Skocz do zawartości

Seriale

n_i_m_h

Rekomendowane odpowiedzi

Oglądał ktoś "Boardwalk Empire"? Jestem na s01e10 i o ile na początku było super, tak teraz mocno mnie nudzi. Czy to się bardziej rozwinie, będzie więcej napięcia i pójdzie w ciekawszym kierunku? Czy raczej cały serial jest podobny? Nie chce mi się oglądać kolejnych czterech serii i nudzić.

Polecam mocno oglądać dalej. Serial z każdym sezonem lekko się zmienia. 

Boardwalk Empire - dla mnie nie był nudny od początku, a wiać nudą zaczęło w ostatnim sezonie. Pozostałe sezony, wg mnie, równiutkie.

Luke Cage - jestem po 4 odcinkach. Przyjemny. Nie ma rozpierdolu co 4 minuty (jeśli ktos woli non stop rozpierdol to jak zawsze kieruję po Arrow), logiki w scenariuszu brakuje ale muzyka i zdjęcia jak zwykle w Netflixowych Marvelach na najwyższym poziomie i ogląda się pięknie. Wielki plus, za wykorzystanie etatowych murzynów z The Oz.

Westworld po 3 odcinkach - najlepsze jest to, że chociaż role Hopkinsa i Harrisa są dobre, to mógłby ich zagrać kompletnie kto inny, pewnie nawet nieznany, i nadal serial obroniłby się z palcem w dupie. Jeffrey Wright wreszcie dostać od HBO poważną rolę, Marsden świetny, ten dobry kowboj z ostatnich 2 odcinków też świetny. Fabuła posuwa się do przodu w idealnym tempie, oglądam z napięciem i czekam na więcej, ale w każdym odcinku dowiaduje się wystarczająco dużo, żeby nie odejść od ekranu niezaspokojonym. Mój nowy faworyt od HBO.

Edytowane przez Findek

Boardwalk Empire - dla mnie nie był nudny od początku, a wiać nudą zaczęło w ostatnim sezonie. Pozostałe sezony, wg mnie, równiutkie.

Westworld po 3 odcinkach - najlepsze jest to, że chociaż role Hopkinsa i Harrisa są dobre, to mógłby ich zagrać kompletnie kto inny, pewnie nawet nieznany, i nadal serial obroniłby się z palcem w dupie. Jeffrey Wright wreszcie dostać od HBO poważną rolę, Marsden świetny, ten dobry kowboj z ostatnich 2 odcinków też świetny. Fabuła posuwa się do przodu w idealnym tempie, oglądam z napięciem i czekam na więcej, ale w każdym odcinku dowiaduje się wystarczająco dużo, żeby nie odejść od ekranu niezaspokojonym. Mój nowy faworyt od HBO.

Ciesze się ,że Westworld ma pozytywny odbiór.,Chociaż mnie ten serial nie wziął(obejrzałem w całości  tylko pierwszy epizod) to dobrze ,że komuś się podoba i HBO nie wyrzuciło w błoto $100 mln,. Co do Boardwalk Empire to rzeczywiście ostatni skrócony sezon najsłabszy,ale moim zdaniem pozostałe sezony,a nawet poszczególne epizody nie są równe.,HBO zastosowało trick.,Najważniejszy Pierwszy Epizod Sezonu1., Nakręcony z hollywoodzkim rozmachem za $18 mln, wyreżyserowany przez Scorsese po to żeby ustanowić franczyzę i wejść widzowi do głowy,.A reszta już mniej ważna., Mnie w B. Empire  najbardziej podobały się kostiumy,rekwizyty a w zasadzie cała scenografia.,Chociaż serial nie był kręcony w Atlantic City to jednak widzowi ciężko się w tym zorientować.,

Mnie w B. Empire  najbardziej podobały się kostiumy,rekwizyty a w zasadzie cała scenografia.,Chociaż serial nie był kręcony w Atlantic City to jednak widzowi ciężko się w tym zorientować.,

Mam odmienne zdanie. Cała promenada strasznie sztuczna i komputerowa, aż razi w oczy. Brakuje w tym rozmachu i jakiejś wyrazistości. Same kostiumy czy rekwizyty jak najbardziej git.

Mam odmienne zdanie. Cała promenada strasznie sztuczna i komputerowa,

Nie masz racji.,Promenada nie jest komputerowa.,Replika promenady była wybudowana na Rockaway z drewna i gwoździ.,Widziałem na własne oczy.,Nawet deski na konstrukcje struktury deptaka ekipa zebrała z oryginalnych fragmentów rozwalonych przez huragan Sandy.,Niedaleko mnie kręcili także dużo scen BE i na przykład jak w budynku były klimatyzatory w oknach to płacili sporo kasy  właścicielom za usunięcie i przysyłali ekipę elektryków do wymontowania i ponownego montażu.,   

Sundance TV emitowała po dwa epizody Gomorry,nie mam pojęcia ,które to były sezony.,W każdym razie końcowa scena to uwolnienie Don Pietro z więziennego konwoju.?,Serial bardzo dobry jedyne minusy to dialogi i niedoświetlone zdjęcia.,Do Sopranos raczej trudno porównywać ,gdyż Gomorrah ma inne przesłanie .,Włoski serial de-gloryfikuje mafie ,każda z postaci jest jednoznacznie zła,ofiarami zbrodni są głównie, zwykli niewinni  ludzie.,W Sopranos jest odwrotnie.,Nie oglądałem Praw Ulicy,ale nie sposób obejrzeć wszystkie   seriale.,W każdym razie Gomorrah to jeden z najlepszych importów.,

A ja wciąz nie jestem przekonany. o ile pierwszy odcinek prawie urwał dupe zonie i mnie tak dalej było juz troche nudno. Wątek jest dośc łatwy do przewidzenia, ale wciąz czekam na rozwój wydarzeń.

nakładli cycków w pierwszym epizodzie zeby przyciagnąc publike a teraz coraz mniej golizny ;)