Skocz do zawartości

Seriale

n_i_m_h

Rekomendowane odpowiedzi

31 minut temu, LAF napisał(a):

O jakim serialu mowa , Dojrzewanie ? 

Zostałem zwabiony w ten wątek więc zacząłem czytać. 

w skrócie, czy w wieku 13-15 lat próbowałeś bronie w Diablo czy złapać w wolnym tańcu koleżankę za tyłek? chłopcy są oburzeni że w 2024 13 latek z uk interesował się płcią przeciwną bo oni nie 

58 minut temu, Koelner napisał(a):

w skrócie, czy w wieku 13-15 lat próbowałeś bronie w Diablo czy złapać w wolnym tańcu koleżankę za tyłek? chłopcy są oburzeni że w 2024 13 latek z uk interesował się płcią przeciwną bo oni nie 

Czy moze przed 40tka chcesz miec juz vibe najebanego wujka z wesela 🤣

2 godziny temu, Koelner napisał(a):

Ty do tej pory chyba nie złapałeś i pozostaje ci wciąż ślinić się do zdjęć modelek w necie 

Myślę, że zadowoliłbyś się numerkiem 50 w kolejce do tych patusiar z onlyfans 

• 2 tygodnie później...

Żydek z Naughty Dog coraz śmielej odpina wrotki. Jeśli komuś się wydawało, że gra TLOU2 doszła do ściany z wywoływaniem konsternacji lewacką agendą to po ostatnim odcinku serialu musi zmienić to zapatrywanie. Z każdym kolejnym projektem tego pana robi się coraz dziwniej.

7 minut temu, Kily napisał(a):

Żydek z Naughty Dog coraz śmielej odpina wrotki. Jeśli komuś się wydawało, że gra TLOU2 doszła do ściany z wywoływaniem konsternacji lewacką agendą to po ostatnim odcinku serialu musi zmienić to zapatrywanie. Z każdym kolejnym projektem tego pana robi się coraz dziwniej.

Trochę tego dużo ale czy więcej niż w grze, to chyba nie. Za to scena z gitarą i sekwencja w TV i metrze pierwsza klasa. 

Niby w grze było podobnie, ale lesbijski seks w reakcji na wieść o ciąży (poprzedzonej chęcią odstrzelenia) i teksty laski o byciu tatą to jednak nowość.

Serial pod wieloma względami jest super i widać to przywiązanie do detali, które było w Czarnobylu (też Mazin). W niektórych miejscach serial wręcz naprawia różne głupotki gry, ale potem przychodzi coś takiego jak wyżej i zażenowanie zaczyna brać górę.

2 minuty temu, Szabla napisał(a):

Mówicie o dosłownym wybieleniu jednej z postaci, czy coś pominąłem? 

Hmm teraz to nie wiem o czym piszesz, bo ja wcześniej pisałem o opaleniu jednej z białych postaci z gry. A w ostatnim odcinku pojawiło się to co oznaczyłem jako „ukryta zawartość” żeby nie rzucać spoilerami. 

Isaak stal się jaśnie(jszym) panem. 

A scena w teatrze, to to samo (prawie) co było w grze w miejscówce Eugene'a. Poza ciąża i chęcią zabicia.

Moim zdaniem wyzwolenie emocji, zejście napięcia spowodowało, to co się stalo. 

No, ale tęcza na murze przetrwała apolalipse :)

8 minut temu, Szabla napisał(a):

Isaak stal się jaśnie(jszym) panem. 

To mi w sumie nie przeszkadzało, bo nawet jaśniejszy, to to jest wciąż ten sam aktor, który służył wizerunkiem do odwzorowania postaci w grze.

7 minut temu, Szabla napisał(a):

A scena w teatrze, to to samo (prawie) co było w grze w miejscówce Eugene'a. Poza ciąża i chęcią zabicia.

Moim zdaniem wyzwolenie emocji, zejście napięcia spowodowało, to co się stalo. 

No, ale tęcza na murze przetrwała apolalipse :)

No właśnie prawie robi w tym przypadku różnicę.