jack Opublikowano 19 godzin temu Udostępnij Opublikowano 19 godzin temu Godzinę temu, DLT_Braddock napisał(a): Mogli sobie to nazwać "Polscy Bridegetonowie". Netflix to od lat chodzący na wolności notoryczny gwałciciel na światowej kinematografii. Nie wiem jak ludzie mogą wydawać co miesiąc swoje pieniądze na taki szajs. Polonia 1 bije jakością to gówno. Możesz podać jakieś konkretne zarzuty? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DLT_Braddock Opublikowano 18 godzin temu Udostępnij Opublikowano 18 godzin temu Godzinę temu, jack napisał(a): Możesz podać jakieś konkretne zarzuty? Sam napisałeś, że jest to typowy netflixowy wysryw pod światowego widza. Trzeba było dać jeszcze murzyna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
the_secret Opublikowano 17 godzin temu Udostępnij Opublikowano 17 godzin temu Murzyn to może nie, ale ja liczyłem na wrzucenie do soundtracku jakiegoś rapowego kawałka. Rozśmieszyło by mnie to Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jack Opublikowano 17 godzin temu Udostępnij Opublikowano 17 godzin temu Godzinę temu, DLT_Braddock napisał(a): Sam napisałeś, że jest to typowy netflixowy wysryw pod światowego widza. Trzeba było dać jeszcze murzyna. Ale masz jakoś konkretny argument co jest nie tak z tym serialem? Bo czytam cały czas jakieś ogólniki i żadnego konkretnego zarzutu. Wiem, że brakuje murzynów i homo. No i że mówią po angielsku ale jeśli to wszystko to raczej sukces Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DLT_Braddock Opublikowano 16 godzin temu Udostępnij Opublikowano 16 godzin temu (edytowane) Tak jak pisałem, mogli to nazwać "Polscy Bridegetonowie" a nie żerować na twórczości Prusa. Nikt im tego nie zabraniał. Przy produkcjach netflixa nie trzeba myśleć. Można żreć i scrollować. Edytowane 16 godzin temu przez DLT_Braddock Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koelner Opublikowano 15 godzin temu Udostępnij Opublikowano 15 godzin temu Godzinę temu, DLT_Braddock napisał(a): Tak jak pisałem, mogli to nazwać "Polscy Bridegetonowie" a nie żerować na twórczości Prusa. Nikt im tego nie zabraniał. Przy produkcjach netflixa nie trzeba myśleć. Można żreć i scrollować. A co obecnie oglądasz? Jakiś serial? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jack Opublikowano 14 godzin temu Udostępnij Opublikowano 14 godzin temu 1 godzinę temu, DLT_Braddock napisał(a): Tak jak pisałem, mogli to nazwać "Polscy Bridegetonowie" a nie żerować na twórczości Prusa. Nikt im tego nie zabraniał. Przy produkcjach netflixa nie trzeba myśleć. Można żreć i scrollować. Ulepszyli Lalkę, to chyba dobrze? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DLT_Braddock Opublikowano 14 godzin temu Udostępnij Opublikowano 14 godzin temu 1 godzinę temu, Koelner napisał(a): A co obecnie oglądasz? Jakiś serial? Ale się nie uśmiechałem. A tak na poważnie. Nie opłacam netflixa. Zobaczyłem torrenta Lalka i szybko ściągnąłem. Myślałem, że to może ta wersja filmowa z Dorocińskim. Zobaczyłem że niestety to ta wersja netflixowa. Obejrzałem pierwszy odcinek (zmęczyłem). Dalsze odcinki chyba odpuszczę. Szkoda czasu. Nie zachęcają mnie opinie, że to pod światowego widza albo jakiś uprgade (sic!) książki. Produenci tego netflixowego gówna podczepili się jedynie pod Prusa bo pod innym tytułem ponieśliby klapę. Przerobili pod gusta pokolenia fagaty i jeszcze podlali to wołkowym sosem. Bardzo niestrawne. 52 minuty temu, jack napisał(a): Ulepszyli Lalkę, to chyba dobrze? "Emancypacja kobiet". Tak, ulepszyli Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koelner Opublikowano 13 godzin temu Udostępnij Opublikowano 13 godzin temu 11 minut temu, DLT_Braddock napisał(a): Ale się nie uśmiechałem. A tak na poważnie. Nie opłacam netflixa. Zobaczyłem torrenta Lalka i szybko ściągnąłem. Myślałem, że to może ta wersja filmowa z Dorocińskim. Zobaczyłem że niestety to ta wersja netflixowa. Obejrzałem pierwszy odcinek (zmęczyłem). Dalsze odcinki chyba odpuszczę. Szkoda czasu. Nie zachęcają mnie opinie, że to pod światowego widza albo jakiś uprgade (sic!) książki. Produenci tego netflixowego gówna podczepili się jedynie pod Prusa bo pod innym tytułem ponieśliby klapę. Przerobili pod gusta pokolenia fagaty i jeszcze podlali to wołkowym sosem. Bardzo niestrawne. To co teraz polecasz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DLT_Braddock Opublikowano 13 godzin temu Udostępnij Opublikowano 13 godzin temu 26 minut temu, Koelner napisał(a): To co teraz polecasz? Nic. Odkąd za robienie filmów i seriali wzięły się te wszystkie netflixy, amazony nie ma kompletnie nic ciekawego do obejrzenia. Dawniej można było zdzierać sporo dobrych filmów. Teraz wchodzisz na torrenta i pustki i wieje nudą jak na stadionie GKS Tychy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jack Opublikowano 12 godzin temu Udostępnij Opublikowano 12 godzin temu Godzinę temu, DLT_Braddock napisał(a): Emancypacja kobiet". Tak, ulepszyli Teraz postać Łęckiej ma jakiś sens a nie jak ją Prus wymyślił jako rozkapryszonego bachora. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DLT_Braddock Opublikowano 12 godzin temu Udostępnij Opublikowano 12 godzin temu Teraz, jack napisał(a): Teraz postać Łęckiej ma jakiś sens a nie jak ją Prus wymyślił jako rozkapryszonego bachora. Jej ambicja kończy się na napisaniu artykułu do "Bluszcza". Gazetki, którą partacze na zlecenie netflixa ograniczyli do pisemka plotkarskiego. Zajebisty sens Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jack Opublikowano 12 godzin temu Udostępnij Opublikowano 12 godzin temu 6 minut temu, DLT_Braddock napisał(a): Jej ambicja kończy się na napisaniu artykułu do "Bluszcza". Gazetki, którą partacze na zlecenie netflixa ograniczyli do pisemka plotkarskiego. Zajebisty sens Ciekawe bo w serialu jest dokładnie odwrotnie i jest to nawet całkiem ważnym wątkiem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koelner Opublikowano 2 godziny temu Udostępnij Opublikowano 2 godziny temu 9 godzin temu, jack napisał(a): Ciekawe bo w serialu jest dokładnie odwrotnie i jest to nawet całkiem ważnym wątkiem przeczytał artykuł na gw że to polscy bridgecośtam i zbudował teorię Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DLT_Braddock Opublikowano 2 godziny temu Udostępnij Opublikowano 2 godziny temu 30 minut temu, Koelner napisał(a): przeczytał artykuł na gw że to polscy bridgecośtam i zbudował teorię Po recenzji GW naciskałbym na serduszka pod wszystkimi postami fanów netflixa w tym temacie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koelner Opublikowano 1 godzinę temu Udostępnij Opublikowano 1 godzinę temu 27 minut temu, DLT_Braddock napisał(a): Po recenzji GW naciskałbym na serduszka pod wszystkimi postami fanów netflixa w tym temacie nic złego nie ma w oglądaniu netflixa. np. obejrzałem Ostatni Najemnik z Van Dammem i byłem zaskoczony że nigdy go nie oglądałem. na Hbo Max jest "Krwawy Sport" oraz "Komando" jak coś tylko nadal nic nam nie poleciłeś nawet z poza netflixa więc jesteś zwykłą starą zrzędą która ma smutne życie a Lalke obejrzałem 3 odcinki i w sumie clue książki czyli ukazanie tych granic społecznych pomiędzy kastami jest prawidłowo i w sumie ciekawi mnie czy będzie to netflixowo i zmienią aby był happy end czy tragicznie jak w książce ;] w sumie też nie pamiętam już tak mocno tej lektury i raczej średnio się przepadało dużo bardziej jestem team Ziemia Obiecana ( @DLT_Braddock jest na Netflix! ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DLT_Braddock Opublikowano 31 minut temu Udostępnij Opublikowano 31 minut temu 54 minuty temu, Koelner napisał(a): nic złego nie ma w oglądaniu netflixa. np. obejrzałem Ostatni Najemnik z Van Dammem i byłem zaskoczony że nigdy go nie oglądałem. na Hbo Max jest "Krwawy Sport" oraz "Komando" jak coś tylko nadal nic nam nie poleciłeś nawet z poza netflixa więc jesteś zwykłą starą zrzędą która ma smutne życie GW dodawała kiedyś do swoich wydań papierowych zestawy noży. Skorzystali kucharze,nozownicy z Wisły i Cracovii albo gospodynie domowe, ale przekaz GW wciąż pozostał gówniany. Dziś piątek i weekend przed nami polecam Ekstraklasę, tan może LechAmica wygra. Dziś też ciekawy mecz żużlowy Stal R- Polonia Piła. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi