Kraso Opublikowano 19 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2014 Czy ktoś oglądał serial Suits ?? Warto obejrzeć ? Bardzo dobry, Polecam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luki Opublikowano 20 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2014 Ja nienawidzę i nie polecam. A co do Twin Peaks - tam Lynch chyba dopiero od pewnego momentu się pojawił - a co do serialu - wg mnie jeden z najlepszych kryminałów ever. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artlan Opublikowano 20 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2014 (edytowane) Też nie rozumiem fenomenu Twin Peaks. Może to dlatego, że mam alergię na fantasy. Może to dlatego, że było tam pierdyliard wątków i pierdyliard postaci jak w jakiejś telenoweli z czego 80% nic ciekawego nie wnosiło do fabuły (po co np. ten cały wątek z tartakiem ciągnący się chyba przez cały serial?). Może to dlatego, że żaden duet stróżów prawa nie irytował mnie tak bardzo jak duo agent Cooper - szeryf Truman. Może też dlatego, że jak pojawiły się jakieś elementy komediowe to były wręcz żenujące (serio kogoś śmieszyła postać przygłuchego Lyncha, Duchovny w sukience, romans tej starej dziwaczki z opaską z najprzystojniejszym licealistą czy wątek ojca dziecka sekretarki?). Sama główna intryga też jakoś nieszczególnie porywająca. Pozytywnie oceniam jedynie klimatyczną muzykę, ładne aktorki w obsadzie i postać karła. . Edytowane 20 Czerwca 2014 przez Artlan Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kulfon Opublikowano 20 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2014 Czy ktoś oglądał serial Suits ?? Warto obejrzeć ? warto Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jinks Opublikowano 20 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2014 (edytowane) Też nie rozumiem fenomenu Twin Peaks. Może to dlatego, że mam alergię na fantasy. Może to dlatego, że było tam pierdyliard wątków i pierdyliard postaci jak w jakiejś telenoweli z czego 80% nic ciekawego nie wnosiło do fabuły (po co np. ten cały wątek z tartakiem ciągnący się chyba przez cały serial?). Może to dlatego, że żaden duet stróżów prawa nie irytował mnie tak bardzo jak duo agent Cooper - szeryf Truman. Może też dlatego, że jak pojawiły się jakieś elementy komediowe to były wręcz żenujące (serio kogoś śmieszyła postać przygłuchego Lyncha, Duchovny w sukience, romans tej starej dziwaczki z opaską z najprzystojniejszym licealistą czy wątek ojca dziecka sekretarki?). Sama główna intryga też jakoś nieszczególnie porywająca. Pozytywnie oceniam jedynie klimatyczną muzykę, ładne aktorki w obsadzie i postać karła. . TP jest nierówny. Pierwszy sezon był trzymany w ryzach przez sprawę morderstwa i ogląda się go super, potem niestety serial robi się chaotyczny. Brakuje jednego, mocnego wątku służącego za bazę i za fabułę służą poboczne, często dziwaczne historie. Mnogość wątków i postaci z jednej strony stanowi siłę serialu, z drugiej natomiast niewątpliwie przyczyniła się do jego klęski. Jako fan serii przyznam, że niektóre z nich (szczególnie romans Donny i Jamesa, dziecko sekretarki na komisariacie, kilka innych) były po prostu nietrafione i z czasem zaczynały męczyć. Musisz pamiętać, że TP został skasowany po 2. sezonie, zakończył się książkowym cliffhangerem i dlatego większość wątków jest niedociągnięta. Ciekawe, co byłoby dalej? Zapewne jakiś gruby odjazd. Edytowane 20 Czerwca 2014 przez Jinks Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
metlik Opublikowano 22 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2014 ja jestem fanem Twin Peaks, uważam, że serial jest mocno klimatyczny i choć drugi sezon (po rozwiązaniu zagadki głównej) to już nie to, jednak ogląda się to z przyjemnością. elementy humorystyczne mogą kogoś nie śmieszyć jednak mnie się podobają, wszystko w tym serialu współgra bardzo dobrze i oczywiście wielowątkowość może męczyć, ale to przez to, że dzisiaj jak się robi serial to akcja musi w nim toczyć się szybko i najlepiej jak jest mało skomplikowana, nie jesteśmy przyzwyczajeni do seriali poprzedniej epoki w których (jak wszędzie w życiu dwadzieścia parę lat temu) miano więcej czasu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SkoczekS1 Opublikowano 27 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2014 Może mi ktoś wytłumaczyć jak to możliwe, że 3 tygodnie po premierze Orange is the new black nie ma jeszcze polskich napisów na napi projekt? Przecież to jakiś skandal. No nic.. zadowolę się angielskimi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
halfoat Opublikowano 28 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2014 w tym tempie do całego sezonu będą za miesiąc, też mi się nie chciało czekać nie przypuszczałem, że najciekawszą postacią 2 sezonu będzie Rosa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jinks Opublikowano 29 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2014 Zacząłem oglądać Orange Is the New Black. Bardzo fajny serial. Rodzice Larrego wymiatają Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kulfon Opublikowano 29 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2014 Obejrzałem kilka odcinków i odpuściłem, jak dla mnie słabe, zresztą mam wrażenie, że ten serial jest wybitnie pod kobiety. Teraz oglądam Californication i mimo że poprzednie sezony widziałem dawno temu, to wydaje mi się że poziom zmarniał (zresztą czego oczekiwać po 7 sezonie), a 7x9 to jedynie na przewijaniu dało radę obejrzeć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adison Opublikowano 29 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2014 Californication to bez wątpienia bardzo dobry serial ,ale faktycznie od bodajże 5 sezonu było coraz gorzej i to chyba odpowiedni moment na zakończenie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
the4yeast Opublikowano 30 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2014 ostatni sezon bardzo marny, chyba nawet najsłabszy. dobrze, że zwijają żagle. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano 30 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2014 Za to jak zjebali finał Californication, scenarzystom powinni urwać jaja. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kraso Opublikowano 30 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2014 Za to jak zjebali finał Californication, scenarzystom powinni urwać jaja. Za cały ostatni sezon powinni. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LeweBiodroSmoka Opublikowano 30 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2014 tylko i wyłącznie z czystego sentymentu dotrwałem do końca - totalne dno Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luki Opublikowano 30 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2014 Dlatego jak nie oglądałem po zakończeniu 5tego. Dla mnie ta laska otruła Playboya i tak się skończyło Californication. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano 30 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2014 Dlatego jak nie oglądałem po zakończeniu 5tego. Dla mnie ta laska otruła Playboya i tak się skończyło Californication. 6 sezon był świetny, zresztą mi się 7 też bardzo podobał, tylko ta końcówka ni z dupy ni z pietruchy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ely3 Opublikowano 3 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2014 Po obejrzeniu pierwszego odcinka reklamowanych wszędzie gdzie się da - Pozostawionych stwierdzam że dawno takiego bełkotu nie widziałem - to chyba tylko Amerykanie są w stanie zrozumieć - może drugi będzie lepszy ale na razie tragedia - omijać wielkim łukiem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mentor Opublikowano 4 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2014 Ale wiesz, że to na podstawie powieści?Ja jeszcze nie oglądałem, książki też nie czytałem ani nie zamierzam, ale przypuszczam, że jak ktoś czytał to i serial ogarnie. W każdym bądź razie warto przynajmniej wiedzieć, że to adaptacja, zanim zarzuci się reżyserom czy scenarzystom, że serial jest niezrozumiały dla przypadkowego widza ferującego wyroki po pierwszym odcinku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ely3 Opublikowano 4 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2014 Ale wiesz, że to na podstawie powieści? Ja jeszcze nie oglądałem, książki też nie czytałem ani nie zamierzam, ale przypuszczam, że jak ktoś czytał to i serial ogarnie. W każdym bądź razie warto przynajmniej wiedzieć, że to adaptacja, zanim zarzuci się reżyserom czy scenarzystom, że serial jest niezrozumiały dla przypadkowego widza ferującego wyroki po pierwszym odcinku. Wiem że na podstawie książki Niemniej cała wizja mentalnych konsekwencji tego że 2 % ludzkości zniknęło zgodnie z czyjąmś tam apokalipsą jest po prostu słaba i nieciekawa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi