają DeMara właściwie na kontrakcie do końca jego kariery u siebie. Pierwsze 3-4 sezony są wysokie ale finansowo strawialne, natomiast pozostałe dwa za 20,5mln i 22,5mln wchodzą w życie już po zakończeniu aktualnych kontraktów Lopeza i Dragicia, przez co nie powinny zapychać mi wtedy salary. 

Ściągnięcie na ten sezon Kwamea Browna i walka o DeRozana kosztowały mnie głębię składu i kolejny pick oraz utratę McGradyego, ale ostatecznie skład po tym FA (dla mnie FA się już właściwie skończyło) jest na tyle mocny, by dać duetowi Brook/Goran kolejną szansę na walkę o jak najwyższe cele. Teraz czeka mnie jeszcze tylko podpisanie 12-go gracza, a po Day 20 powrót za Connaughtona Beasleya - i to będzie mój team na ten sezon. Oczywiście po sezonie nie stać mnie będzie na utrzymanie kogoś z dwójki Kwame Brown / Andris Biedrins, ale w tym sezonie sprawdzimy jak ten tandem będzie wspierał Brooka Lopeza pod koszem oraz wreszcie Ersan Ilyasova po wielu latach doczekał się wywalczenia sobie regularnych minut w rotacji, a z obwodu znów to będzie wspierał duet Goran Dragic / DeMar DeRozan uzupełniany z ławki Jonny Flynnem i coraz lepszym Alexem Caruso. 

2 sezony temu też postawiłem na wąski skład, ale wtedy miałem problemy z łataniem składu z ławki na poszczególnych pozycjach. Tym razem starałem się odpowiednio te luki uzupełnić mając po 2-3 graczy na każdą pozycję. 

Go Dumni SuperSonics! 

Edytowane przez Alonzo

IMG-0043.jpg

podoba mi się nowy pobór. 

Godzinę temu, Alonzo napisał(a):

Utrzymanie DeMara kosztowało mnie sporo - i nie mówię tylko o tym kontrakcie, ale uznałem że to najlepsze rozwiązanie. Udało mi się 

Go Dumni SuperSonics! 

Czyli nie spałeś po nocach, nerwy alkohol i wyładowanie stresu w gogo?

c*** z tym DeRozanem, ale co odjebal Monroe to nie wiem.

@Alonzo szanuję kulturę organizacji, tak jak pisałem Ci na priv, ale to nie znaczy, że teraz będę odpuszczał graczy, bo tankować mi się nie chcę. Chociaż po decyzji Monroe to wychodzi na to, że i tak będę miał wysoki pick 🙃

@MarcusCamby co do położenia FA, to nie zgodzę się. Oferty danym graczą dawałem najlepsze, to że oni podjęli dziwne decyzję to nie moja wina. Po wszystkich licytować nie mogłem, wybrałem graczy trochę z cienia, żeby podpisać ich taniej. Nie wyszło. Gdybym szedł w topowe nazwiska typu DMC czy Capela to ich  kontrakty zaczynały by się od 15 baniek w górę i wtedy to też nie byłyby fajne podpisy. Z tego względu wolałem iść w Monroe, którego każdy miał w dupie, a że podjął taką decyzję to cóż, zdarza się. Rubio mogłem dorzucić bańkę i zwiększyć % ale więcej bym mu i tak nie dał więc i tak skończyłby w Nuggets, którzy dopóki nie będą zmuszeniu dawać nowych kontraktów swojemu BIG3 to mają w miarę spoko sytuację, a jak będą wchodzic te nowe kontrakty to ten Rubio i tak będzie zaczynał im wadzić. 

Jestem w o tyle dobrej sytuacji, że mam swoje picki więc organizacja jest w stosunkowo dobrej pozycji. Tych graczy których mam mogę oddać w trakcie sezonu (poza Jeffersonem ofc) i uderzyć za rok, zobaczymy jak będą wyniki wyglądały :)

Edytowane przez SlaKB

9 minut temu, ignazz napisał(a):

Czyli nie spałeś po nocach, nerwy alkohol i wyładowanie stresu w gogo?

- oddanie kolejnego picku

- oddanie głębi składu

- strata McGradyego

- ograniczenia finansowe

- projekt z duetem Kwame/Biedrins tylko na sezon

-kombinacje z rosterem/salary jakie mnie czekają po tym sezonie

.. ale najważniejszy cel - czyli utrzymanie mojej trzeciej opcji osiągnięty 💪

1 minutę temu, SlaKB napisał(a):

c*** z tym DeRozanem, ale co odjebal Monroe to nie wiem.

@Alonzo szanuję kulturę organizacji, tak jak pisałem Ci na priv, ale to nie znaczy, że teraz będę odpuszczał graczy, bo tankować mi się nie chcę. Chociaż po decyzji Monroe to wychodzi na to, że i tak będę miał wysoki pick 🙃

.. jak to się mówi - gdzie kucharek sześć..

W I etapie tą energię, którą włożyłeś w II i III na DeRozana powinieneś włożyć w walkę o Rubio i tam dołożyć jeszcze % a pewnie i $$. A tak zamiast utrudnić walkę o kolejne mistrzostwo Denver wzmacniając się solidnym pg udupiłeś mnie - gdzie ja walczę właściwie tylko o playoffs.. Do tego DeRozan to gracz, który powinien zarabiać max 8-10mln$ a dzięki Twojej strategii okazał się droższy od Rubio.. Dzięki @SlaKB

A na końcu zostałeś z tą kasą niczym Himilsbach z angielskim..