P_M Opublikowano Niedziela o 19:54 Udostępnij Opublikowano Niedziela o 19:54 A'propo's 90's seriali. Obejrzałem Miasteczko Twin Peaks. Mieszane odczucia ogólnie, dość ślamazarny początek, kilka dobrych, kilka słabych postaci, a nawet fatalnych postaci jak Donna czy James, ale gdzieś po 1/3 pierwszego sezonu serial się rozwija i jest całkiem nieźle. Rozwiązanie pierwszego głównego wątku (w pierwszej częsci drugiego sezonu) satysfakcjonujące, z kolei całkowite rozwiązanie serialu (koniec drugiego sezonu) raczej na minus. Pewne wątki nieciekawe, trochę absurdów (pierwszy z brzegu jak wniesienie niezauważenie wielkiego piona do altany). Nie wiem czy zarekomendowałbym obejrzenie, myślę, że 6/10 warto dać. Specyficzna muzyka Badalamentiego, ale po osłuchaniu się ma ona jakiś w sobie urok i nawet intra nie pomijaliśmy w oglądaniu z żoną, dla wczucia się w klimat. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NightmareZ Opublikowano Niedziela o 21:14 Udostępnij Opublikowano Niedziela o 21:14 Ja polecam Shameless (wersja USA), ale to serial typu albo pokochasz albo szybko odpuścisz. Sezony 1-4 to fantastyczny miks dramatu i czarnej komedii, często krawędziowy. Do tego doskonale aktorstwo i muzyka. 5-7 wciąż solidnie, finał 7 to taki trochę mały finał serialu bo nie było wiadomo czy zostanie przedłużony. 8-10 poziom netflixowego gówna czyli lazy writing na pełnej, brak ciągłości, wprowadzanie postaci z dupy które zaraz znikają zapomniane i komentarze do bieżącej polityki subtelne jak polskie skecze kabaretowe. Da się przetrwać jak polubisz bohaterów wcześniej. Finałowy 11, do połowy daje nadzieję na poziom co najmniej z drugiej fazy, potem kończy się przeciętnie. Z ciekawostek to jedna z głównych postaci grana jest przez Bulmę ze słynnego dragon ball Evolution , i jedna z ważnych początkowych postaci drugoplanowych przez Goku. I okazuje się że to jednak świetni aktorzy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Życie_to_mem Opublikowano 2 godziny temu Udostępnij Opublikowano 2 godziny temu W dniu 5.07.2026 o 21:31, The Game 85 napisał(a): Baywatch to jeden z największych hitów tamtych lat Próbowałeś to oglądać po latach? Czy może jednak opierasz się na wspomnieniach z dzieciństwa albo czasów nastoletnich? Kiedyś widziałem fajne podsumowanie fabuły tego serialu ,,cycate laski biegają po plaży''. Ogólnie to poziom ejtisowych i najtisowych seriali z Hollywood był mocno taki sobie. Próbę czasu przetrwali chyba tylko Bundy, X-Files, Kroniki Seinfelda, Twin Peaks i Friends (tych dwóch ostatnich seriali nie lubię ale jednak mają mocny fanbase). W sumie Miami Vice też można dodać ale to głównie za klimat i Dona Johnsona, bo fabuła była mocno nierówna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi