Skocz do zawartości

Seriale

n_i_m_h

Rekomendowane odpowiedzi

Obejrzałem sobie końcu Stranger Things. No i muszę przyznać, że nie oglądało się źle, chociaż czerwonych falg jest masa. 12-letnie dzieci jako główni bohaterowie (ale grubas był tak na propsie że nawet nie bardzo przeszkadzało), potworek bez twarzy jakoś dziwnie przypominający i łączący cechy innych potworków które amerykanie już kiedyś wymyślili (+jego odgłos, bardzo sztampowy), wkurwiająca dziewczynka, która miała grać creepa a wyszło jakoś nieśmiało i źle aktorsko. To te czerwone flagi. Na plus na pewno prowadzenie narracji i budowanie napięcia (nie powiem, że historia bo to bardzo subiektywna rzecz - dla mnie była słaba, ale jak ktoś lubi Kinga to łyknie to jak szczupak płotkę), klimat 80s i elementy humorystyczne. Ogólnie nie czuję jakbym stracił czas, ale polecać jakoś strasznie nie będę.

Wczoraj EPIX pokazał dwie interesujące premiery Berlin Station i Graves.,Pierwszy serial to espionage drama koprodukcja amerykańsko-niemiecka ciekawy zestaw nowych twarzy aktorów,świetny plot nawiązujący do współczesnych zagrożeń.,Graves to z kolei doskonała satyra polityczna Nick Nolte jako ostatni republikański i jednocześnie najgorszy ever Prezydent USA Richard Graves przechodzi metamorfozę i  naprawia własne błędy popełnione podczas dwóch kadencji.,Perfekcyjny Nollte,Rudy Giuliani grający samego siebie i spora dawka bardzo aktualnego humoru.,Polecam., Make America Graves Again      

Wczoraj EPIX pokazał dwie interesujące premiery Berlin Station i Graves.,Pierwszy serial to espionage drama koprodukcja amerykańsko-niemiecka ciekawy zestaw nowych twarzy aktorów,świetny plot nawiązujący do współczesnych zagrożeń.,Graves to z kolei doskonała satyra polityczna Nick Nolte jako ostatni republikański i jednocześnie najgorszy ever Prezydent USA Richard Graves przechodzi metamorfozę i  naprawia własne błędy popełnione podczas dwóch kadencji.,Perfekcyjny Nollte,Rudy Giuliani grający samego siebie i spora dawka bardzo aktualnego humoru.,Polecam., Make America Graves Again      

Ciekawi mnie czy faktycznie doskonała satyra czy po prostu wychwalana przez pewnego rodzaju media tak jak genialny stand up Macieja Stuhra. 

Oglądał ktoś "Boardwalk Empire"? Jestem na s01e10 i o ile na początku było super, tak teraz mocno mnie nudzi. Czy to się bardziej rozwinie, będzie więcej napięcia i pójdzie w ciekawszym kierunku? Czy raczej cały serial jest podobny? Nie chce mi się oglądać kolejnych czterech serii i nudzić.

Mi się serial bardzo podobał, ale oczywiście jak chyba każdy długi serial, ma momenty lepsze i gorsze.

Trochę usypiania by później odpalić bombę. Poza tym trzeba trochę dać gruntu do akcji - wspomnienia by łatwiej było zrozumieć motywacje i czyny bohaterów. Dla mnie dobry serial, obejrzałem wszystkie sezony :)