Skocz do zawartości

Seriale

n_i_m_h

Rekomendowane odpowiedzi

U mnie podobnie. Może 'rozczarowanie' to zbyt duże słowo, ale pierwszy sezon bardziej mi się podobał.

Identyczna sytuacja z Gomorrą. Drugi sezon również dobry, ale pierwszy IMO lepszy.

A mi w drugim spodobało się to ,że pokazali że mafiosi to są w sumie prostacy.. Mają rubaszne żarty to są same doły społeczne nawet jeśli założą garnitury . A w amerykańskich serialach jak choćby Sopranos to się odnosi wrażenie jakby to co najmniej była wyższa klasa średnia

W drugim każdy zdradzał każdego. Można zabić żonę brata kumpla każdego nic nie ma znaczenia

A mi w drugim spodobało się to ,że pokazali że mafiosi to są w sumie prostacy.. Mają rubaszne żarty to są same doły społeczne nawet jeśli założą garnitury . A w amerykańskich serialach jak choćby Sopranos to się odnosi wrażenie jakby to co najmniej była wyższa klasa średnia

W drugim każdy zdradzał każdego. Można zabić żonę brata kumpla każdego nic nie ma znaczenia

Trudno ocenić na ile Gomorrah oddaje rzeczywistość,gdyż serial pokazuje mafie w czarnych barwach "blackest black".,Nie ma podziału charakterów na "dobrych" i "złych" tylko na "złych" i "jeszcze gorszych" bez honoru , zasad i poszanowania więzi rodzinnych,Zbrodnie są popełniane bezmyślnie dla samej przyjemności zabijania a ofiary wybierane przypadkowo.W The Sops można znaleźć postacie bandytów mniej lub bardziej zdeprawowanych,a nawet dosyć sympatycznych,przestrzegających  zasad ,szanujących rodzinę a nawet "dobrych samarytan" pomagających nauczycielom odzyskać skradzione samochody itp.,W Ameryce mafia ma inny modus operandi .,Często bossowie LCNostry maja status celebryty., mieszkają w atrakcyjnych dzielnicach,  Pieniądze LCN są inwestowane w legalne przedsiębiorstwa,niektóre cały czas doskonale funkcjonują nawet jak nie przynoszą profitu.,

Edytowane przez mayor

Nie wiem jak jej w stanach, domyślam się że masz lepsze pojęcie. Przecież to oprychy najgorszego sortu. Ja wiem, że bossowie to inna półka ale nie wymagajmy żeby koleś ogarniający ulicę był czymś innym niż brutalną siłą.

Co do Belfra. Początkowo był tu średnio oceniony a jest naprawdę niezły.

Myślałem, że boom na Tolkiena spowoduje pojawienie się fajnych seriali Fantasy a tu nie ma nic wielkiego. No i z dzieciństwa pamiętam japoński serial "Musashi" (czy jakoś tak) obejrzałbym coś podobnego.

Ja obejrzałem 2-3 odcinki Belfra i przeczytałem na forum, że spoko realizacja, ale bez zaskoczenia i wiadomo kto zabił - tiaaa. Żulczyk głupi nie jest i bawi się, tworząc napięcie związane z postacią zabójcy. Na pewno nie dowiemy się tego przed zakończeniem serialu. Dodatkowo co odcinek mamy fajne wzbogacenie wiadomości o bochaterach i często zmienia się optyka patrzenia na te same wydarzenia. Jak na polskie warunki mocne 8/10, obiektywnie spokojnie 7/10. 

A ja wciąz nie jestem przekonany. o ile pierwszy odcinek prawie urwał dupe zonie i mnie tak dalej było juz troche nudno. Wątek jest dośc łatwy do przewidzenia, ale wciąz czekam na rozwój wydarzeń.

nakładli cycków w pierwszym epizodzie zeby przyciagnąc publike a teraz coraz mniej golizny ;)

Odcinek nr 5, trochę akcji #spoilerommowimynie, dużo cycków pomalowanych na złoto na pierwszym planie, trochę czarnych cycków (niemalowanych), w tle robienie laski, palcówy i takie tam no i czarna kutanga jak sztanga, amatorom golizny powinno pasować. ;)