Skocz do zawartości

Seriale

n_i_m_h

Rekomendowane odpowiedzi

38 minut temu, Koelner napisał(a):

przecież pisze ze swojej perspektywy a nie kumpla który napierdalal 24h w Diablo. nawet jeśli ktoś zaliczył mając 16-17 to ten okres spi****lenia nadal jest 13-15 i to ze w serialu jest to przerysowane to nic niezwykłego, na tym polega „sztuka” i trzeba być jak to ująłeś KOMPLETNYM IDIOTĄ aby traktować to jako dokument 

Ten okres spi****lenia nie jest 13-15, a 15-17, wtedy następuje okres dojrzewania u chłopców.

Celem sztuki było pokazanie autentycznego obrazu, więc jeśli było przerysowane, znaczy, że autor zawiódł swoje pierwotne założenia.

Ale mam lepsze pytanie:

jesteś trzeźwy czy najebany, że się chwalisz jak to naruchałeś tyle lasek mając 13 lat?

26 minut temu, RappaR napisał(a):

Ten okres spi****lenia nie jest 13-15, a 15-17, wtedy następuje okres dojrzewania u chłopców.

tak spojrzałem na szybko że Playboy z Agnieszką Włodarczyk był jak miałem 14 lat więc tak, okres 13-15 lat jest mocny 😀

59 minut temu, jack napisał(a):

fluber nie dość, że traktuje to jeszcze rząd dowodów

konto w likwidacji ma swoje prawa

1 godzinę temu, jack napisał(a):

fluber nie dość, że traktuje to jeszcze żąda dowodów

Powtórzę zatem

Chcieliśmy, by ludzie, oglądając „Dojrzewanie”, myśleli: »Boże, to mogło zdarzyć się każdemu z nas!« – podkreśla Stephen Graham, współtwórca serialu.

2 godziny temu, Koelner napisał(a):

jesteś mocno spierdolony że wśród 40 latków doszukujesz się przechwalania latami dorastania 🤣🤣🤣

Mocny cios w @Pablo81 i jego podważanie moich umiejętności czytania:)

9 minut temu, fluber napisał(a):

Powtórzę zatem

Chcieliśmy, by ludzie, oglądając „Dojrzewanie”, myśleli: »Boże, to mogło zdarzyć się każdemu z nas!« – podkreśla Stephen Graham, współtwórca serialu.

Chciałbym by ludzi jak najczęściej nachodziła refleksja by porozmawiać z domownikami. By poznać ich problemy i ich wesprzeć. Jesteś przeciwny? Dlaczego jesteś temu przeciwny? 

Edytowane przez jack

2 minuty temu, jack napisał(a):

Chciałbym by ludzi jak najczęściej nachodziła refleksja by porozmawiać z domownikami. By poznać ich problemy i ich wesprzeć. Jesteś przeciwny?

Musisz mi wyjaśnić jak od tego, że nie podoba mi się serial.doszedles do pytania czy jestem przeciwny rozmawianiu z domownikami. A nawet dlaczego jestem przeciwny:)

Edytowane przez fluber

15 minut temu, fluber napisał(a):

Musisz mi wyjaśnić jak od tego, że nie podoba mi się serial.doszedles do pytania czy jestem przeciwny rozmawianiu z domownikami. A nawet dlaczego jestem przeciwny:)

Lata doświadczeń na e-nba doprowadziło mnie do takie a nie innej interpretacji Twoich wpisów. Najwyraźniej znam Cię lepiej niż ty sam. 

2 godziny temu, Koelner napisał(a):

przecież pisze ze swojej perspektywy a nie kumpla który napierdalal 24h w Diablo. nawet jeśli ktoś zaliczył mając 16-17 to ten okres spi****lenia nadal jest 13-15 i to ze w serialu jest to przerysowane to nic niezwykłego, na tym polega „sztuka” i trzeba być jak to ująłeś KOMPLETNYM IDIOTĄ aby traktować to jako dokument 

wiemy ze Ci dużo brakuje 🤣🤣🤣

Weź poprawkę na to że 2 z 3 big3 to do ślubu czekało xD

21 godzin temu, fluber napisał(a):

Właśnie obejrzałem.

Fajnie, że nakręcili jednym ujęciem i technicznie było to trudne i wymagało świetnego aktorstwa.

Ale poza tym to straszne gówno. Chyba nigdy w historii nie było większego międzypokoleniowego odklejenia, o czym świadczy furora jaka robi ten film wśród moich znajomych z dziećmi w wieku 7-25 lat i fakt, że ktoś wymyślił, żeby taki serial w ogóle nakręcić.

Sporo racji. Wielka kampania promocyjna, pełno postów "znanych" - "serial wgniata w fotel"

Otóż nie wgniata. Tak naprawdę serial niewiele wyjaśnia,a motyw zabójstwa z powodu teorii o kolorze serduszek???? Litości. Gdyby tak było to każdy nastolatek to potencjalnym seryjny mordrca i psychopata. Tak wychwalany trzeci odcinek " to jedna wielka nuda i dosyć amatorska gra tego dzieciaczka". Drugi odcinek to jeden wielki chaos. Próbowano pokazać realia brytyjskiej szkoły, ale poza tęczową flagą na korytarzu, niewiele toa.wspolnego z rzeczywistością. O ofierze nie wiemy nic,a miałem wrażenie że jedynymi ofiarami z tego odcinka: był syn policjanta, koleżanka ofiary i hinduski nauczyciel ciamajda. Nikt z nich nie był biały.

Mają kręcić drugi sezon, może tam coś więcej pokażą ale ja od połowy pierwszego odcinka ziewałem.

Może ci zachwyceni nie widzieli wcześniej Liama Nessona czy "kapitana Amerykę" w roli ojców kłopotliwych synów 

19 godzin temu, fluber napisał(a):

, jak biali nauczyciele nie reagują na znęcania się nad biednym afroamerykańskim dzieckiem, 

Tam jest ciekawy motyw jak tych policjantów oprowadza jakaś pani, sekretarka? nauczycielka?. Nie jest to żaden dyrektor chyba. Pani w świetnym humorze tak jak gdyby ta dziewczyna co najwyżej złamała nogę na przerwie. Nauczyciel Hindus pokazany jako ofiara białych uczniów i w zasadzie jeden kumaty nauczyciel, który jest oczywiście czarny.

6 godzin temu, Koelner napisał(a):

jak sobie przypomnę 13 lat czyli 1-2 gimnazjum i jak wtedy chciało się zaruchać i zaliczać kolejne bazy to ja pierdolę. przejebany okres i już koleżanki z cyckami oraz dziewczyny ze starszych klas. piękny okres 

Chyba z mocno patologicznego środowiska jesteś 

Edytowane przez DLT_Braddock