blackmagic Opublikowano 13 Stycznia Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 1 minutę temu, Szabla napisał(a): ? Jak oglądałeś Deadwood i nie zapamiętałeś cocksucker to nie oglądałeś deadwood 3 minuty temu, LeweBiodroSmoka napisał(a): Deadwood bardzo spoko, ale jednak trzeba go dawkować, bo jednak obejrzenie wszystkiego w krótkim czasie może mocno zryć banie No to jest standard chyba w serialach HBO że ciężko obejrzeć cały sezon na raz. Podobnie byłoby z The wire czy BB Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LeweBiodroSmoka Opublikowano 13 Stycznia Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 1 minutę temu, blackmagic napisał(a): Jak oglądałeś Deadwood i nie zapamiętałeś cocksucker to nie oglądałeś deadwood No to jest standard chyba w serialach HBO że ciężko obejrzeć cały sezon na raz. Podobnie byłoby z The wire czy BB bardziejj niż do The Wire porównałbym Deadwood do OZ, TW nie jest aż tak ciężkie klimatowo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blackmagic Opublikowano 13 Stycznia Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia Teraz, LeweBiodroSmoka napisał(a): bardziejj niż do The Wire porównałbym Deadwood do OZ, TW nie jest aż tak ciężkie klimatowo Zapomniałem o OZ - zajebisty serial to był. Może i masz rację. choc w sumie niektóre sezony w TW też były trudne do obejrzenia na raz np. 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzechu Opublikowano 13 Stycznia Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 7 minut temu, Szabla napisał(a): ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LeweBiodroSmoka Opublikowano 13 Stycznia Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 19 minut temu, blackmagic napisał(a): choc w sumie niektóre sezony w TW też były trudne do obejrzenia na raz np. 2 dla mnie z perspektywy czasu to chyba najlepszy sezon, może poza trzecim, tam raczej problemem nie był klimat, tylko wolne tempo fabuły, co z czasem jednak docenia się bardziej, głównie przez kapitalne kreacje bohaterów polskiego pochodzenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szabla Opublikowano 13 Stycznia Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 30 minut temu, blackmagic napisał(a): Jak oglądałeś Deadwood i nie zapamiętałeś cocksucker to nie oglądałeś deadwood Może dlatego nie zapamiętałem, bo mi nie podszedł. 1 sezon oglądnąłem. Zobaczymy jak z drugim podejsciem mi pojdzie, skoro tak chwalicie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LeweBiodroSmoka Opublikowano 13 Stycznia Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 3 minuty temu, Szabla napisał(a): 1 sezon oglądnąłem. Zobaczymy jak z drugim podejsciem mi pojdzie, skoro tak chwalicie. ale to raczej nie jest nic dziwnego, że akurat Deadwood Tobie nie podpasił, mocno specyficzny klimat, to nie The Wire, który z grubsza kochają wszyscy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jack Opublikowano 13 Stycznia Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia Jest jeszcze spin-off do Yellowstone - 1883, całkiem pożądny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szabla Opublikowano 13 Stycznia Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia Także Hell on Wheels, ale z sezonu na sezon w dół. Choć pierwsze sezony trzymaly poziom. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lorak Opublikowano 14 Stycznia Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia W dniu 19.12.2024 o 22:33, Sewer napisał(a): Severance na Apple, mój serial roku dzięki za polecenie, bo właśnie skończyłem i serial jest wyśmienity. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koelner Opublikowano 14 Stycznia Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia niestety świt ameryki takie 6/10 na plus klimat, sceny, akcja na minus ta główna dupa która bardziej pasuje do jakiegoś serialu komediowego, dialogi w ostatnim odcinku to poziom walt disney w sobotę o 12 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LeweBiodroSmoka Opublikowano 14 Stycznia Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 11 godzin temu, Koelner napisał(a): niestety świt ameryki takie 6/10 na plus klimat, sceny, akcja na minus ta główna dupa która bardziej pasuje do jakiegoś serialu komediowego, dialogi w ostatnim odcinku to poziom walt disney w sobotę o 12 a tam przesadzasz, faktycznie ostatni odcinek dupy nie urwał, ale całościowo to bdb serial, początkowe odcinki praktycznie bez wad, a te ujęcia z ręki + ciągła akcja to miód-malinka tak po początkowym zachwycie, biorąc pod uwagę jednak brak pomysłu na zakończenie z pierdolnięciem, ale też pamiętając jaki chłam jest nam serwowany w ostatnich latach, głównie na N, to z czystym sumieniem daję 8 i polecam szkoda tylko, że tak krótki, ale może pokuszą się kontynuacje, bo na pewno zarobią swoje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szabla Opublikowano 15 Stycznia Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia W dniu 13.01.2025 o 09:56, DLT_Braddock napisał(a): Dajcie spokój z tą Netflix ową bajeczką o dzikim zachodzie. Lepiej obejrzyjcie sobie film Costnera Horizon: An American saga Ponawiam pytanie odnośnie American Primeval. Dlaczego bajeczka? Na pewno nie Bridger, mormoni, wojna z nimi, i Indianami, masakra osadników, gubernator, jego przydupas, to postacie i wydarzenia, które mialy miejsce. A to stanowi prawie całe tło serialu. Nie wiem jak z przywódczynią szoszonskich "gołębi", ale kobiety u Indian Ameryki Pln niekoniecznie miały słaba pozycję. Więc i tej postaci nie wykluczałbym jako niemożliwą. I nie tylko do Delty: A jak ostatnio wałkujemy westernowskie i podobne tematy, to polecam Szpiedzy Waszyngtona. I to bardzo. Choć to z czasów wojny o niepodległość, panowie w perukach, jednostrzałowe muszkiety czy tam pistolety (wiadomo, 100 lat przed klasycznym Dzikim Zachodem), ale fajnie mi się oglądało. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_M Opublikowano 15 Stycznia Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 11 godzin temu, Szabla napisał(a): Nie wiem jak z przywódczynią szoszonskich "gołębi", ale kobiety u Indian Ameryki Pln niekoniecznie miały słaba pozycję. Więc i tej postaci nie wykluczałbym jako niemożliwą. Dokładnie, nawet w "Mój Brat Niedźwiedź" szamanka była najważniejsza w plemieniu! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lorak Opublikowano 16 Stycznia Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 18 godzin temu, Szabla napisał(a): Ponawiam pytanie odnośnie American Primeval. Dlaczego bajeczka? na pewno nie jest to bajeczka. zachęcony twoją rekomendacją zacząłem oglądać, po 2 odcinkach jest dobrze i na pewno skończę. znacznie lepiej niż polecany też tu przez kogoś "deadwood" (również obejrzałem 2, ale już więcej nie będę), który jest sprawnie wykonany, ale to taka telenowela w realiach westernu, powiedzmy "doktor Quinn" na sterydach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sewer Opublikowano 16 Stycznia Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia W dniu 14.01.2025 o 08:39, lorak napisał(a): dzięki za polecenie, bo właśnie skończyłem i serial jest wyśmienity. Już jutro premiera drugiego sezonu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szabla Opublikowano 16 Stycznia Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 9 godzin temu, P_M napisał(a): Dokładnie, nawet w "Mój Brat Niedźwiedź" szamanka była najważniejsza w plemieniu! https://www.thevintagenews.com/2017/02/24/notable-important-native-american-warrior-women-of-the-19th-century/ https://www.worldhistory.org/article/2418/twelve-famous-native-american-women/ Rzadko, ale nie nigdy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_M Opublikowano 16 Stycznia Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 1 minutę temu, Szabla napisał(a): https://www.thevintagenews.com/2017/02/24/notable-important-native-american-warrior-women-of-the-19th-century/ https://www.worldhistory.org/article/2418/twelve-famous-native-american-women/ Rzadko, ale nie nigdy. @julekstepjak Ty to robisz, że ludzie wiedzą, że twój jednozdaniowiec to żart, u mnie to nie działa xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szabla Opublikowano 16 Stycznia Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia Pewnie Julka czytają ludzie z większym poczuciem humoru. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
człowiek...morza Opublikowano 16 Stycznia Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia W dniu 13.01.2025 o 16:27, człowiek...morza napisał(a): swit ameryki sikalafą, idąc za ciosem odpalam godless to godless tragedia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi