ptak Opublikowano 26 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2018 (edytowane) No mnie raczej chodzi o miecze, kolczugi itp. to już Znak Orła wolę. No ewentualnie samurajów. Coś jak Wołodyjowski byłoby mile widziane Lasy Kingdom strasznie odbiega od książek. Mogliby zrobić książka=sezon a tak sezon to 2 książki. Edytowane 26 Września 2018 przez ptak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koelner Opublikowano 26 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2018 No mnie raczej chodzi o miecze, kolczugi itp. to już Znak Orła wolę. No ewentualnie samurajów. Coś jak Wołodyjowski byłoby mile widziane Lasy Kingdom strasznie odbiega od książek. Mogliby zrobić książka=sezon a tak sezon to 2 książki. podobno Korona Królów jest niezła Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ptak Opublikowano 26 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2018 Jest Cesarzowa Ki o Chinach, ale wygląda że to chińskie Złote stulecie i nie podjąłem ryzyka. Polaków nie stać na film historyczny na poziomie. Dekoracje, kostiumy, statyści. A taką trylogię husycką bym obejrzał, albo coś z przełomu XVI-XVII wieku (wtedy wygrywaliśmy) to Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pg13 Opublikowano 26 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2018 coś historycznego o rycerzach ale nie "templariusze" bo to kich na poziomie Klanu' last kingdom widziałem Tu są jacyś rycerze https://www.filmweb.pl/serial/Filary+Ziemi-2010-534068 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ptak Opublikowano 26 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2018 (edytowane) Jak znajdę to odświeżę Robina z Szerłud Filary ziemi widziałem, już ktoś proponował Edytowane 26 Września 2018 przez ptak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ely3 Opublikowano 26 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2018 Obejrzyjcie sobie holenderski De Dag Nic lepszego w tym roku nie wyszło Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ptak Opublikowano 26 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2018 Baptiza, drugi sezon Snowfall pozamiatał. nie zdradzę szczegółów ale dzieje się wiem, że takie klimaty nie są tutaj popularne ale a discovery of witches jak dla mnie całkiem spoko Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pg13 Opublikowano 26 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2018 Też zacząłem Sopranos i faktycznie 3 pierwsze odcinki do c***nia, ale potem serial się rozkręca, zatem warto dać mu szansę. Swoją drogą czytałem wywiad z twórcą The Shield, który powiedział, że gdyby od początku miał świadomość, że dostanie szansę na nakręcenie aż tylu sezonów to ten słynny zwrot akcji z pierwszego odcinka machnąłby dopiero w 5 czy 6 odcinku. Myślę, że zrobiłoby to na widzach jeszcze większe wrażenie bo bardziej znaliby już głównych bohaterów. Taka ciekawostka - pierwszy sezon The Shield był bardzo doceniony w USA o czym świadczy fakt, że Złotego Globa (czyli takiego serialowego Oscara) w 2002 roku dostał zarówno sam serial jak i Michael Chicilis jako najlepszy aktor. A konkurencja była naprawdę zacna (chociaż trzeba pamiętać, że Sopranos dostawali już nagrody we wcześniejszych latach). The Shield 24 Six Feet Under The Sopranos The West Wing Michael Chiklis – The Shield as Det. Vic Mackey James Gandolfini – The Sopranos as Tony Soprano Peter Krause – Six Feet Under as Nate Fisher Martin Sheen – The West Wing as Josiah Bartlet Kiefer Sutherland – 24 as Jack Baue Wiedziałem że wygrali, bo widziałem na filmwebie, ale tutaj chłopakom co pisali że The Shield jest niedoceniany chodziło raczej bardziej, o polską widownię, z moich znajomych tego serialu nie widział nikt, pojedyncze osoby słyszały. Ja na niego wpadłem filtrując sobie topki seriali na różnych portalach, no i po obejrzeniu The Wire widziałem w komentarzach porównania właśnie do The Shield, moim zdaniem raczej mało trafne, bo te seriale, mimo iż oba świetne są zupełnie inaczej poprowadzone. Przeglądałem dzisiaj te nagrody o których piszesz z innych lat, i widzę że regularnie zdobywał, bądź był nominowany Mad Men, warto się w przyszłości za to zabrać? Widział ktoś? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano 29 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2018 Pierwsza minuta nowego sezonu Last Man Standing i już mi się przypomniało dlaczego jestem za Trumpem Genialne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mailman Opublikowano 10 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2018 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koelner Opublikowano 10 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2018 Fringilla w c***. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość (Przemek...) Opublikowano 10 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2018 Ciri i Yennefer chodzą do tej samej klasy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ptak Opublikowano 11 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2018 (edytowane) Ale dlaczego Ciri nie jest murzynką? Co dziwne, zgadzam się z przedmówcą, Yennefer powinna być bardziej dojrzała. Taka zdrowa 30 Edytowane 11 Października 2018 przez ptak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lorak Opublikowano 11 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2018 Ale dlaczego Ciri nie jest murzynką? widocznie to był fake news ;] Co dziwne, zgadzam się z przedmówcą, Yennefer powinna być bardziej dojrzała. Taka zdrowa 30 w książce jest opisana jako 20latka o dziewczęcych piersiach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano 11 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2018 Jak to ujął Netflix, koniec memów. Teraz można uczciwie powiedzieć, że c***owo dobrali. Fringillę oleję, i tak jestem wdzięczny, że dali tylko jednego czarnego, a nie połowę obsady. Ale Yennefer strasznie nie pasuje, podobnie jak Ciri, Eist i Tissaia. W sumie Renfri i Sabrina także. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koelner Opublikowano 11 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2018 Jak to ujął Netflix, koniec memów. Teraz można uczciwie powiedzieć, że c***owo dobrali. Fringillę oleję, i tak jestem wdzięczny, że dali tylko jednego czarnego, a nie połowę obsady. Ale Yennefer strasznie nie pasuje, podobnie jak Ciri, Eist i Tissaia. W sumie Renfri i Sabrina także. a gdzie Jaskier? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ptak Opublikowano 11 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2018 Gra na mandolinie czy innym wynalazku w jakiejś knajpie. Cesarza też nie ma. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baptizia Opublikowano 11 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2018 (edytowane) All American - HBO - 8/10 (ocena wstępna) Dla fanów futbolu amerykańskiego ale i wszystkich innych, zwolenników filmów i seriali o tematyce sportowej. Na razie jestem po pierwszym odcinku i podoba mi się taki styl, jakby ten serial miał być skierowany bardziej dla młodzieży. Edytowane 11 Października 2018 przez Baptizia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ptak Opublikowano 11 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2018 All American - HBO - 8/10 (ocena wstępna) Dla fanów futbolu amerykańskiego ale i wszystkich innych, zwolenników filmów i seriali o tematyce sportowej. Na razie jestem po pierwszym odcinku i podoba mi się taki styl, jakby ten serial miał być skierowany bardziej dla młodzieży. już wiem, dlaczego podszedł Tobie Snowfall. będzie 3 sezon, nie ma innej opcji Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ptak Opublikowano 12 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2018 polecam złoto gujany, fajne jak większość francuskich sensacji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi