blackmagic Opublikowano 22 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2015 Jeszcze byl film na koniec Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano 22 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2015 Rappar swoje, najgorszy najpopularniejszy sitcom wreszcie się skończył, a ten w żałobie. Okar, ta sama uwaga co do Rappara. Pisz sobie że to ulubiony, tak jak w ostatnim poście, ale nigdy nie pisz o PB że to najlepszy serial, wprowadzasz ludzi w błąd. A co, masz monopol na prawdę? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sirkozi Opublikowano 22 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2015 Nie. Oglądał Family Guy'a po prostu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kulfon Opublikowano 22 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2015 ahahah, nie widziałem tego, pasuje idealnie inna sprawa, że fg lepiej wchodzi niż bb i wire razem wzięte Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sylvinho. Opublikowano 22 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2015 Polecicie może serial podobny do House of Cards lub Suits? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kulfon Opublikowano 22 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2015 może community? jakoś specjalnie podobne nie są, ale skojarzył mi się ze suits, ten to bardziej komedia niż dramat. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sylvinho. Opublikowano 22 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2015 może community? jakoś specjalnie podobne nie są, ale skojarzył mi się ze suits, ten to bardziej komedia niż dramat. OK, na pewno sprawdzę. Dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Findek Opublikowano 22 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2015 (edytowane) Rappar, nic się nie zmieniło od ostatniej rozmowy na ten temat. Są sztywne mierniki, takie jak poziom gry aktorskiej, poziom dialogów, scenariusza, scenografii, oczywiście pamiętając o konwencji - kontekst jest ważny.BB nie jest z mojej ścisłej czołówki ale jeżeli prowokujecie mnie do takich porównań to oczywiście PB jest przy BB jak Czas Honoru przy Kompanii Braci. Sam zaczynałem od PB ale nie czarujmy się. Serial bazował na 1. Genialnym planie ucieczki z więzienia, które to 2. było pełne różnego rodzaju i rasy bad assów. I koniec.Wymowny jest fakt, że bracia Scofield i Burrows już prawie nie istnieją na ekranie, a T-Bag i Abruzzi rozkwitli. Ludzie, nikomu oglądać nie zabraniam. Upraszam jedynie o rozsądne i odpowiedzialne stosowanie słowa "najlepszy". inna sprawa, że fg lepiej wchodzi niż bb i wire razem wzięte To tak jakbyś napisał, że hawajska wjeżdża lepiej niż bigos. Edytowane 22 Lutego 2015 przez Findek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano 22 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2015 Czyli od dzisiaj jak chcę użyć słowa najlepszy pytać Ciebie o pozwolenie? Btw w czym tak Peter Stormare rozkwitł? Akurat jego rola w Arrowie była wybitnie słaba i jakoś nie widzę by jego kariera przebijała braci PB. może community? jakoś specjalnie podobne nie są, ale skojarzył mi się ze suits, ten to bardziej komedia niż dramat. Community uwielbiam, ale nie mam pojęcia co wspólnego ma ze suitsami. Jeśli miałbym do czegoś porównywać, najbliżej mu do anime School Rumble. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kulfon Opublikowano 23 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2015 Czyli od dzisiaj jak chcę użyć słowa najlepszy pytać Ciebie o pozwolenie? Btw w czym tak Peter Stormare rozkwitł? Akurat jego rola w Arrowie była wybitnie słaba i jakoś nie widzę by jego kariera przebijała braci PB. Community uwielbiam, ale nie mam pojęcia co wspólnego ma ze suitsami. Jeśli miałbym do czegoś porównywać, najbliżej mu do anime School Rumble. głownym bohaterem jest prawnik bez dyplomu findek, props za odkrycie, że każdemu smakuje co innego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano 23 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2015 To mniej więcej jak mówić, że dr Who i dr House są podobni, ponieważ w obu głownymi bohaterami są doktorzy. Suits i community należą do kompletnie innych gatunków w innym formacie, a i jedyną cechą wspólną pomiędzy Jeffem i Mikiem jest to, że nie mają dyplomu. Przecież nawet w serialu Jeff nie pracuje już jako prawnik. Już pomijając fakt, że Jeff głównym bohaterem nie jest. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kulfon Opublikowano 23 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2015 może community? jakoś specjalnie podobne nie są, ale skojarzył mi się ze suits, ten to bardziej komedia niż dramat. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Findek Opublikowano 23 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2015 (edytowane) Wyluzuj. Każdy ma inny gust. Nie czytasz ze zrozumieniem. Edytowane 23 Lutego 2015 przez Findek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blackmagic Opublikowano 23 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2015 Fabularnie PB był zajebisty Brat 1 trafia za zabojstwo do wiezienia. Brat 2 wytatulowal sobie plan ucieczki z wiezienia i trafia tez tam. Potem z 10 czy ilu tam kolesiami uciekaja. Afera z bratem 1 siega do wiceprezydent a potem i dalej. Ci co scigali braci potem walcza z nimi ramie w ramie. Potem brat 2 trafia do wiezienia a na koncu dziewczyna brata 2. Moglem cos pominac ale ogolnie to chyba inaczej pojmujemy zajebista fabule Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano 23 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2015 Brat 1 trafia za zabojstwo do wiezienia. Brat 2 wytatulowal sobie plan ucieczki z wiezienia i trafia tez tam. Potem z 10 czy ilu tam kolesiami uciekaja. Afera z bratem 1 siega do wiceprezydent a potem i dalej. Ci co scigali braci potem walcza z nimi ramie w ramie. Potem brat 2 trafia do wiezienia a na koncu dziewczyna brata 2. Moglem cos pominac ale ogolnie to chyba inaczej pojmujemy zajebista fabule Podawaj mi seriale z fajną fabułą według Ciebie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blackmagic Opublikowano 23 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2015 Rappar i kucio. Wszystko zalezy od tematyki. Nie ma co porownywac lost do prison brake'a ani np. Deadwood czy carnivale bo kazdy jest w innej konwencji. Z seriali ktore ogladalem to dobra fabule mial the wire i homeland choc ten drugi rozkrecal sie dlugo i nie widzialem jeszcze ostatniego sezonu. O i jeszcze kompania braci. Z seriali bardzie sf czy fantasy to carnivale i jericho tez mialy swietna historie ale wiadomo tu przez konwencje trzeba patrzec troche inaczej. Reszta seriali braki w fabule nadrabia klimatem jak hannibal lie to me true detective. PB nie mial ani jednego ani drugiego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tegotamtego Opublikowano 23 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2015 1szy sezon PB był dobry imo, zluzujta lejce. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano 23 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2015 Ja fanem PB zbytnim nie jestem, sezon 3 męczyłem dwa lata, ale początek to był miodzo. Świetnie się go oglądało. Z seriali, które fabularnie rozpierdalają to polecam BSG. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blackmagic Opublikowano 23 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2015 Battle star galactica? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano 23 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2015 Battle star galactica? yup Chociaż tak wiem, to serial o grubce ludzi na statkach, którzy sobie latają po kosmosie, a złe roboty ich gonią. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi