blackmagic Opublikowano 16 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2014 W dniu 16.07.2014 o 13:40, Luki napisał(a): Wiem, że były taki i po tym przestałem tę stronę w ogóle przeglądać. Co do True Detective - jasne, że Tobie mogło się nie podobać, ale w trakcie jak ten serial leciał to było takie szaleństwo, że głowa mała. Nie pamiętam takiej rozkminy i podniecenia na forach amerykańskich od... nigdy. W epoce internetu dla mnie to był pierwszy taki serial. Buzz związany z grą o tron to nić w porównaniu do TD. Ty z kolei jesteś jedną z niewielu osób, które znam a którym Donnie Darko się NIE podobał. Dla mnie to jest mega dzieło. Nie, no przy lostach większa rozkmina była, tylko przez bardziej mainstreamowych ludzi, więc na trochę innym poziomie. Ale ilościowo na pewno większa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luki Opublikowano 16 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2014 W dniu 16.07.2014 o 14:14, blackmagic napisał(a): Nie, no przy lostach większa rozkmina była, tylko przez bardziej mainstreamowych ludzi, więc na trochę innym poziomie. Ale ilościowo na pewno większa Nom, możliwe że masz rację z Lostami, o nich mi się zapomniało. Ale jak piszesz, widownia tam była nieco inna. No i sam serial duzo tych rozkmin pozostawił bez odpowiedzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kulfon Opublikowano 16 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2014 Tak samo jak td, przeciez final to bylo jedno, wielkie rozczarowanie dla tych wszystkich fanatykow Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luki Opublikowano 16 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2014 (edytowane) Finał był racjonalny i utrzymał w ryzach realizm opowieści i tłumaczył wszystkie wątki. Gdyby któraś z hipotez 'fanatyków' się sprawdziła wg mnie ten serial byłby dużym rozczarowaniem. Edytowane 16 Lipca 2014 przez Luki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kulfon Opublikowano 16 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2014 Naprawde tlumaczyl wszystkie watki? z tego co pamietam to glownym zarzutem bylo to, ze zostawil mase watkow niedomknietych, jak gdyby nie bylo na nie pomyslu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luki Opublikowano 16 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2014 W dniu 16.07.2014 o 15:58, kulfon napisał(a): Naprawde tlumaczyl wszystkie watki? z tego co pamietam to glownym zarzutem bylo to, ze zostawil mase watkow niedomknietych, jak gdyby nie bylo na nie pomyslu. To zakończenie tłumaczyło wszystko co zdarzyło się w serialu. Jedynie dość niedopowiedziana (albo raczej - poświęcono jej za mało czasu) została historia samego Rusta, ale coś za coś, serial miał bardzo duże ograniczenia czasowe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kulfon Opublikowano 16 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2014 wiesz, ja się za bardzo nie wkręcałem w serial, bo tak jak mówiłem - nie porwał mnie, ale możesz wpisać w google td unanswered questions, unsolved plots itd. to zobaczysz o czym mówię. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luki Opublikowano 16 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2014 (edytowane) W dniu 16.07.2014 o 18:58, kulfon napisał(a): wiesz, ja się za bardzo nie wkręcałem w serial, bo tak jak mówiłem - nie porwał mnie, ale możesz wpisać w google td unanswered questions, unsolved plots itd. to zobaczysz o czym mówię. Ależ ja to wszystko znam bo byłem na bieżąco z tym jękiem zawodu. Z tym, że w większosci to są bzdury wynikające z nadmiernej wyobraźni niektórych napalonych fanów. Zresztą, cały ten serial to tak naprawdę 'character study' o dwóch nietuzinkowych ludziach i to było w nim najgenialniejsze. A cała historia zabójstwa etc.. to tylko tło, co prawda wg mnie cholernie dobre, ale jednak tło. Dla niektórych to tło wyszło na pierwszy plan. Edytowane 16 Lipca 2014 przez Luki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matek Opublikowano 17 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2014 Drugi sezon Raya Donovana zaczął się obiecująco Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sirkozi Opublikowano 18 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2014 Ej, ale Donnie Darko to ty szanuj. 10/10 all night long. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kulfon Opublikowano 19 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2014 :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
metlik Opublikowano 20 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2014 Donnie Darko jest tak dobry, że dziwi mnie, że ktoś na świecie może powiedzieć, że słaby. chyba jeszcze nieraz w życiu się zdziwię Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sirkozi Opublikowano 20 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2014 Aż sobie dzięki kulfonowi obejrzę jeszcze raz. Wolicie wersję reżyserską czy zwykłą? Obrazka nie kumam szczerze mówiąc. Donnie Darko jest jakiś hipsterski czy co? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luki Opublikowano 21 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2014 W dniu 20.07.2014 o 18:40, sirkozi napisał(a): Aż sobie dzięki kulfonowi obejrzę jeszcze raz. Wolicie wersję reżyserską czy zwykłą? Obrazka nie kumam szczerze mówiąc. Donnie Darko jest jakiś hipsterski czy co? Jeśli widziałeś obie to chyba nie ma znaczenia. Ale reżyserska wiadomo - kilka nowych scen, trochę przeróbek. Wg mnie film w każdej wersji jest genialny, ale wersja reżyserska jest dłuższa wiec przyjemności więcej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinek92 Opublikowano 30 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2014 Ogląda i poleca Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rahu Opublikowano 1 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2014 Gomorra mocno wkręca, dawno nie machnąłem tylu odcinków jednego serialu na raz, gościu grający Gennero - rewelacja. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Monty Opublikowano 23 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2014 Widziałem, że już było kiedyś o "The Killing", ale niedawno wyszła ostatnia seria (3 i 4 obejrzałem jedym ciągiem, dwie pierwsze wcześniej) więc kilka słów ode mnie. Wybitny serial, intryga kryminalna cholernie ciekawa w pierwszych trzech seriach, w czwartej już niekoniecznie, ale za to relacje między bohaterami z odcinka na odcinek coraz lepsze i cala psychologia w 3 i 4 sezonie po prostu miażdży. Ostatnie 8 minut ostatniego odcinka totalnie mnie rozłożyło, chociaż liczyłem na zupełnie inny koniec. Ta atmosfera, dialogi, zdjęcia, muzyka i to we wszystkich seriach... Zresztą... http://splay.pl/2014/07/30/10-powodow-dla-ktorych-warto-obejrzec-the-killing/ Dla mnie arcydzieło i nie mogę zrozumiec czemu dla odtwórców głównych ról (Mireille Enos, Joel Kinnaman) nie wysypał się worek nagród. "Yo, Linden!" zostanie ze mną na zawsze, tak jak "Omar's comin" z "The Wire" czy te wszystkie "bitch'e" z "Breaking Bad" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Julius Opublikowano 1 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2014 W dniu 23.08.2014 o 19:58, Monty napisał(a): Widziałem, że już było kiedyś o "The Killing", ale niedawno wyszła ostatnia seria (3 i 4 obejrzałem jedym ciągiem, dwie pierwsze wcześniej) więc kilka słów ode mnie. Wybitny serial, intryga kryminalna cholernie ciekawa w pierwszych trzech seriach, w czwartej już niekoniecznie, ale za to relacje między bohaterami z odcinka na odcinek coraz lepsze i cala psychologia w 3 i 4 sezonie po prostu miażdży. Ostatnie 8 minut ostatniego odcinka totalnie mnie rozłożyło, chociaż liczyłem na zupełnie inny koniec. Ta atmosfera, dialogi, zdjęcia, muzyka i to we wszystkich seriach... Zresztą... http://splay.pl/2014/07/30/10-powodow-dla-ktorych-warto-obejrzec-the-killing/ Dla mnie arcydzieło i nie mogę zrozumiec czemu dla odtwórców głównych ról (Mireille Enos, Joel Kinnaman) nie wysypał się worek nagród. "Yo, Linden!" zostanie ze mną na zawsze, tak jak "Omar's comin" z "The Wire" czy te wszystkie "bitch'e" z "Breaking Bad" https://www.youtube.com/watch?v=0EEP-WoLwBA Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciek9020 Opublikowano 4 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2014 Ray Donovan jak na serial praktycznie bez jakiejś fabuły głównej, ogląda się bardzo dobrze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matek Opublikowano 4 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2014 Chciałem właśnie coś takiego napisać. I końcówka ostatniego odcinka miodzio, coś zacznie się dziać ostrzej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi